• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilen var mi?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese iyi aksamlar altin bir yüzügüm var onu satmak istiyorum ama degeri ne kadar düser ve nasil hesaplanir bileniniz var mi? ya da daha önce kullandiginiz altinlari satmisliginiz? kuyumcuda kandirilmak istemiyorum o yüzden size sormak istedim.

Bir kac kuyumcu gezin, hepsi farklı fiyat veriyor cunku
Takılar değer kaybediyor malesef. Işçilik olması,14 ayar olması vb.sebeplerden

Eğer siz altın alıyorsanız çok para, eğer siz satıyorsanız yarı yarıya kırpıyorlar.
Kaç ayar olduğunu öğrenin, netten ayar fiatına bakın.
En az 1500 kuyumcu gezdikten sonra min. 150tl aşağı fiyatına verene satın.

Bir kac kuyumcu gezin, hepsi farklı fiyat veriyor cunku
Takılar değer kaybediyor malesef. Işçilik olması,14 ayar olması vb.sebeplerden
iste tahminen ne kadar bir deger degisikligi olur? daha önce hic satmadim o yüzden hic bir fikrim yok? peki pazarlik yapilabilir mi?

Eğer siz altın alıyorsanız çok para, eğer siz satıyorsanız yarı yarıya kırpıyorlar.
Kaç ayar olduğunu öğrenin, netten ayar fiatına bakın.
En az 1500 kuyumcu gezdikten sonra min. 150tl aşağı fiyatına verene satın.
yasadigim sehirde fazla kuyumcu yok. 150 tl asagi fiyatina derken anlamadim?

Herkese iyi aksamlar altin bir yüzügüm var onu satmak istiyorum ama degeri ne kadar düser ve nasil hesaplanir bileniniz var mi? ya da daha önce kullandiginiz altinlari satmisliginiz? kuyumcuda kandirilmak istemiyorum o yüzden size sormak istedim.
Yüzügünüz nasıl birşey taşlımı düz mü oymalı vs mi taşlı yada oymalı çok değer kaybeder bozdururken.

Yüzügünüz nasıl birşey taşlımı düz mü oymalı vs mi taşlı yada oymalı çok değer kaybeder bozdururken.
evet kuücük kücük taslar var fazla oymali degil. Kafamda bir fiyat olusturamadim daha mesela 300 almissam 150 falan mi oluyor?

iste tahminen ne kadar bir deger degisikligi olur? daha önce hic satmadim o yüzden hic bir fikrim yok? peki pazarlik yapilabilir mi?
Yüzük için bilmiyorum ama geçenlerde kullanmadığım düğün setimi satmak için fiyat almistim. Gerdanlık bileklik ve küpe için 4bin kusur dedi. Yeni alırsam da 6bin küsüre alırmışım.(küsüratlari hatırlamıyorum malesef) Yani kaybın yarı-yarıya olmaz tahminimce yarıdan daha az zarar edersin.

ayarı önemli, 14 veya 18 ayarsa çok kırarlar. üzerinde taşlar varsa onları çıkarıp tartar ondan da fiyat kırpmış olurlar. aynı şekilde üzerinde çok desen varsa o da işçilikten dolayı kırpılıyor. malesef kallavi bir bilezik olmadıkça kolye, küpe, yüzük pek para etmiyor satarken.

Canım satarken taşlarıda altın gibi hesaplayıp satıyorlar. Alırken taşları çıkarıp alıyorlar. Bir de altın alış satışı farklı. Eğer taşları azsa zararın az olur. Burda böyle yurt dışını bilmem.

Valla ben ne zaman bişey bozduracak olsam en az o da en az 3 kuyumcudan fiyat alırım sonra bozdururum

ben değiştirdim biz internetten altin guncel fiyatlarinin oldugu siteyi açtık kuyumcuya gittik yuzukleri tarttı zaten tartmayi gözünün onunde yapiyo gramini soyledi biz de gördük ve aynı anda hesapladık ve hesabımız tuttu oyle onlari verdik benimkinde taşlar vardi ama hiç taşı hesaba katmadı sonra yuzuk begendik tartti onlari hesapladı okey dedik ustüne 150 tl para aldık bilmiyorum umarım kazıklanmamışızdır 😁

ben değiştirdim biz internetten altin guncel fiyatlarinin oldugu siteyi açtık kuyumcuya gittik yuzukleri tarttı zaten tartmayi gözünün onunde yapiyo gramini soyledi biz de gördük ve aynı anda hesapladık ve hesabımız tuttu oyle onlari verdik benimkinde taşlar vardi ama hiç taşı hesaba katmadı sonra yuzuk begendik tartti onlari hesapladı okey dedik ustüne 150 tl para aldık bilmiyorum umarım kazıklanmamışızdır 😁
Guzelmis😊 ama bence taslari hesaba katmistir yada 2.yuzukten de almis olabilir simdiye kadar kac kuyumcuya gittiysem taşı olan modeller hep dusuk aliyorlar.

Back
X