Bilgisayar bağımlılığı evlilikleri hedef alıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Manisa Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Merve Ateş, artan bilgisayar ve sosyal medya bağımlılığının son dönemde evli çiftler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çekti.

DHA

Aile Danışma Merkezi’nde sorun yaşayan eşlere hizmet verdiklerini kaydeden Ateş, son zamanlarda eşlerden gelen şikayetlerde bilgisayar bağımlılığının önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Merkezin kurulduğu 2011’den bu yana 2 bin 108 kişiye, 2015’te de 526 kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Ateş, “ Kadın ya da erkek bilgisayarın başında çok fazla vakit geçirince ilişkiler bozulmaya başlıyor. Birbirine zaman ayırmayı azaltıyor ve tatmin düzeyi düşüyor” diye konuştu.

Bilgisayar kullanımının bir kaçış yöntemi de olduğunu kaydeden Ateş, “İlişki kötü gittiği için de bilgisayar ve televizyona yoğunluk artıyor olabilir” dedi.
http://www.milliyet.com.tr/bilgisayar-bagimliligi-evlilikleri-gundem-2148127/

Bdv deki konular da zaten bunun göstergesi değil mi?
'Eşim internette bütün akşam. Telefonda oyun oynuyor sürekli...vb' haberleri hiç de az değil.
Yalnızca internet değil, televizyon da evliliklerdeki iletişim sorunlarından biri.

Bizimde elimizde surekli telefon var ama ben rahatsiz degilim ya sanirim ben kadinlar kulubundeyim esimse motorsiklet sitesinde

valla biz de de kimse laptobunun başından kalmıyo, ailecek bağımlıyız

eşim değil ben bağımlıyım.bu ara bir de kelime bulmaca oynuyorum,elimden tel hiç düşmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…