BİLENLER YAŞAYANLAR ALLAH RIZASI İÇİN YAZSIN... :(

Hemen başka bir hastanede testi tekrarlasın. Bizim grubumuzda bir arkadaş öyle yapmıştı ve ikinci hastanede sonuçlar normal çıkmıştı. Yanılma payı çok oluyor. Ayrıca yine yüksek çıksa bile ihtimal sadece illa olacak diye bir şey yok. Amniyosentez riskli diye biliyorum. Düşüğe de sebep olabiliyormuş.

Arkadasım yasadıgımız sehırde bır tane devlet bır tanede ozel hastane var sadece ,saka gıbı.Gıttıgımız doktor buranın cok cok ıyı bır doktoru benımde doktorumdu,onun harıcınde bır tane doktor var onu hıc soylemıyorum bıle , ona gıtsek dahı aynı hemsıreler tarafından kan alınıp yıne Ankara ya gonderılecek,Sanırım o yuzden Ankara ya sevk edıldı.Evet 100 bebekten bırınde rısk varmıs ama ınsallah bız sanslı olanlardanızdır.

Arkadasım yasadıgımız sehırde bır tane devlet bır tanede ozel hastane var sadece ,saka gıbı.Gıttıgımız doktor buranın cok cok ıyı bır doktoru benımde doktorumdu,onun harıcınde bır tane doktor var onu hıc soylemıyorum bıle , ona gıtsek dahı aynı hemsıreler tarafından kan alınıp yıne Ankara ya gonderılecek,Sanırım o yuzden Ankara ya sevk edıldı.Evet 100 bebekten bırınde rısk varmıs ama ınsallah bız sanslı olanlardanızdır.
Sadece kanla değil ki ense kalınlığının ölçümüyle de alakalı. Eğer imkanınız varsa bunların dışındaki sizin şehrinize en yakın olan başka bir hastaneye gidin. Amniyosentez için tekrar tekrar düşünün derim.

27 yasında daha,1 sene olmadı cocugu tam tedavıye baslayacakken hamıle kaldı.

ileri yaştaki anne adaylarında yaş faktörü eklenince risk artıyorda ondan sordum.geçen yıl bir hamilelik yaşamıştım,o dönem okuyordum forumda , yüksek risk çıkıp amniyosentezde temiz çıkan sonuçlar vardı.inşallah sizde güzel sonuç alırsınız.

Sadece kanla değil ki ense kalınlığının ölçümüyle de alakalı. Eğer imkanınız varsa bunların dışındaki sizin şehrinize en yakın olan başka bir hastaneye gidin. Amniyosentez için tekrar tekrar düşünün derim.

Ense kalınlıgında bır problem yok cok sukur.En yakın oldugumuz sehır Ankara ,aksama soylerım ısterlerse orda da bır test daha yaptırsınlar.

ileri yaştaki anne adaylarında yaş faktörü eklenince risk artıyorda ondan sordum.geçen yıl bir hamilelik yaşamıştım,o dönem okuyordum forumda , yüksek risk çıkıp amniyosentezde temiz çıkan sonuçlar vardı.inşallah sizde güzel sonuç alırsınız.

Amın ınsallah oyledır.Allah ım yardımcımız olsun.

şu an aralık 2015 annelerin arasındayım ikili test yaptıran sonuç bekleyenler var

internette bununla ilgili çk yaz var sonuç %100 değil asla tamamen kafa karıştırmaca oldğnu düşünüyorum çünkü bunun 3lüsü 4lüsü var

ben yaptırmayı düşünmüyorum şahsen esin sonuç vermeyen birşey için üzülmeye kasmaya gerek yok sonuç ne olursa olsun o bnm evladım olacak

üzmeyin kendinizi 2li testi böyle çıkıp sağlıkla bebeğini kucağına alan çok anne var

Amın ınsalah kendısı rehber ogretmen ,ozel egıtım de de calıstı.Tabıkıde ne olursa olsun o bızım bebegımız ama zorluklarını gorunce ınsan ıster ıstemez uzuluyor.

Arkadaşlar gorumcemın bebegının ıkılı testınde sonucları yuksek cıkmıs. Su an nasıl uzgun oldugumu anlatacak kelıme yok .persembe gunu amnıyosentez ıcın Ankara ya gıdecekler.

Daha once hamılelıgınde boyle bır durumla karsılasıp amnıyosentez sonucu ıcı cıkanlar varsa ne olur yazsın. O kadar moralımız bozuk kı; bır ıkı ıyı cumle duymaya cok ıhtıyacımız var.

Ablama yardımcı olmam ıcın ıyı bırseyler duymam lazım ...Dua edın .herzaman oldugu gıbı suandada buna cok ıhtıyacımız var.Allah ım kotu sonuclardan korusun bebegımızı...Yorumlarınızı beklıyorum,okuyan herkese cok tesekkur ederım...
Kaç yaşında 35 ten sonra yaş faktöründen de oluyor diye biliyorum

Arkadaşlar gorumcemın bebegının ıkılı testınde sonucları yuksek cıkmıs. Su an nasıl uzgun oldugumu anlatacak kelıme yok .persembe gunu amnıyosentez ıcın Ankara ya gıdecekler.

Daha once hamılelıgınde boyle bır durumla karsılasıp amnıyosentez sonucu ıcı cıkanlar varsa ne olur yazsın. O kadar moralımız bozuk kı; bır ıkı ıyı cumle duymaya cok ıhtıyacımız var.

Ablama yardımcı olmam ıcın ıyı bırseyler duymam lazım ...Dua edın .herzaman oldugu gıbı suandada buna cok ıhtıyacımız var.Allah ım kotu sonuclardan korusun bebegımızı...Yorumlarınızı beklıyorum,okuyan herkese cok tesekkur ederım...
Teyzemde olmuştu böyle , amniyosentez sonucu iyi çıktı. Onun da morali çok bozulmuştu , şimdi 3 yaşında sevimli bi cadısı var :) güzel haberler alırsınız inşallah canım..

kuzenimin hamileliği sırasında da bir sorun olduğunu söylemişlerdi..bazı değerleri yüksekmiş..
aynı problem mi emin değilim ama biz de epey üzülmüştük, bebeğin sağlığı yerinde olmayacak diye.
down sendromlu olma ihtimalini söylemişti doktorlar...

bir kaç test daha önermişti, kesin sonuç için...
yine bilemiyorum bahsettiğiniz test miydi...

her neyse kuzenim o testi yaptırmadı, ne olursa olsun doğuracağım, hasta ya da sağlıklı , asla aldırmam dedi...
nitekim de doğurdu..

sapa sağlam bıcır bıcır bir kızçemiz var...

karartmayın gönlünüzü, Allah'a emanet.. inşallah bir yanılma vardır..

(bu arada kuzenimin yaşı 35 üzeriydi, yaş yükseldikçe de böyle şeyler görülebiliyormuş..)

IMG_20150526_214554.jpg
IMG_20150526_214544.jpg
IMG_20150526_214459.jpg

Arkadasım görümcene bu yazacaklarımı oku benımde aynı ıkılı testım sorunlu çıkmıştı ense Kökü normal değerlerde değilmiş,parmak uzunlukları normal degıl ve Bağırsak dolaşımda problem Oldugunu söylemişti.doktorda bır Telaş bana hemen Prof ismi önermeler amnıyosentez için yok kendıne hocasıyla beraber amnıyosentzi takıp edecekmiş ama nasıl anlatıyor sanki ben tamam Demişimde bır doktorun ağızından bebek down olacak diyelim anne karnında ne yapabılır dedıgımde Gebeliği sonlandırcaz kelımesı nasıl bu kadar rahat çıkar. asla yaptırmam Allah nasıl uygun görmüşse o benım evlâdımdır .dedim çıktım yanından Allah'a sukur oğlum 4 yasına gırecek saglık normal bır cocuk 4 kıloyda yakın Doğdu Rahime sukur. Görümcene nacızane tavsiyem amnıyosentez yaptırmasın eger bebegıne kıyamayacaksa ben hep sunu dedım o zaman Görelim mevlam neyler neylerse guzel eyler

canım yüksek çıkan değer down sendromu için ve yukarda arkadaşın da dediği gibi bunun bir tedavisi yok olursa eğer. ve amniyosentez riskli bir işlem. eğer Allah korusun amniyosentez sonrası down sendromlu çıkarsa bebek görümcen aldırmayı düşünecek mi? bence doktoruyla amniyosentezin risklerini uzun uzun konuşsun veya nette araştırın, bir de down sendromunu. eğer kararı olumsuzsa amniyosentez yaptırmamış olur.
ama ikili testi bozuk olup sağlıklı çocuk doğuran çok kişiyi duydum. inşallah görümcen de sağlıkla alır yavrusnu kucağına

benim ikili testim 1/50 cikmisti yani baya bi yuksek risk.drlar amniosentez veya koldan bir tup kanla bakilan yine amniyosentez kez kadar kesin sonuc veren 800 lura gibi bir maliyette bir test var onu onermislerdi malum amniosentezin cok kucukte olsa dusuk olma ihtimali var.
ben amniosentez yaptirmayi goze almiastim yada digerini yaptiricaktim ama esim istemedi.Allahu tealadan bize ne gelirse kabulumuzdur dedi bende boyle dusunuyordum amagercegide merk ediyordum.
ve nihayetiinde ikili test haricinde hicbir test yaptirmadim.ve bebegimizi cok sukur saglikli sihhatli kucagimiza aldik.sukur sebebimiz oldu bu konu.birak down sendromlu olmasini hatta zeka olarak kendi ayindaki akranlarina bircok seyde fark atiyo kerata:))) yavrum benimmm.insallah gorumceninde hersey yoluna girer

Amniyosentezde sanirim 14 yada 16. Haftalarda yapılıyor bizim minigimiz daha 12+2 riskli gebelik profesörüne gidecekler yarin sanırım ayrıntılı ultrasona sokacaklar hayitlisiyla gitsinlerde su içimiz bir rahatlasa ... :-(

Inşallah yarın güzel haberlerle donersiniz...
bu amniyosentez yerine kan tahlili şeklinde yaptirmak nekadar maliyeyli birseymis sanırım yurt disinda arastirildigi icin...bbende yaptirdim kan seklinde olani %70 sigorta ödedi bende 14 euro gibi bir odeme yapmistim yanilmiyorsam....

Arkadaşım öncelikle farklı bir doktorla görüşün ikili testen hemen sonra amniyosentez önerilmez çünkü 3lü ve 4 lü testler var eğer onlarda bir sorun görülürse son çare olarak o öneriliyor. Kaldı ki yaşı genç ise doktorlar amniypsentez yerine harmony test yada pirana test öneriyor. Bence farklı bir doktora daha mutlaka muayene olmalı görümcen

X