Premature Bebekler Bilgisi olan anneler yardım....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nihal1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
124
0
kızlar merhaba, çok uzun zamandır giremiyorum. ama şimdi fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var... oğlum 28 haftalık ( gelişime göre 24-25 ) 650 gram doğmuştu. ve 1.derece beyin kanaması atlattık... 87 gün küvez maceramız var. birçok şeyimiz normal gidiyor. fakat çok geç oturdu desteksiz. 15 aylık, düzeltilmiş 11 aylık tı desteksiz oturabildiğinde. düzeltilmiş 6. ayından beri emekliyor dönüyordu. şu anda 18 aylık, düzeltilmiş 14 aylığız. şimdi ise parmak uclarına basıyor. koltuk kenarlarında veya tutunarak kalkıyor ilerliyor. ayakta kendi 15-20 gündür 10-15 sn kadar düz basarak durabiliyor. yaklaşık 1 aydır rehabilitasyona fizik tedavi için gidiyoruz. bugün fizyoterapist takviyeli tabanlık alıcaksınız dedi... sanırım ayakkabının içine yerleştirilecek bir parçaymış. bebeği bu durumda olan veya buna benzer şeyler yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiycım var.. sevgiyle kalın

ALLAH yardimcin olsun canim bende erken dogum yaptim 26 haftalik 700 gr 11 gundur kuvezde insallah bende sag saglim oglumu kucama alabilirim her dakkika ya ona bisey olursa diye dusunmekten kafayi yiyecem Allahim yardim etsin bize (amin)

ALLAH yardimcin olsun canim bende erken dogum yaptim 26 haftalik 700 gr 11 gundur kuvezde insallah bende sag saglim oglumu kucama alabilirim her dakkika ya ona bisey olursa diye dusunmekten kafayi yiyecem Allahim yardim etsin bize (amin)

canım bol bol dua ve sabır... ben ve burdaki birçok anne neler yaşadık... eskilerde var bizim hikayemizde... profilimden de bulabilirsin.. okursan moral olur sanada.. fakat unutmaki,, senin pozitif enerjin ve moralin bebeğinin en çok ihtiyacı olan şey. bol bol konuş onunla, ona güvendiğini fısılda kulaklarına, emin ol ki hissediyorlar, onlar çok güçlü bebekler. dualarım sizinle, tez zamanda rabbim sağ salim kucağına alıp evine getirmeyi nasip etsin. takıldığın birşey olursa her daim sorabilirsin

X