Bilenler yardım lütfen..

karanfilll

Sonsuz şükürler Allah'ım..
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
1.212
219
163
Merhaba herkese..50 günlük bebeğim doğduğundan beri çok güzel emiyordu gelişimi de gayet iyiydi..sadece meme emiyor..3.haftada gaz sancıları basladi Biogaia kullanmaya başladık..bikac gündür güzel emmiyirdu karni gurul gurul kıvranıyor resmen..meme reddidir belki deyip kaşıkla enjektörle biberonla her yolu denedim yok emmek istemiyor kıvranıyor..anne sütü mama herşeyi denedim ..3-4saat ac kalıyor 30cc 40cc gibi bişey içiyor..doktora götürdüm kan idrar temiz enfeksiyon yok ultrasonla bakıldı bişey yok sadece yoğun gaz görünüyor..doktor ekstra gaz içinde colinix diye bi ilaç verdi..başına gelen oldumu geçici bi dönemmidir kafayı yemek üzereyim..

Bebeğiniz de kolik başlamış olabilir. Geçici durumdur. Memeyi vermeye devam edin bence. Çok aç kalınca mecbur alır. Biberona da alışmasın bu sefer. 3. Aydan sonra bebek sıkıntıları geçiyor zaten. Uykuları da düzene giriyor. Sabredin. Biberona alışmasın. Benimki alışmıştı. Memeye alıştırdım tekrar. Sürekli memeyi verdim. Biberonla beslemek çok zor anne açısından. Ben yaşadım

Tessekkür ederim cevabınız için.. kolik bebekler daha çok emer diye biliyorum memede sakinleşir ama bizimki tam tersi almıyor hiç..beslenme reddi yapıyor sizdede bu şekildemi olmuştu..ac kalıyor diye çok üzülüyorum..her seferinde ilk memeyi veriyorum emmeyip bırakınca mecburen azda olsa başka şekilde beslensin diyorum biberin enjektör o şekilde veriyorum...Inşallah kısa sürer bu durum..

Rica ederim siz de sağolun.. Kolik bebeklerin memede sakinleştiğini bilmiyordum. Gazı çoktur sadece o zaman. Benim meme ucu düzdü. Ama enjektörle mama sıkıyordum silikon meme ucuna öyle emiyordu. Alışmıştı emmeye. Sonra fazla çekmediği için silikon meme ucundan dolayı. Biberon vermeye başladım doymuyor diye. Bu sefer biberona alıştı hiç almadı memeyi. Sonra silikon meme ucunu bırakıp uğraştım memeyi tutmasına. Tekrar alıştı şükür

benim bebeğim de kolik . aşırı gazı olduğu zman o da iştahsız olur. günde iki fincan rezene çayı içebilirsin. reyhan çayı nane çayı da gaza iyi geliyor. hatta rezene sütü de arttırır. bi kaç tane de karanfil atın çayınıza o da doğal ağtı kesicidir. umarım sorunu neyse geçer. ama enfeksiyon yoksa korkma . çok acıkınca mecbur emiyolar

Hayvan sütü alerjisine karşı uyanık olmanızı tavsiye ederim. Alerji ihtimali her zaman en sona bırakılıyor ne yazık ki ama bir çok bebeğin gazının sorumlusu alerji olabiliyor. Alerjik bebekler anne sütüyle geçen alerjenlerin etkisiyle ağızdan başlayarak makata kadar pek çok bölgelerinde rahatsızlık hissedebilirler. Bazı bebekler beslenmeyle yaşadığı rahatsızlık arasındaki ilişkiyi kurabilir ve beslenmekten bilinçli olarak kaçınabilir. Bebeğinizin de bu bebeklerden olma ihtimaline karşı en az 2 hafta süreyle hayvan sütü ve bütün süt ürünlerini, peynir altı suyu tozu gibi, laktoz gibi kazein gibi whey gibi bütün süt ürünü türevlerinin girmiş olabileceği besinleri ve ilaçları beslenmenizden çıkarmanızı tavsiye ederim.

Tessekkür ederim cevabınız için.. konuyu uzatmamak adına belirtmedim doktorumuz bu ihtimali de söyledi süt alerjisi tahlilleride baktirdik salı günü çıkacak sonuçlar...bende dün itibari ile süt ürünleri diyetine başladım zaten..umarım biran önce düzelir bu durum..

Kolik bebekler aksine daha çok memeye düşkün olurlar diye biliyorum ben ..Aşırı gazi var evet kıvranıyor ondan ememiyor gibime geliyor benimde..rezene içiyorum reyhan ve naneyide denerim..Tessekkür ederim

Allah kolaylık versin öncelikle. Ben de aynı şeyleri yaşadım 5 buçuk aylık olunca biraz rahatladım ve 6. Ayda bitti diyebilirim inşallah sizinki daha erken biter. Ben rezene kimyon ve anason çayı yapıp iciyodum. Bu biraz rahatlatıyo ama açıkçası gazın tam anlamıyla bir çözümü yok. Tüm yöntemler bir nebze ve geçici rahatlama sağlıyor. Her gün banyo yaptırmak da bebeği rahatlatıyo. Oğlum şuan 11 buçuk aylık oldu hala her gün banyo yaptırıyorum. Karın masajı yapmak tüm ilaçlardan daha fazla etkili oluyo gaz konusunda ben en çok onun faydasını gördüm. Gaz damlalarının hiç birinden fayda görmedim gördüysem de fark edebileceğim seviyede değil ama siz yine de deneyin bazı bebeklere gaz damlaları iyi geliyo biri gelmezse öbürünü deneyin. Bu süreç bitene kadar insan her dakika çare arayışında oluyo.

Testler özellikle 1 yaş altında alerjiyi tespit etmekte başarılı değildir, doktorunuzun size bunu da söylemesi gerekirdi. Ciltte tepki vermeyen alerjileri çocukluk cağında bile testle tespit etmek mümkün olmayabilir. Benim kızım 3 yaşında ve alerjik, 2 yaş öncesi şiddetli çoklu besin alerjisi hikayemiz var. Hem kanda hem ciltte bakılan alerji testlerinde alerji tespit edilmedi. Fakat 14 aylık olana kadar çok katı, emzirmeyi bıraktığım 2 yaşına kadar nispeten esnek bir diyet yapmak zorunda kaldım. Zor günlerdi.

Testte pozitif çıkan besine bebeğin alerjisi vardır fakat testte negatif çıkan besine alerji yoktur denemiyor bu testlerde aklınızda bulunsun. Alerjiyi tespit etmenin en güvenilir yolu annenin diyet yaparak deneme yanılma yöntemini kullanmasıdır. Umarım alerjisi yoktur. Hayırla büyüsün.

Tessekkür ederim..sizin bebegiñizde de beslenme reddi varmıydı? Nezaman ve nasıl geçti bu durum

Tessekkür ederim..sizin bebegiñizde de beslenme reddi varmıydı? Nezaman ve nasıl geçti bu durum
Bebeğim tam tersi memeye çok çok düşkündü. Sancısını emerek azaltmaya çalışıyordu. Ikimiz de cok yorulmuştuk durmaksızın emmesi yüzünden. Ben kısır döngü yaşamamak için emme aralarını uzatmaya çalışıyordum.

Işte beni yoran strese koyan durum emmiyor ne meme ne biberon mama almıyor hiçbi sekilde tansiyonum var zaten iki gündür stresten düşmüyor hiç.. keşke emse kolik ağlamalarına razıyım

Işte beni yoran strese koyan durum emmiyor ne meme ne biberon mama almıyor hiçbi sekilde tansiyonum var zaten iki gündür stresten düşmüyor hiç.. keşke emse kolik ağlamalarına razıyım
Siz diyete devam edin ve besleme tercihinizi her zaman emzirmeden yana kullanın, biberonu hiç karıştırmayın sürece. Bir yerde açlıkla basedemeyip emmek isteyecek. Hiçbir canli organizma kendini ölüme mahkum edecek bir açlık yaşayamaz, yaratılışa aykırı. Siz sabırlı ve sevecen olun, bebeğiniz stresinizi hem iletisiminizden hem sütün değişen kimyasından anlar. Ayrıca deterjan, parfüm, losyon, kozmetik gibi sentetik koku kaynakları da bebekleri itebilir. Bunlara doğal alternatifler bulun derim. Kolaylıklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…