Bebek Beslenmesi bilen annelerin yardimina ihtiyacim var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebegimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
281
0
66
İngiltere
Herkese merhabalar;
Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki doktorlardan biktim hic bi sekilde bilgileri yok istedigin cevabi alamiosun benim 1 yasinda kizim var dahadun girdi fakat ben dogudgundan beri malesef mama veriyordum ve artik inek sutune gectim yakasik 1 hafta once yalniz bisey sormak istiyorum belki sizler doktorlarinizdan duymussunuzdur inek sutu gunde ne kadar verilmeli yani ihtiyaci ne kadar birde ben geceleri sut veriyordum ve duydumki zarari cokmus hem curuk acisindan hemde mideye zarari varmis oyuzden biraktim yani ben bi sabah kahvaktisinda veriyorum birde ara ogunde biberonla veriorum dogrumu yapiyorum bilemiyorum diger sorumda kac ana ogun ve kac ara ogun olmali ben 3 ogun ara ogun olarakda meyve ve bi biberon sut acaba nekadar dogru bu arada yogurdunu aksam yemekleriyle beraber veriyorum? lutfen yardimlarinizi bekliyorum tsklerrr

iki bardaktan fazla vermeyin kansızlık yapar demişti bizim doktorumuz.bende yarım litre verilmesi gerekiyor diye biliyorum.

ben de tam bilmiyorum ama 2 bardaktan fazlası evet kansızlık yapabilir.bebeğiniz 1 yaşında mı.bir de yoğurdu özellikle ikindi öneriyorlar ama ben de her zaman verirdim ne olacak ki.hala her öğünün yanında veriyorum 3.5 yaşındalar.

geceleri açlıktan rahatsız olup uyanmıyorsa süt vermeye gerek yok.zaten 6. aydan itibaren gece beslenmesine ihtiyaçları olmuyormuş,kesintisiz uyuyabilmeleri için bırakmak şartmış ama...kızım da bırakır gibi oldu bir türlü içiremedim geceleri mamasını ama ağlaya ağlaya da öldü sabaha kadar.şimdi bazen içiyor bazen içmiyor.
bebeklerin günlük alması gereken kalsiyum miktarı 500 cc.buna peynir,yoğurt,süt,sütlü tatlılar da dahil.ancak sütün ne kadarı kansızlık yapar onu bilmiyorum.2 su bardağı zaten aşağı yukarı 300 cc yapar.bir kase yoğurt,biraz da peynir yerse tamamlanmış olur ihtiyacı zaten.
kızımı ben de saatli beslemiyorum.yani yoğurt ikindin verilecek diye bir şeyi bilmiyordum.bazen öğlen,bazen ikindin,bazen yatmadan önce veriyorum.ne olurmuş ki böyle olunca?

merhaba bizim doktorumuz devam sutu onerdibende kahvaltida ya devam sutu yada gunluk sut veriyorum gunfe 2 bardak yeterli bence.yogurdu aksamuzeri veriyorum pek sevmiyo zaten biskui falan katiyorum aksam gaz yapabilir oyuzden aksamuzwri veriyorum.gunde 3 ana ogun ve bunlarin aralarina serpistirilmis hafif 3 ara ogun yeterli.ben gece emziriyorum pek doymuyo galiba ama gece beslenmesinin yanlis oldugunu ve gerek olmadigini duydum hem dislerde siyahlik yapiyor.onlar bizim kucuk minyaturlerimiz bizde gece kalkip yemek yememeliyiz gibi dusunmek gerek bide gece beslenince sabah tam acikmamis oluyorlar ve kahvalti verimli olmuyor..sevgilerimle kolay gelsin:)

madem bir yaşında mamaya gerek yok bence iki bardak süt yeterli gece beslenince sabah iştahsız oluyorlar benim oğlum gece mutlaka süt isterdi sabahta zorla yerdi. 3 ana 3 ara öğün yeterli bence de

gece içilen süt diş çürüğü yapmaz.daha faydalıdır aksine
eğer içinde bal gibi şeyler katarsan çürük yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…