• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bildiğiniz yaşayan en küçük prematüre bebek ne kadar?

merveseyy

canım oğlum benimmmmm....
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
521
3
96
39
İstanbul
arkadaşlar benim erken doğum tehlikem var.doktorum bebeğin daha küçük dedi.ilaç tedavisi uyguluyoruz şimdi.hep yatmam gerekiyormuş birde.30 haftam bitti.sizin bildiğiniz böle doğan bebek var mı?yaşayan...benim bebeğim daha küçükmü gerçekten:(1600gr dedi doktorum...bildiğiniz varsa bana sölerseniz sevinirimmm....şimdiden teşekkür ederimmm.:çok üzgünüm:

canım geçmiş olsun.hastanede yatan erken doğum tehditi olan çok anneler var.ilaç tedavisi çok işe yarıyor,olumsuz şeyler düşünme.daha dün tvde izledim.22 haftalık bebek doğmuş,yaşıyordu.sen en tehlikeli zamanları atlatmışsın.
her bebeğin kilosu farklı oluyor.gebelik sitesinde 31. haftada en az 1180-2350 gram arasında olduğu söyleniyor.seninki maşallah iyi.İnşallah bebeklerimize hayırlısıyla zamanında kavuşuruz.

canım benim dayımın kızı erken doğum yapmıştı hiç beklemediği anda
haftasını bilmiyorum ama 7.5 aylıktı
küçücük bir bebeği vardı 1,5 kilo
bir hafta küvezde kaldı ve snra eve gönderdiler şimdi görmelisin çok şirin tombiş bi kız oldu
merak etme bebeğinin kilosu iyi aklına kötü şeyler getirme
kendine dikkat et yeter şimdi tıp ve teknoloji çok ilerledi
bol bol dua et canım benimde dualarım seninle sevgiler

canım öncelikle çok geçmiş olsun.bizzat ben 1800gr doğmuşum.erken doğum tabi.1ay kuvezde yatmışım.doktorlar ümitsizmiş beni hastaneden çıkarırlarken ve beni ilk kontrole götürdüklerinde dr tanıyamamış:1shok:ah annem ne uğraşmış benimle:utangac:ve şimdi bende 3 yıllık evliyim ve bi bebeğim olsun istiyorum.:emir_bebek:anlıycan allah çok büyük.umarım sana biraz moral olabilmişimdirhihoyyythihoyyyt

Canım gebelik bölümünde prematüre bebekler ve paylaşımlarımız başlığına bakarsan.Senden hafta olarak küçük çok sayıda doğum yapan anne olduğunu görürsün.
Bizim Ekim annelerinden Diamond 29 haftalıkken prematüre doğum yaptı.bebeği şuan hala hastanede.Ve hastanenin daha küçük haftalarda olup da erken doğum riski olan hamişlerle dolu olduğunu söyledi.
İyi şeyler düşün motive et kendini.Zamanında gelsin inşallah miniğin.

daha bugün sabah gazetede okudum ben 500 grlık canıyla hayata tutunuyor
diye bebek 21. haftada doğmuş ve 10 gün olmuş yaşıyormuuş sen aklına kötü şeyler getirme canım

canım benim teyzemin gelini 6.5aylık dogum yapmıştı.yüksek tansiyon vardı tansiyonu 23e kadar çıkmıştı bebegi dogurttular mecburen.dogdugunda 1kilo 50gramdı 2ay küvezde kaldı.şimdi 1.5yaşında tosun gibi maşallah.Allahın izniyle bişey olmaz canım.

canım üzülme ilaç tedavisi ile bebeği zamanına kadar bile tutabiliyorlar..kuzenim 29 haftalık doğum yaptı 900 gr dı 2 ay küvöz de kaldı zorlu bir dönemdi şu anda 6 aylık 4 aydır evinde ve çok sağlıklı ...seninki şimdi doğsa bile yaşar merak etme canım..allah yardımcın olsun...

canım merhaba....
bu konuda ben yaşayan şahit olabilirim sana....
23 yıl önce 1250 gr olarak 7 aylık dünyaya gelmişim.... ve çok şükür ki hala yaşıyorum a.s
elbetteki küçük olduğum için bakımımda sorun olmuş anneme ama rahmetli babaanneciğim bu sorunları da çözmüş...
umarım sizde de bir sorun çıkmaz Allahın izni ile.... ama korkma 7. ayın içindeki bebeklerde yaşama olasılığı çok fazla... %95in üstünde bir olasılık bu... doktorlar eğer başka bir sorun yoksa 7 aylık doğan bebekler yaşar dio... a.s.

canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah dr yanılırda bebeğin zamanında gelir
benim halam 6.5 aylık doğum yaptı o adar küçüktüki bebişi biz bu yaşamaz ölür diye
beklerken 1 ay kadar küvezde kaldı sonrasındada babannem onu pamuklarla sarıp
sarmaladı kundak falan yaptılarda halamın kucağına öle veriyorlardı emzirmek için
şimdi 16 yaşında genç kız oldu hapimizi şaşırtmıştı doğrusu kii 16 yıl önceki teknolojiyle
bugünü kıyaslarsak oooooooo çok büyük farklar varr rabbim yeterki istesin bol boldua et
bizimde dualarımız seninle sen kendini fazla üzme yat dinlen zorunlu olmadıkça kalkma bile
herşey yolunda gidecek zamanında alacaksın bebeğini kucağına kendinize iyi bakın

arkadaşlar benim erken doğum tehlikem var.doktorum bebeğin daha küçük dedi.ilaç tedavisi uyguluyoruz şimdi.hep yatmam gerekiyormuş birde.30 haftam bitti.sizin bildiğiniz böle doğan bebek var mı?yaşayan...benim bebeğim daha küçükmü gerçekten:(1600gr dedi doktorum...bildiğiniz varsa bana sölerseniz sevinirimmm....şimdiden teşekkür ederimmm.:çok üzgünüm:
mrb ben ocak 2009 annesiyim Allah kısmet ederse.ilk bebeğim yani oğlum 6.5 aylık ve 1500 gr olarak dünyaya geldi bakım olarak biraz zor oluyor ama Allaha çok şükür yaşadı.bence kafanı çok fazla takıp sıkıntı yaratma kendine.Bu arada oğlum şuan 12 yaşında ve yaşıtlarından çok daha zeki ve çok daha gelişmiş görünüyor.için rahat olsun.

Back