Bilen biri yardım edebilir mi çok acil

makattan derken

içine koca ultrasonu mu sokuyor

makat için olan tahlillerde vs de anestezi veriliyor diye biliyorum

vajianl ve göbek ya da kasık bölgesini duydum da diğeri hiç duymadım

A amber88 bize bilgi verebilir misin

şimdi diğer yazılanları da gördüm

içinden değil de dışından bakılıyor herhalde

Adet düzensizliği için gitmiştim. sık ve lekelenme şeklinde kanamaların oluyordu.
Doğum kontrol hapı verdi, 6 ay kullandım, her şey yolundaydı bir sorun da yaşamadım.

Göbekten bakılan ultrason başlığını değil tabii ki.
Vajinal ultrasonda kullanılan aparat ile uygulama yapılıyor.

Prezervatif takıp jel sıkıyorlar yada jel sıkıp prezervatif takıyorlar önce hangisi yapılıyordu şimdi kestiremiyorum ama her ikisi de yapılıyor.
Dışrıdan değil, makattan biraz içeriye giriliyor.
Eminim, ve gayet net hatırlıyorum.
Ayrıca anestezi talebe göredir, ben rahim filmi çektirirken de kürtaj olurken de lokal yada genel anestezi istemedim.
Her şeyi hissederek bilincim açık halde yaşamak istedim.
İsteyene belki anestezi uygulanıyordur, ancak bu bence sadece özel hastanelerde yapılır diye düşünüyorum.
Kayınvalidem Crohn hastası ve her yıl kolonoskopi oluyordu devlet ve araştırma hastanelerinde anestezi vermiyorlar, kaldı ki inceleme sürecinde epey sancılı geçiyor.

İlk kolonoskopisini Samatya Eğitim Araştırmada yaptırdı ve tamamen hissederek, çok acı çekti
ondan sonra hep özelde yaptırdı, genel anestezi uyguluyorlar operasyondan yaklaşık 30-45 dakika sonra kedisine geliyor.

Biraz internetten araştırın ve biraz daha edepli konuşun lütfen.
Benim edebimle ilgili yorum yapmak size düşmez beni tanımıyorsunuz, makattan uydurmak genel geçer bir tabirdir. 15 yıl evvelki muayene sistemini bilmem, siz de burda 15yıl evvel var olduğunu iddia ettiğiniz bir muayene şeklini buraya yazmamalısınız, insanlar korkabilir. Dikkatli incelenirse makattan ultrason yani rektal usg bağırsakla sindirim sitemiyle ilgili rahatsızlıklarda kullanılagelen bir yöntemmiş. Doktor olmadığım için bilmemem gayet normal ve mantıklı insanın yapması gerektiği şekilde şüphe duymam da normal. Ayrıca kadın Doğumla ilgili durumlarda rektal muayene sadece elle yapılabiliyormuş. (Eldivenle)Yine doktor olmadığım için gerisini bilemem. Rektal ultrasonun alabileceği görüntü makatla ilgili problemleri kapsamaz mı mantıklı olarak? Belki sizin kanamalarınızın sebebi basurunuzdu? Her neyse kızlık zarının zarar görmemesi istenirse, karından muayene edilir. Karından muayenede idrara sıkışmanız istenilir, görüntü net alındın diye. Açlık durumu kan ve idrar tahlillerinin bazıları için gereklidir.

anladım

kp mayıs ta kolonoskopi oldu da devlet hastanesinde ona anestezi yaptılar

ben de onun için demiştim

bu arada konu sahibi gidip muayenesini oldu bile

:)))

Makatından uydurmuş diye bana ithafen yazdığınız için beni ilgilendirir diye düşündüm.
Onun dışında kimsenin adabı tabii ki beni ilgilendirmez, ucu bana dokunmadığı sürece.
Ve evet ısrarlıyım ve çok eminim.
Ayrıca basurdan dolayı kanama olsaydı doğum kontrol hapı vermezdi değil mi?
Evet hala söylüyorum 15 yıl önceydi, şu an bu şekilde gözlem yapılıyor mu bilmiyorum.
Evet elle muayene edilir, ama ultrason ile de desteklenir.
Bende doktor yada tıbbi bir bilgiye sahip değilim, sadece deneyimlerimden yola çıkarak bildiklerimi paylaşıyorum.

anladım

kp mayıs ta kolonoskopi oldu da devlet hastanesinde ona anestezi yaptılar

ben de onun için demiştim

bu arada konu sahibi gidip muayenesini oldu bile

:)))
Doğrudur, Allah şifa versin. O da çok zorlu bir süreç.
Her doktor her hastane aynı yaklaşmıyor mudur nedir bilemiyorum.
Konu sahibine de geçmiş olsun, mühim bir şey çıkmaz umarım.

Herkese çok teşekkür ediyorum cevapları için.Bir şey çıkmadı ama tabiki de kasıklardan oldu ultrason :)

Eskisi kadar girmiyorum damdan, çeşitli konularda insanların bilgisi olmadan atıp tuttuklarını gördükçe artık burası vakit kaybı oluyormuş gibime geliyor, o yüzden etiketlemeni geç gördüm kusura bakma

Evet makattan bakılan usg var aynı vajinal usg nin aleti kullanılıyor aynı şekilde jel ve kondom uygulaması ile beraber. Adı da transrektal usg fakat işin aslı toplumumuzda insanlar bunu kabullenmekte zorlandığı için bir çok yerde bahsi bile geçmiyor. Ama doğrusu karından yapılan usg ye göre çok daha net bilgi verir rahim ve yumurtalıklar hakkında. Çünkü karından bakılan usg de arada bir sürü doku, yağ tabakası falan olmasına rağmen makattan bakınca alet direkt rahim ve yumurtalıkları görür çünkü arada başka organ, doku yoktur. Benim mezun olduğum fakültede bakirelere makattan bakılıyordu ki istemeyenlerden imza alınıyordu ve tekrardan karından bakmıyorlardı, tanısal olarak yeterli olmuyor diye.

Bildiklerinizde doğrusunuz, bilen de bilmeyen de konuşuyor işte.

Teşekkür ettik

Bilmeden konuşmamamız gerektiğini de öğrendik

Ama şahsen korkunç geldi hani ben rahatımdır sözde tüp bebeğim var her tedaviye Evet de dedim

Ama bu fikir rahatsız etti ne yalan söyleyeyim aklıma cop vs geldi direkt kötü çağrışımlar oldu

Ya işte öyle düşünmemek lazım sonuçta kolonoskopi vs gibi işlemler de gerektiğinde yapılıyor bu da onun gibi hatta ona göre daha hafif bişey. Güvenilirlik gerçekten karından bakılandan çok farklı özelikle şişman insanlarda zor oluyor karından usg.

Doğru söylüyorsun

Olması gereken bu ben sadece hislerimi söyledim bir de acır sandım

Bildiklerinizde doğrusunuz, bilen de bilmeyen de konuşuyor işte.
Hay Allah razı olsun, kendimden emin olmasam acaba bunadım mı diyeceğim.
Hatta jinekoloğa gittiğinize emin misiniz?
Basurdan olmasın diyen bile oldu, ki hayatımda hiç basur sorunu yaşamadım.
Hele birisi bu durumu 15 yıl önce yaşadığımı söylediğimde 15 yıldır hiç jinekoloğa gitmedin mi dedi.
Makatımdan uydurduğum iddia edildi.
Taaa bilmem kaç yıl önce yapılmış bir uygulamayı bilip bilmeden yazıyorum diye herkese korku saldığım söylendi. Kaldı ki korkulacak acı verecek bir şey de değil.
Neyse epey rahatladım yazınızı okuyunca.
Bu arda Jinekolog musunuz?

Yok değilim, durumla ilgili bilgim var sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…