bilenler yorum yapsin ne olur:(

lorin88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
264
105
Mrb kizlar son adet tarihim 5 martti adet olacagim gun gebelik testinde ikinci cizgiyi gorunce kan testi yaptirdim ve 86.9 cikti testi cuma aksami yaptirmistim bugun doktora gittim yine kan testi yaptirdi ve 170.2 cikti ama muayene falan yapmadi degerin dusuk bi hafta sonra gel dedi sadece doktorun tavrida bi tuhaf olunca ciktim geldim eve normal mi sizce bu deger cok korkuyorum

Hamileliğinizin daha ilk zamanları olabilir, o nedenle gönlünüzü ferah tutun, bende ilk zamanlarında öğrenmiştim ve doktorum iki gün arayla bana kan testi yaptırdı, 2 günde iki katına çıkması lazım, hemen muayene yapmıyorlar zaten ultrasonda gözükme ihtimali yok kan testinden kontrol ediyorlar.

Size herhangi bir tarih veya muayene günü vermediyse sağlık ocağından iki gün arayla test yapabilir aile hekimi ile görüşebiirsiniz.

Gönlünüzü ferah tutun, stres yapmayın

hamilesin işte tebrikler doktorlar 2000 leri görüp keseyi görmeden kesin tanıda bulunmuyolar allah muhafaza ilk üç ay düşebiliyor bebekler diye..

Değeriniz düşük değil aslında ama normalde iki günde bir %50 ve daha fazla artması beklenir. yani cuma 86 cıkmış pazar 170 salı 340 cıkması gerekirdi.

Bir hafta beklemeyin sakın, dış gebelik olabilir. Başka bir doktor daha bulun, vajinal muayene yapsın. İki günde bir de kan testi yaptırın.

Sizi korkutmak istemem, normal gebelik de olabilir ama eğer dış gebelikse müdahale edilmeli. Cok tehlikelidir.

Tsk ederim yorumin icin iste dr hic bisey demedi dusuk degerin bi hafta sonra gel dedi sadece

Degerin dusuk olmasindan ziyade katlanarak artmadi onemlidir. Siz hic caninizi sikmayin. Iki gun sonra bir daha yaptirin. 350 ve ustu rakamlarda gorurseniz hicbir sorun yok demektir.

geç dölllenme olabilir benim hamileliğim iki haftalık geç döllenmeyle tespit edildi ve beklenen adet tarihinden tam 16 gün sonra kesinleşti. ilk ultrasonda kese görünmüyordu.
doktorlar kimyasal gebelik ve dış gebelik ihtimallerini de düşünerek anneyi beklentiye sokmak istemiyorlar. stres yapmayın inşallah hamilesinizdir

Tsk ederim yorumin icin iste dr hic bisey demedi dusuk degerin bi hafta sonra gel dedi sadece
Üzülme, başka bir doktor bul mutlaka. Sağlıklı da ilerleyebilir tam tersi de. Ben umursamaz doktorum yüzünden az kalsın ic kanama geciriyordum. Hemen ameliyata aldılar.

Bu ilk günler çok zor geçer.
Şu aşamada yapılacak tek şey sabırla beklemek.
Siz 2 günde bir kan testi yaptırıp değerin nasıl arttığını kontrol edebilirsiniz.

Degerin cok da kotu degil 2 gun icinde ortalama yüzde 66lik bir artis olmasi yeterli sanildigi gibi ikiye katlamasi gerekmiyor.. iki gun sonra tekrar kan testi yaptir eger artis olduysa 2 gun sonrasinda tekrar baktirmana gerek yok 1 hafta 10 gun sonra baktirirsin daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…