Bilgilendirirseniz sevinirim

serenaysude

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2024
31
7
22
merhabalar 27 ağustostan beri adet görmüyorum. 18 ekim Kadın hastalıklarına randevu aldım ve gittim kan verdim ve ultrason çekildi Ultrasonda birşey görmedi beni randyoloji bölümüne randevu açtırdı (6 KASIMDA) bana çarsamba (yani bugün) için tekrar gel sonuc göster dedi kan testi negatif çıktı hamile değilim öncelikle onu belirteyim. Bugün gittim bana tarlusal yazdı adet söktürücü bunu kullan ve adetinin 2.3 günü gel dedi. Bana yazdıgı kağıtta SUPROPUBİK UST+HP SONUCU yazıyor o ne demek onu anlayamadım bu durumu yaşayanlar geçirenler yazabilir mi

"SUPROPUBİK UST+HP SONUCU" ifadesi genellikle tıbbi bir görüntüleme ya da tetkik sonucunu ifade eder. Parçalara ayırırsak:

Suprapubik: Pubik kemiğin (kasık kemiği) hemen üstündeki bölgeyi tanımlar. Bu, karın alt bölgesinde yer alan bir alanı ifade eder.

UST: Ultrasonografi (USG) anlamına gelir. Bu, yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılarak vücuttaki organların görüntülenmesini sağlayan bir görüntüleme yöntemidir.

HP: Histopatoloji anlamına gelebilir, ki bu da bir dokunun mikroskop altında incelenmesiyle ilgili bir testtir. Ancak bağlama göre başka bir şey de olabilir.

Bu nedenle, "SUPROPUBİK UST+HP SONUCU" ifadesi, suprapubik bölgeden ultrason görüntüleme ve histopatoloji testlerinin bir arada yapıldığı bir inceleme sonucunu ifade ediyor olabilir. Bu tip raporlar genellikle idrar yolları, mesane veya alt karın bölgesindeki durumları değerlendirmek için yapılır.

Detaylı bilgi için raporun tamamı ve ilgili uzman doktorun yorumu önemlidir.

Dedi yapay zeka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…