- 28 Aralık 2012
- 1.436
- 1.111
-
- Konu Sahibi Bugdaycigiller
Nikah memuru nikahı kıydıktan sonra biraz para istiyor. Dediniz ya bu nikah salonuna ödediğimiz ücret dışında mı ?Şimdi şöyle söyleyeyim. Sabah erkenden kalkıp evrakları 1 gün içerisinde de halledebilirsiniz. Bu size bağlı ama hıv falan 3 4 güne sonuçlar çıkıyor.. Evraklar için pek bir ücret gitmez. Sağlık raporunu sağlık ocağından alman lazım sanırım, belki diğer testleri çabuk olsun diye özelden tedarik edersen. E onlar da 50 60 tutar.
Evraklarınızla nikah müdürlüğüne başvurur gününüzü alırsınız. Nikah memuru nikahı kıydıktan sonra biraz para istiyor. Cebine bir şeyler koyarsınız artık.
Salon ücretini düğünde takılan takılarla ödersiniz..
Salon ücreti tutacağın yere göre değişir. Bin liraya da var. 10 bin liraya da var. Eğer sadece nikah yapacaksan belediyenin nikah salonunda çok uyguna kıyarsınız bir nikah...
Nikah memuru nikahı kıydıktan sonra biraz para istiyor. Dediniz ya bu nikah salonuna ödediğimiz ücret dışında mı ?
Hesap yapmadan kendimi ayarlayamam ki arkamda destek olacak bir ailem yok maalesef :) e onunda yok o yüzden bazı şeyleri hesaplamam gerekiyir ki sağlam adım atayım tatlım :) tıkanıp kalmak istemiyorum. Ücretleri çok bulduğumdan değil yoksa ama yinede herşeyi ikimiz yapacağımız için biraz araştırmak lazım. Hem bir yandan bu evlilik ne kadar erken olursa o kadar iyi hyanlış anlamayın hamilelik gibi bir durum yok ortada fakat aynı evi paylaşmak istiyoruz ki ikimizde artık bir ailemiz var bir yuvamız var demek istiyoruz :)Bu kadarcik seylerin parasini dusunuyosaniz bu kadar acele evlenmeyin birtanemm
Hmm anladım canım çok sağool :)Evet. Yani cebine bir şeyler koymanızı bekliyormuş. 100 200 herhalde...
Çok sağol tatlım yaaa o ne öyleeee
Evet bunu duymuştum aslında aynı olması gerekir ama :)Nikah salonlarinin ucretleri il ve ilceye gore cok ciddi farklilik gosteriyor. Nerde yapmayi dusunuyorsaniz orayi arayip fiyat alin atiyorum bagcilarla besiktas arasinda 3-4 kat fiyat farki oluyor cunku.
E doğal olarak çünkü genel izinler zaten haftasonu olduğu için :) illa ikamet ettiğimiz ilçede gerekir mi yoksa farklı bir ilçede yaptırabilir miyiz?Haftasonu pahalı oluyor işte güzelim herkes haftasonu yaptırmak istiyor çünkü Birde memura mesai parası veriyorlarmış ondan.
Evet bunu duymuştum aslında aynı olması gerekir ama :)
Şuan hemen açıyoruuuuummmm :))))Bu arada istanbuldaysaniz belediyelerin internet sitelerinde (cogunda) tarifeleri yaziyor. Kadikoy ve sisli evlendirme dairesininki var mesela oralardan bakabilirsiniz gun gun saat saat degisiyor.
Canım tabiki testlerde paralı ben sadece nikah ücretini söyledim :) odaya giriyor aileler ya benim annem babam kaynanam kayınbabam eşimin dayısı kuzeni ananesi kardeşim vs herkes girdiAslında bende oda nikahı istiyorumda e şimdi aileler var o yüzden oda nikahına bildiğim kadarıyla kimse giremiyir dimi ? Erkek arkadaşımda verem svaş için falanda 70 tl fln dedi ama
Şuan hemen açıyoruuuuummmm :))))
Aaa ben öyle bilmiyordum sanıyorum ki kimse giremiyor bir tek çiftler :))Canım tabiki testlerde paralı ben sadece nikah ücretini söyledim :) odaya giriyor aileler ya benim annem babam kaynanam kayınbabam eşimin dayısı kuzeni ananesi kardeşim vs herkes girdi
Cok makbule gecti canımmm beniiiimmmmmm cok sagoolllBen evleneli cok oldu ama gecen yaz arkadasim icin arastirmistik kadikoyde yapti o. Tarife şöyle: http://www.kadikoy.bel.tr/altsayfa.aspx?pid=742
Bende ilk defa duydum bunu birde nikah ucretini ayni gun yatiriyordiniz degil mi ? Bu arada bebegini ALLAH size bagislasin canim saglikla kucagina al insallahYok canım bize öyle birşey demediler herkes girdi. Evraklar benimde gözümü korkutmuştu ama tahliller 2 güne çıkmıştı direk gidip gün aldık 2 hafta sonraya nikah günü almıştık biz bide nikah memuruna para vermedik yani öyle bişe talep etmedi
Gün almaya gittiğimizde yatırdık canım , amiinn inşallah sende bugunleri görürsün canım benim:)Bende ilk defa duydum bunu birde nikah ucretini ayni gun yatiriyordiniz degil mi ? Bu arada bebegini ALLAH size bagislasin canim saglikla kucagina al insallah
Suan emin ol bende o durumdan geciyorum kimse yok destek olacak ve olmasini istiyorum ne kadar arastirirsam o kadar iyi ona gore birikim yapicam daha gelinligi damatlugi var bunun iyi size yine son anda yetismis kayinbabaniz ALLAH razi olsun ondan :) insallah olur canim benimm bakalim herseyi tamamlayinca buraya evleniyorum diye topik acicam hemen :))Ay bu arada çok duygulandım bizde böyle gğnlerce araştırmıştık herşeyi eşimle beraber paraları hesaplamıştık falan biriktirmiştik Aile sorunlarından... Son anda kayınbabam yanımızda oldu herşeyde ilgilendi gizlice canım benim , inşallah herşey gönlünüzce olur
Canım ben beyaz bir elbise giydim uzun straplez eşimde takım elbise yani gelinlik falan giymedik nikahtan bi kaç ay sonra yemeğe gittik gelinlik damatlıkla düğün yapmadık ben istemedim sade bi yemek düzenledik Düğünü gereksiz buluyorum boşa masrafSuan emin ol bende o durumdan geciyorum kimse yok destek olacak ve olmasini istiyorum ne kadar arastirirsam o kadar iyi ona gore birikim yapicam daha gelinligi damatlugi var bunun iyi size yine son anda yetismis kayinbabaniz ALLAH razi olsun ondan :) insallah olur canim benimm bakalim herseyi tamamlayinca buraya evleniyorum diye topik acicam hemen :))