• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilgi alabilir miyim?

eshes

:) (:
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
189
110
53
36
MERHABALAR HANIMLAR
dün tekli porsiyon halinde satılan güveçlerden aldım. ama kafama bişey takıldı. 6 adet halinde satılan ve içi sırlı olan güveçlerden. internette yağlayıp fırına atmak gerekiyo falan yazılmış. bunlar benim aldığım güveç içinde geçerli mi? yoksa yıkayıp direkt olarak kullanabilir miyim? yarın misafirlerime yapıcam , koku falan oluşmaz değil mi?
bilgisi olan kısaca cevap yazabilir mi?
şimdiden teşekkürler...

Hayır değil :) o kural büyük içi verniksiz içi de toprak güveçler için gerekli Onları bi yıkayıp kullansan olur koku olmaz :)

MERHABALAR HANIMLAR
dün tekli porsiyon halinde satılan güveçlerden aldım. ama kafama bişey takıldı. 6 adet halinde satılan ve içi sırlı olan güveçlerden. internette yağlayıp fırına atmak gerekiyo falan yazılmış. bunlar benim aldığım güveç içinde geçerli mi? yoksa yıkayıp direkt olarak kullanabilir miyim? yarın misafirlerime yapıcam , koku falan oluşmaz değil mi?
bilgisi olan kısaca cevap yazabilir mi?
şimdiden teşekkürler...
Biz guveci kullanmadan icinde su kaynatiyoruz. Sende oyle yapabilirsin.

bence daha önce denemediğiniz şeyi misafirde riske atmayın

eğer niyetli olacaksanız sahura yok gündüz de oruçlu değilim derseniz yarına bir şeyler pişirin
sonra yıkayıp akşama da misafire yapın

zira biz kokmuyor deriz ama ya sizinki kokar ya da ne bileyim yapışır vs ise

buradan sıkıntı olur denemek en güzeli

bence daha önce denemediğiniz şeyi misafirde riske atmayın

eğer niyetli olacaksanız sahura yok gündüz de oruçlu değilim derseniz yarına bir şeyler pişirin
sonra yıkayıp akşama da misafire yapın

zira biz kokmuyor deriz ama ya sizinki kokar ya da ne bileyim yapışır vs ise

buradan sıkıntı olur denemek en güzeli
Yok ya sıkıntı çıkaracak bişey değil ki Porselen sufle kaplardan farkı yok kullanımda

içi sırlı olanda da mı?
Kaynatmanızda fayda var hem temizlenmiş olur hem sızdıracaksa önceden ortaya çıkmış olur..
Ben bir keresinde emin olmadan güvece yemek yapmıştım meğerse çatlakmış geç öğrendim benim durumuma düşmezsiniz..

Yok ya sıkıntı çıkaracak bişey değil ki Porselen sufle kaplardan farkı yok kullanımda

yok ama bendeki X markadır ondaki Y

ben kendime bile bir şeyi ilk kullanırken az malzeme ile kullanırım ki kötü olursa atmak kolay olsun

fazla garantici gördüm kendimiiii

yok ama bendeki X markadır ondaki Y

ben kendime bile bir şeyi ilk kullanırken az malzeme ile kullanırım ki kötü olursa atmak kolay olsun

fazla garantici gördüm kendimiiii
Bence de bu garanticilik fazla olmuş :) bu çok standart bi ürün ya ama Ben de çok raahtımdır genel olarak snein tam tersi :)

İçi sırlı dediğiniz yağlanmış mı demek toprak halde mi demek. Eğer içi yağlanmışsa ocakta olmaz patlar

kızlar aynakonu hemen hemen. guveçte yemekler ocakta pişirebilirmiyız?? ben denedım bı kere çatladi o_O

Back