- 14 Ağustos 2015
- 1.611
- 1.468
-
- Konu Sahibi Sudbanazenin
Mevzu maddiyat alisveris degil benim uzuldugum ilerde cumhuriyet taktim deyip ceyrek taktigi icin annem altini kendine saklamis gibi iftiralara maruz kalabilir vede imkani oldugu halde bu tur oyunlar cevirmesi yoksa kimsenin bi altiniyla ne kimse zengin olur nede sefilO bana cumhuriyet taktı, ben ona çeyrek taktım vb konulardan nefret ediyorum. Maddi durumu ne olursa olsun, herkes icinden ne geçiyorsa, karşındakini neye Layık görüyorsa onu taksın bu kadar basit
Aslımda mantıklı insallah ortaligi karistirmak icin yapmamistir bunuAnnende kutu içinde yengene versinne takdın diye sorana
Ne takıldıysa onu takdım diye cevap versin
Yengenin kurnazligi çok iğrenç ben olsam asla Cumhuriyet takmam sırf gicikliina kim ne derse desinMevzu maddiyat alisveris degil benim uzuldugum ilerde cumhuriyet taktim deyip ceyrek taktigi icin annem altini kendine saklamis gibi iftiralara maruz kalabilir vede imkani oldugu halde bu tur oyunlar cevirmesi yoksa kimsenin bi altiniyla ne kimse zengin olur nede sefil
Bu potansiyele sahip bi kadınsa istersen külçe altın tak, yine diyeceğini diyecek zaten tatlım. O Yüzden sizin durumunuz neye yetiyorsa onu takın. Çeyrek taktıysa madem sizde onu takın, konuşan konuşsunMevzu maddiyat alisveris degil benim uzuldugum ilerde cumhuriyet taktim deyip ceyrek taktigi icin annem altini kendine saklamis gibi iftiralara maruz kalabilir vede imkani oldugu halde bu tur oyunlar cevirmesi yoksa kimsenin bi altiniyla ne kimse zengin olur nede sefil
Ya normalde bu durumla bizde karsilastik normalde dugunlerine bilezikle yarimla gityiklerimizdende ayni seyi gormedik ama benim bu durumda uzuldugum seyler sunlar bir bu söz ettigimiz yengemlerle annemle yasadiklari problemden once cok ama cok yakindik nolursa olsun boyle bir adeletsizlik yapacagini dusunmezdim cunku bircok yerde kim benim cocuklarima ne getirirse aynisiyla karsilik veririm derdi durumu olmadigini bilsem yine bi nebze belki diye dusunurdum ikinci bir nedense hadi ceyrek takabilir ama insanlara niye cumhuriyet taktim diyor ki cunku boyle bir durumda annemide zan altinda birakabilir ne yazikkiSizinkiler yine çeyrekte olsa takmışlar bizim düğünde annemin nişanına,düğününe,çocuklarının doğumuna altınla koştuğu o sevgili yeğenleri hiçbirşey takmadılar!!!üstelik bizi de birbirimize düşürüp öyle gittiler!!!
Bu takı işleri falan çok sıkıntı...
Ben mevzuyu yeni ogrendim annem bize bile soylememistiAnneniz gözüyle görmüş mü çeyrek altın olduğunu??
Haklisiniz aslinda uzuldugumuz sey takimiza ayni sekilde karsilik verilmemesi degil bilerek hakaret tarzi bir muamele gormek yoksa dugunde takilan takilar ne benim nede anne babamın cebine girmediBen sizi cok iyi anliyorum. Aslinda dugun dernek bohca esya cart curt seylerden hic hoslanmam. Ama bu da adet gibi bisey yani. Yakin zamanda biz de dugun yaptik. Bilezik taktigin insandan ceyrek gelince pek hos olmuyo ama napalim bizim akrabalar da boyle
Anneniz gidip cumhuriyet taksın o zaman gerekli cevabı o şekilde vermiş olur. İftira da atılmamış olur.Arkadaslar burda mevzuyu biz cumhuriyet taktik onlar ceyrek takti olarak anlayabilirsiniz ama benim uzuldugum sey yengemin bu durumu ozellikle yapmis olması hani durumları olmasa anlardım ve biliyorum ki yengem kendi dugunlerine cumhuriyetle gelen birine eminim ki elinde avucunda olmasa bile borç harç bulup ayni sekilde mukabele ederdi
Üzülmemin ikinci bir nedeni ise hadi diyelim hakaret vari bi sekilde ceyrek takti ama buni cumhuriyet taktim deyip kurnazlik yapacak sekilde degilde ceyrek taktim doye gostererek kimseyi bi altini hic etti zanni altina kalmadan aleni bir sekilde takabilirdi cunku ileride annemin altinin ustune yatti gibi iftiralara maruz kalmasindan korkuyorum