• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilgisayar işletmeni sertifikası

hurremland

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
4.341
15
0
Diğer
Arkadaşlar Merhaba

İkidir buraya konu acıyorum ama bilmediğim bir konu sizlere danışmam lazım...

Bilgisayar işletmeni sertifikası almak ıstıyorum kpss için...

nereye nasıl basvurmam lazım?
basvururken neler lazım?
haftada kac gun?
dewam zorunlulugu var mı?
ne kadar suruyor ve ücreti ne kadar?

Çok soru sordum ama bilenler yardımcı olursa sevinirim bu soruların cevabını...
???

:44:

Merhabalar;

Ben 7 sene önce Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nden almıştım ama İsmek'lerden de ücretsiz alınabiliyor diye biliyorum.
Tabi İstanbul'daysanız...

halk eğitim merkezlerine özel bilgisayar kurslarına başvurabilirsin.3 ay falan sürüyordu sanırım en sağlıklı bilgiyi bulunduğun şehirdeki halk eğitim merkezi sitesinden öğrenebilirsin cnm

googleden bulundugun şehire göre örnrk olarak; istanbuldaki halak egitim merkezleri diye yaz ordan hani semte baglıysan ona gore sec..

birde sen gec kalmıssın kayıtlar eylul ve subat olarak olarak yapılır .. yazın halk egıtım kursları olmaz... aynı mebin okulları gibidir.. okullarla baslar yarıyıl tatılı olur sonra subatta tekrar baslarlar

eger cok acilse özele gidip alman olacaktır bilg işletmenlik sertifikasını..

tek karar vermen gereken konu halk eğitim merkezlerinden mi almak yoksa özel bi yerden mi almak. ikisi de MEB sertifikalı tabiki bi farkı yok aldığın sertifikanın. ben özel eğitim yerlerinden birinden almıştım.1buçuk sene olmadı henüz sanırım. 260 liraydı taksitlere böldürebiliosunuz ödemede sıkıntı yaşatmıyolardı benim gittiğim yerde.2-3 aydı onu tam hatırlamıyorum inan ki :44: devam zorunluluğu sözde vardı da benim işim gücüm yoktu da gidiyodum sürekli. haftaiçi 4 gündü. haftaiçi mi haftasonu mu gitmek istediğine sen karar veriyosun zaten. sınıflar az kişi olduğu için her şeyi tam anlamıyla öğrenebiliyosun. altı üstü word excel kolaydır demekle olmuyo bilinmeyen şeyler çıkıyo.teorik sorular var sonuçta yazılı sınavda. uygulama sınavı zaten kolay :34: hangi şehirdeysen internetten bi araştır prosedürü çok yok :34:

ayy demek sınavıda oluyor ben bunu hesaba katmamıstım:)

aradım bugun halk egıtımı 100 lira dedı 1.5 ay hafta ıcı her gun....
devam hakkı sadece 5 gunmus...
haftasonunu secersende 3 ay suruyormus...
haftaıcı daha mantıklı geldı kısa surede bıter...

canım ben ısmek bılgısayar kursuna gıdıyorum baslayalı 1.5 ay oldu ucret falan odenmıyor mayıs sonunda bıtıyor kurs ben haftada 3 gun carsamba persembe cuma aksam 6 ile 9 arası gıdıyorum 6 gun devamsızlıktan sonra kaydın sılınıyor cok ta guzel ogretıyorlar....istersen bulundugun semttekı ısmek i arayıp bılgı alabılırsın kayıtlar ıcın...

ayy demek sınavıda oluyor ben bunu hesaba katmamıstım:)

aradım bugun halk egıtımı 100 lira dedı 1.5 ay hafta ıcı her gun....
devam hakkı sadece 5 gunmus...
haftasonunu secersende 3 ay suruyormus...
haftaıcı daha mantıklı geldı kısa surede bıter...

kızlar lütfen şu konuda bilinçlenelim. halk eğitimler ücretsizdir..
o parayı sizden bağış adı altında alıyorlar. özel bi hizmet vermeyecek ki sana. bilgisayarlar hazır, hoca hazır ki parasını sen değil devlet ödüyor. ben 2 sene halk eğitimde bilgisayar kursu verdim. sonra memur olduğum için bıraktım. kursiyerlerime hep söyledim yatırmayın diye. halk eğitim de batmadı. sizden parayı resmi bi belge ile istemiyorlar. ha şunu da söyleyim para ceplerine girmiyor. onu deftere işliyorlar ama ne gerek var. kesinlikle para vermeyin. halk eğitimde kurslar ücretsiz olur, yoksa daha üst bi merciye sorayım isterseniz deyin kayıt yapan kişiye.
umarım hocanız iyi olur da bişeyler kaparsınız bilgisayar konusunda. çünkü ne kadar bildim diye de gitseniz bilmediğiniz çok şey var

canım ben ısmek bılgısayar kursuna gıdıyorum baslayalı 1.5 ay oldu ucret falan odenmıyor mayıs sonunda bıtıyor kurs ben haftada 3 gun carsamba persembe cuma aksam 6 ile 9 arası gıdıyorum 6 gun devamsızlıktan sonra kaydın sılınıyor cok ta guzel ogretıyorlar....istersen bulundugun semttekı ısmek i arayıp bılgı alabılırsın kayıtlar ıcın...

canm bahsettıgın kurumu aradım bende kayıtları kacırmısım eyluldeymıs...ama zaten sınavda eylulde....atamalara kadar sertıfıkam yetısırse ordan almak tercıhım cunku hemen evıme cok yakın...
halk egıtım uzak kalıyor her sabah otobuse bınmem gerekıcek

kızlar lütfen şu konuda bilinçlenelim. halk eğitimler ücretsizdir..
o parayı sizden bağış adı altında alıyorlar. özel bi hizmet vermeyecek ki sana. bilgisayarlar hazır, hoca hazır ki parasını sen değil devlet ödüyor. ben 2 sene halk eğitimde bilgisayar kursu verdim. sonra memur olduğum için bıraktım. kursiyerlerime hep söyledim yatırmayın diye. halk eğitim de batmadı. sizden parayı resmi bi belge ile istemiyorlar. ha şunu da söyleyim para ceplerine girmiyor. onu deftere işliyorlar ama ne gerek var. kesinlikle para vermeyin. halk eğitimde kurslar ücretsiz olur, yoksa daha üst bi merciye sorayım isterseniz deyin kayıt yapan kişiye.
umarım hocanız iyi olur da bişeyler kaparsınız bilgisayar konusunda. çünkü ne kadar bildim diye de gitseniz bilmediğiniz çok şey var

bende oyle dusundum ama telefondakı bayan 100 lr dıyınce bir şey diyemedım çok ilginç... bızden aldıkları parayı ne yapıyorlar acaba..
100lr cok bişi değil ben vermem demekte ayıp olucak gıbı gelıyor

canm bahsettıgın kurumu aradım bende kayıtları kacırmısım eyluldeymıs...ama zaten sınavda eylulde....atamalara kadar sertıfıkam yetısırse ordan almak tercıhım cunku hemen evıme cok yakın...
halk egıtım uzak kalıyor her sabah otobuse bınmem gerekıcek

bende oyle dusundum ama telefondakı bayan 100 lr dıyınce bir şey diyemedım çok ilginç... bızden aldıkları parayı ne yapıyorlar acaba..
100lr cok bişi değil ben vermem demekte ayıp olucak gıbı gelıyor

bende aynı sekilde kurs arıyorum ismekte yedek kayıta aldılar doluymuş birinin devamsızlık yapması lazmmış falan filan bide şu halk egitim merkezlerini arastırıyorum

canm halk egıtımlerde ıstedıgın zaman kayıt olabılıyorsun bana 100 lıra dedıler
ama bır arkadasta halk egıtımlerın ucretsız olması lazım dedı bılmıyorum kafam karıstı

evet canım aslında ücretsiz olması gerikiyo adı üstünde halk egitim merkezi ama işte yurdumda herşey bağış adı altında para =( haftada 3 gün dersaney gidiyorum nasıl olcak bilmiyorum ama bide su merkezle konuşucam artık para istersede napalım basımın gözün sadakası olsun bu sertifakıyı bulundurmak gerekiyo canım

eğer okulunda lise yada üniversitede bilgisayar dersi gördüysen kredli sertifikaya gerek yok :8::8::8::8:

aaa ben bunu bılmıyordum kpss ıcın bılgısayar ısletmenı sertıfıkası ısteyen kodlar var
ben unıde gordum bılgısayar dersı gerek yok mu sımdı canm?

gerek yok canım hatta yazısıda şu boşuna telaş yapma yani :34:

Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak
belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak”
niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da,
“M.E.B.’dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine sahip olarak
değerlendirilecektir

Back