Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
iyi günler arkadaşlar kızım 3 aylık ve iki hafta sonra ben göreve başlıyorum.doktorumuz ek besine başlayabileceğimi söyledi ve bi arkadaşım da hergün bi tane bıldırcın yumurtası yedirmemi söyledi.bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum,sizler neler yapacaksınız acaba
Konyanın Gülü :)
Kayıtlı Üye
kızın daha küçükmük be canım..erken gibi geldi bana...
ben 6.cı aydan itibaren yumurta vermeye başladım..1 yaşından sonrada ara ara bıldırcın yumurtası veriyorum...bende konyadayım bu arada :)) doktorunuz kim ??
yinede daha tecrübeli arkadaşlarımız bilgi verirler sana...
vakıf hastanesinde hızır yılmaz bey.evet daha çok küçük ve nasıl bakıcıya vericem bilmiyorum şimdiden acısı çöktü içime
Yupukçuk böceğimmm
Kayıtlı Üye
çook küçük
(başlama ek besine.6 aylıkken başladım ben we yumurtaya da o zaman başladım.ilk yarım yumurta sarısı werdim sonra da yawaş yawaş 1e çıkardım şu an zaten 10,5 aylık we çok şlükür her şeyi yiyiyo.bıldırcın yumurtası hiç wermedim ama werilmesinde bi sakınca görmüyorum tabi 6.aydan sonra.bence başlama ek besine.hem doktorun nasıl başla dedi anlayamadım anne sütü noolcak??6.aya kadar sadece anne sütü wer.daha sonra ek besine geçersin ama anne sütüni de en fazla 2 yaşa kadar da kesme.benim görüşüm bu.sağlıcaklaaa....
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
evet bu koyunuy bende merak ediyorum buldurcum yumurtasına ne zaman başlanmalı ?
8.5 aylık oğlum var haftada 1 bıldırcın yumurtasının sarısını veriyorum diğer günler normal yumurta sarısı yiyor..yanlız senin bebek çok küçük ve alerji yapabilir..
15 haziran 50 kilo
Kayıtlı Üye
benim kızımda 6.5 aylık ve bende haftada 1 bıldırcın yumurtası diğer günler normal yumurtanın yarısını veriyorum bencede çok küçük 4. aynı doldurmadan başlanmamalı benim eşimde doktor hatta bana bile erken başladım diye söylene söylene bi hal oluyordu
Annesininnnnn balbademi
Kayıtlı Üye
benim bebiş hem mama yiyor hemde az emiyor yani şerbet niyetinebbenimkide 3.5 aylık bende basladım milupanın organik sütlaçını veriyorum bide sütlü pirincli bazende 1 2 kasık meyve püresi ve suyu içiyor ve hiç sıkıntısı olmadı ama ben mama agırlıklı besleniyor diye basladım hep emse vermezdim
bıldırcın yumurtasının protein değeri çok çok yüksektir. çok sık olmamak kaydıyla sarısı verilebilir ama 6.ay sonrası en uygunudur. bunlar benim bildiklerim tabi.benim oglum 10 aylık bir yaşına kadar hergün bir köy yumurtası sarısı veriyorum. 1 yaşından sonra haftada bir bıldırcın yum.verecegim
Kızım 2 yaŞında doktorumuz kızın saĞlıklı gerek yok normal yumurta varken dedı ayrıca bı kaÇ vermıŞtım bıŞey olmadı ama Çok aĞırmıŞ gerÇekten arkadaŞımda kızmıŞtı 4 yaŞından Önce verılmıyor demıŞtı ben artık vermıyorum normal yumurtadan 6 kat fazla proteın ıÇerı yor muŞ zarar verebılır bence hele 6 aylık bebeklere kesınlıkle verılmez bence nasıl hazmetcek bebek
ben oğluma hergün bir yane yediriyorm..
tavuk yumurtasını sevmiyor..
dr.umu aradım şimdi korkudan:)
hergün verdim zararı olur mu diye.. bırak allah aşkına nerden çıkıyo bunlar dedi..
dr.umuza çok güvendiğim için içim rahat şimdi..
Bende haftada bikaç defa veriyorum. araştırmalarıma göre kaynar ama altı sönmüş suyun içinde bikaç dakika bekletip veriyorum daha iyi oluyormuş. Nasılki normal tavuk yumurtası tam pişmiş olması gerekiyorsa bıldırcın yumurtasıdrdan olacak şekile verilmeliymiş. zarardan değilde daha iyi olduğu için. Bence haftada bikaç defa uygundur.
benim kızım 14 aylık iştahsız bir bebek zayıfta
bende versemmi acaba
1 yaşından sonra verilmelymiş. ,Birde ebat olara küçük olduğu için normal yumurta alması daha iyiymiş. Bence bebeğin çok küçük vereceksende 8 de 1 oranında ver.
bende kızıma bir yaşından itibaren vermiştim.ama bıldırcı alerji yaptı.doktor herzaman en güvenli tavuk yumurtasıdır dedi.zaten kesmiştik..