bilgisi fikri olan lütfen yardım etsın

sormanehald

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
435
19
118
Amasya
ek tercıhlerde boş yer olursa gazetecilik düşünüyorum secme dıyolar iş imkanı yok felan sizce ne yapmalıyım?

ek tercıhlerde boş yer olursa gazetecilik düşünüyorum secme dıyolar iş imkanı yok felan sizce ne yapmalıyım?

gazetecilik çok güzel bir bölüm ama bu tip sözel bölümlerde iş imkanı kısıtlı bu bir gerçek çünkü çok mezun var, sivrilmen gerek, başarılı ve girişken olman gerek, ortalamanın altında notlar alan ve sessiz sakin birisi için iş imkanı kısıtlı olur kanımca, ve cv'ne ekleyeceğin deneyimler çok önemli, kararlıysan seminerleri konferansları ve sertifika programlı eğitimleri vb. hiç kaçırma, eğer başka yerleri yazabilme şansın varsa puan ve kontenjan olarak onları tercih et, ama ille de bu bölümü okumak istiyorsan sana kalmış, şevk kırmak istemem ama radyo televizyon ve sinema okuyan bir komşum vardı medya alanında kendini geliştirmek istedi bi gazete de bile zorunlu stajı zar zor buldu, hayırlısı olsun

inş hayırlısı olur ama hayalim bu sözelim başka yazıcak dogru duzgun bolum yok zaten egıtım fakltelerıde kaldırıldı yan dalla başka bişey yazarım dıye dusunuyorum ama herkz ustum egeliyo oyuzdenılk tercıhlerımı duzgunyapamadm

Canım bende geçen sene bu evrelerden geçmiş bir sözelci olarak gerçekten gazetecilik okumanı tavsiye etmem,şimdi insanlar okumadan diplomasız bile bu işi yapıyor ve çok mezun var .. Sen bilirsin yine ama , ben geçen sene yazacaktım sonra vazgeçtim.
Mezun çok iş alanı az ve çok fazla talep var önüne gelen gazetecilik yazıyor..

Gazetecilik bence de iş hayatında sıkıntı çıkarabilecek bir meslek. Tabi biraz da sizin kişisel özellikleriniz, çevreyle ilişkileriniz ve hatırı sayılır bir çevreye sahip olmanız da oldukça önemli.
Belki bir sosyoloji, psikoloji bile daha çok işinizi görür diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı. Zor dönemler bunlar.. İnşaallah gönlünüze göre olur.

ben yan dalda yapmayıdusnuyoum iş bulamazsam dıye

evet cok zor donmler ne yapacagımı hiç bilmiyorum tesekur ederim

Medya ile bağıntılı işlerde artık diploma anlamsız bir kağıt parçası oldu. Akademisyen olmak gibi bir hedefin yoksa, hedefinin olması haricinde bunu gerçekleştirebilecek kadar donanımlı değilsen hiç bulaşma bu bölümlere.

am ahep hayalim yan dalla ıkıncı bı bolum okuycam zaten ama kararsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…