Bilgisar Klavyesini temizlemek mi istiyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi emda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

emda

sevgi pıtırcığım ADA
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
965
0
96
Eskişehir
merhaba arkadaşlar a.s.
geçen gün bilgisayar klavyemin ne kadar kirli olduğunu düşündüm ıslak mendil filan kar etmiyordu artık hergün defalarca kez tuşlara basıyoruz ve doğal olarak onlarda kirleniyor
ne yapabilirim diye düşündüm
ve klavyenin altındaki vidaları sökmeye başladım delikafadulden
bu arada ilk kez söktüm ne ile karşılaşacağımı bir daha takıp takamayacağımı bilmiyordum ama herşeyi göze aldım en fazla yenisini alırım dedim CADIARZU
çıkan üst aksamda yani tuşları bastığımız aksamı detarjanlı su ile yıkadım ve fırçaladım delikafadulden
o kısımda herhangibir elektrik aksan yoktu
daha sonra kuruması bekledim
ve şimdi eskisindende güzel pırıl pırıl oldu valla zemuszemus
denemeden sizlere yazmak istemedim
üşenmezseniz sizde deneyin yapması çok kolay alkisalkisalkis
tıkır tıkırda çalışıyor :teytey:

bu yöntem kimi zaman çok olumlu sonuç verip pırıl pırıl yepyeni bir klavyeye kavuşmanızı sağlarken kimi zaman yeni bir klavye almanıza neden oluyor. kalvyeden klavyeye değişiyor sanırım yerimseniben

bu yöntem kimi zaman çok olumlu sonuç verip pırıl pırıl yepyeni bir klavyeye kavuşmanızı sağlarken kimi zaman yeni bir klavye almanıza neden oluyor. kalvyeden klavyeye değişiyor sanırım yerimseniben

Tabiki olabilir benim yaptığım klavye beyaz standart bir klavye gelişmiş ses sistem ayarları olan klavyelerde geçerli olacağını sanmıyor

ben bi kere klavyeyi elektrik sürügesiyle temizliyordum, tuşlar makinenin içine kaçtı :roflol:

:))) çok güldümm yorumuna yaa.bende cıkarıp temızlemiştim tabii ılk zamanlar acemı bı bilgisayarcıyım çok da anlamıyorum.ama bıze yepyenı bı kalvye aldırdım bundan snra:)

tozu alması için elektrik süpürgesini laptopun tuşlarına düşük derecede ve uzaktan tutuyorum bende :)) tertemiz oluyor. silmek içinde kolonyalı mendil yada bilgisayar malzemeleri için üretilmiş temizlik spreylerinden kullanıyorum. sonuç; laptop hep ilk günkü gibi

ben bi kere kola döktüm klavyeye tuşlar basıca yapışık kalıp çıkmıyodu kaydirigubbakcemile3 tuşları söktüm yıkadım ama olmadı, çöpe gitti

gülşahcım laptop içinde olgu 35 dediği gb özel spreyler var diye biliyorum canım :)

kardeşimde yapmıştı hatta tv kumandalarnı bile kumandanın içinden nasıl pislik çıkmıştı

LSD ekran temizleme spreyi ve kulak temizleme çubukları ile temizliyorum.

Bende daha önce klavyemi yıkadım hatta şuan da yıkanma ya ihtiyacı var..

Ama daha önce ki yıkama hadisem şöyle gelişti arkadaşın anlattığı gibi bir güzel çamaşır suyuyla yıkadım mis gibi oldu tuşlarını yerleştirip taktım çalışmadı bende nişanlımın abisine götürdüm içini açtı bi güzel kuruladı doğrusu bende kurulamıştım ama en önemli yeri unutmuşum klavyenin içinden çıkan şeffah plastikmi desem şeffah naylon mu desem klavye açanlar bilirler onun arasını kurulamamışım işte orayı kurulamayı unutmayın..

ters çevirip sallıyorum arkasına vurup içindekileri döküyorum 1 e9 suluandırılmış çamaşır suyunu biz beze sıkıp onunla siliyorum,iki günde bir yapıyorum bunu
dezenfekte etmiş oluyorum:)

aslında streç film geçirsek üstüne hiç gerek kalmaz içini açıp temizlemeyeCADIARZUyerimseniben

arkadaşlar kurutma işlemi özellikle çok önemli yoksa tuşlardan kimisi çalışmaya bilir
streç işide bilmiyorum canım hiç denemedim ama klavyeyi kullanmak biraz zorlaşabilir sanki

ben yaptımm oldu süper oldu vidalarını söktüm bosalttım ne varsa. valla bir karıncanın yıllık yemeği vardı içinde. :)

tek tek tuşlarımı sökeceğm valla sökeyim derken ben kırarım kesin elim narin değil kaba

ben ıslak mendile kolanya döküp siliyorum.
hatta şu an kirlenmiş baya yarın sileyim.
birde klvyeyi ters çevirip silkeliyorum.
bazende çamaşır sulu bir bez ile temizliyorum pırıl pırıl oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…