Bebek Beslenmesi Bıldırcın yumurtası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

helenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
194
0
96
35
Nevşehir
bebğine bıldırcın yumurtası yedien varmmıı? benimoğlum 1 yaşında ve ben bayadır kullanıyorum çokda seveek yiyor oğlum gun aşırı vermiyorum 1 gun verip ertesi gun baska bişey veriyorum 1 gun arayla yanii hergun versem bişey olurmuki çünkü hergun istiyoo?

ben kızıma 1 yaşından ıtıbaren verıyorum.kızım suanda26 aylık ve gece sutune 2 tane kırıp verıyorum

ben kızıma 1 yaşından ıtıbaren verıyorum.kızım suanda26 aylık ve gece sutune 2 tane kırıp verıyorum

2 tane fazla olmazmı canım ya bende günde bir tane veriyorum ama pişirip güvenemiyorum bıldırcın yumurtalaırna çiğ olarak o yüzden vermiyorum canım benimde kızım 14 aylık olacak

benimoğlumda 14 aylık zaten 1 yaşını 2 ay geçiyo bende bazen biberonuna bi tane kırıyorum 1 kaşıkta bal koyuyorum öyle veriyorumm

bız sızın kadarken gunde 1 tane yıyorduk ama arada vermıyordum karacığerıne fazla yuklenmemek için haftada 5 kez varıyordum haslayıpta.ama benım kızım malesef yumurtanın sarısını sevmedığı ıcın bende sutune cığ koyuyorumkı hepsını yesın dıye.yası ılerledıkce sayısını arttırabılırsın ama 2 taneyı gecmesın tabı
2 tane fazla olmazmı canım ya bende günde bir tane veriyorum ama pişirip güvenemiyorum bıldırcın yumurtalaırna çiğ olarak o yüzden vermiyorum canım benimde kızım 14 aylık olacak

hergün 1 tane ama kesinlikle doktorumuzun tavsiyesi üzerine çok iyi haşlayarak veriyorum bu arada kızım 27 aylık

bende 14aylık ogluma dun basladım vermeye bırgun verıp oburgun baska bırsey vereyım dedım kızıma pişirmiştim 2tane onun tabagından almış yemiş 1ını ben bugun normal yumurta yedırmıştım ustune bıldırcın yumurtası zararlı olurmu korktum

Ben de dün doktoruma sordum.Kesinlikle önermedi.Erken ergenliğe yol açtığını söyledi.En iyisi tavuk yumurtası canım...

Ben de dün doktoruma sordum.Kesinlikle önermedi.Erken ergenliğe yol açtığını söyledi.En iyisi tavuk yumurtası canım...

gercektenmi yaa Allah korusun hiç duymadım ben boyle bısey yıllardır yenılen bişey bıldırcın yumurtası ben kızıma 3yasından beri arada bır verdım drda sormuştum gun asırı 1tane verebılırsın sakıncası yok demıştı bu doktarlarda bır baska dıyerı baska soyluyor hangısıne ınancaz

bıldırcın yumurtasına hiç gerek yok dedi doktorumuz önermedi de.zaten sanıldığı gibi mucizevi faydalı bir çeşit yumurta değil normal taze köy yumurtası yedir dedi.
bir de bu yumurtaları çiğ yedirmeyin bebeklerinize çok riskli çiğ yumurtanın içinde bir çok bakteri mikrobu var.onlar tolere edemezler henüz çiğ yumurtayı.

arkadaşa katılıyorum biz büyükler dahi çiğ yumurta yemememiz gerekirken 1 yaşındaki bebeğe nasıl çiğ yumurta veriyorsunuz arkadaşlar yapmayın o şekilde gelecek fayda eksik olsun bırakın bunları artık arkadaşlar bıldırcın yumurtası, arı sütü bunlar fasa fiso işler bulabiliyorsanız köy yumurtası değilse normal yumurta ama iyi pişmiş olması gerekir,rafadan bile olmıcak iyi pişmişş..oğlum 19.ayında 9800 gr..son 5 aydır 9200-9800 arası gidip geliyor,doktoru çiroz diyo:)))ama gayet sağlıklı şu ana kadar bir kez grip vb.olmadı maşallah,bir kaç ishal ve ateş o kadar..kilo iyi bişiy değil etmeyinn.

ben de alerji yaptı bıldırcın yumurtası çok taze olmalı ve yetişkinler için bile ağır bir besin kaynağı

geçen gün bir televizyonun haberlerinde bıldırcın yumurtasında kadınlık hormonu yani ostrojen olduğusöylendi. ve ufak bebeklere sık sık verilmemesi gerektiği söylendi.haftada 1 kez ve 3 yaş üstü bebeklere

Son düzenleme:
ben bebegimi hayvansal gidalarla cok beslemiyorum

sadece hayvansal gıdayla hiçbirimizin beslediğini sanmıyorum ama sağlıklı gelişmeleri için hepsini bir denge içinde almaları şart, doktorunuzla konuşmuşsunuzdur herhalde bu konuyu...

bıldırcın yumurtası konusunda bebeğimin diyetisyeni (alerjik olduğumuz için doktorundan ayrıca diyetisyene gidiyoruz) bıldırcın yumurtasının normal tavuk yumurtasından daha besleyici, daha üstün olması gibi bir durum olmadığını söylemişti

bıldırcın yumurtası çok yoğun protein içerdiği için çok faydalı bir besindir normal bir yumurtanın daha yoğun hali gibidir..
ama allerjen özelliğide normal bir yumurtadan kat kat fazladır. Bebeklerin böbreklerini çok fazla yoruyormuş.

Hergün verilmemesi gerekiyormuş benim dr um öle söyledi.3 yaşına kadar haftada bir kere verebilirsin dedi.Ve kesinlikle çiğ olmayacakmış.Bebeğin karaciğerine zarar verebilirmiş.Tam pişmişide önerilmiyor araştırırsanız.rafadan olarak olarak ve haftada bir kere verilmesi bence en iyisi

Bıldırcın yumurtası öksürüğe çok iyi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…