BIKTIRDILAR..

sirine880

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
2
0
merhabalar.biraz uzun olacak ama icimi dokmek size danismak istedim.ben 1.5 yillik evliyim 6 aylikta oglum var.ilk evlendigimizde kv nin istegiyle evlerinin civarindan ev tuttuk kiraya ciktik.cok uzak olmasada cok yakinda degildi.1 yil sonra kayinpeder ev almaya karar verdi.hep birlikte ev bakiyorduk.bizi kiradan kurtarmakti maksat.birgun kayinpeder pat diye evi aldim hadi bakalim dedi.gittik meger kvnin 2 sokak altindaymis ev.esime o kadar yakin istemiyorum ne oluyorsa yakindayken oluyor dedigim halde 7 aylik hamileyken oyle boyle tasinmak zorunda kaldik.ilk evimizde odedigimiz kirayi simdi kayinpedere oduyoruz.10 yillik kredi cektiler bizde guya yardim ediyoruz.tasindigimiz gunden beri kv nin gelmedigi gun sayilidir.o kadar bunaldimki ne onlarsiz misafir alabiliyorum ne de yalniz bir yere gidebiliyoruz.kv hemen damliyor.arkadaslarimiz gelse bile bende gelebilir miyim diyor.simdide cocugu ozledim bahanesiyle hergun bizde aksamustu gidiyor.bebegimle yalniz birgun geciremiyorum tamam iyiligine cok iyi esimin annesi ama bu kadardaa darlatilmazki.o kadar bunaldim.ne yapmaliyim sizce? bu arada okuloncesi ogretmenligi mezunuyum seneye calismayi dusunuyorum kv ben bakarim diyor tamam bakar guveniyorum ama bu sefer hayatimiz hepten karisacak.kv neredeyse kayinpeder ve bekar kaynimda orada hatta arada evli gorumcemin kizinada kv bakiyor hemen hemen oda hep kv de kaliyor .bunlari esimle az bucuk paylasiyorum kpss ye calis gidelim buralardan diyor.kendiside istanbulu istemiyor cunku.kpss ye hic bakamiyorum hem cocuk hemde hergun kv.burada yasadigimiz muddetce nasil davranmaliyim sizce.kimseyi kirmak istemiyorum,ben gelmesinlerde demiyorum ama biraz nefes almak istiyorum.bana yardimci olabilecek var mi?
simdiden tesekkurler...

Bir yerden gerçek adım atın o zaman, gidin kitaplarınızı alın, kv eve geldiğinde bebeği uyuyor, sizi ders çalışıyor bulsun. Zamanla ayağını biraz çeker herhalde, bebeği uyandıracak sizi de masanın başından başından kaldırabilecek değil.

Bence eşinle konuş bu konuyu o uygun bir dille annesiyle konuşsun sen birşey söylersen yanlış anlaşılır..Tamam iyi bir insanmış ama gerçekten aşırı samimiyet insanı bunaltır haklısın..

Sen calısınca daha az gorursun..ozaman kafan rahat eder..
Gorumcenın kızına bakmasında ki sorun ne?
Hepsı birlikte sana mı gelıyolar hergun?

Biz size nasıl bi yardım edebiliriz ki burdan? madem aynı kirayi vericektiniz neden tasindiniz oraya ? ben olsam kimseye ev aldirtmam ama ne demek sormadan ev almak yani hiçbişey e sesinizi cikarmamissiniz sizde hata Malesef yapıcak bişey yok bu saatten sonra herseye tamam demişsiniz baştan.

şu anki durumuna yorum yapamayacağım çünkü çok hassas
fakat eğer sen işe başladığında çocuğuna kayınvalide bakacaksa kesinlikle sizde bakmasın
ne yap yap, şimdiden yolunu yap, sabah bırakın akşam alın
diğer türlü ne özeliniz kalır, ne özel hayatınız
eşyalarınızın yerini değiştirmeye kadar gidiyor yoksa iş
küçük diye düşünmeyin, sabah bırakın akşam alın
en azından eve döndükten sonra rahat edersiniz
bir de işe başlamadan önce mutlaka bir uyku düzeni oturtun ve kv bakarken sık sık arayıp kontrol edin
çünkü bir çok kv çocuğu uyuyabildiği kadar uyutuyor ki günlük işlerini yapsınlar
sonra siz yorgun argın işten dönüyorsunuz, belli bir saatte uyusun istiyorsunuz, çocuk gün içinde uykuyu alınca uyumuyor, olan size ve özel hayatınıza oluyor
bu son yazdığım tecrübeyle sabit

Herkesin fikri aynı bencede tek çare ders calıs ver torunu kucağına baksın zaten hergun gelıyor bari işe yarasın

Ne guzel iste . Yap isini kapan her gun odaya iki saat kayinvalide varmis bakiyor iste gunde 2 saat calissaniz kazanirsiniz okul oncesi cok yuksek degil. Atama sayilari da yuksek. Isteseniz calisirsiniz. Esiniz de gayet mantikli adammis. Geremirse gece uyumazdim yerinizde olsam

Bence de ortada boyle bir durum var madem olumluya cevirmek senin elinde kv bakarken otururders calisirsin :) evislerine bakarsin vs

Ben anlamadım. Amaç sizi kiradan kurtarmak diyorsun “kpeder ev almaya karar verdi” diyorsun. Sonra evi aldı diyorsun. Sonra size 10 yıllık kredi çektirdiğini söylüyorsun.. sonra ona kira ödediğinizi söylüyorsun…

Bu ne biçim iş. Ev kimin üstüne Allah aşkına?

Ev almislar susmussun ..

Hergub geliyorlar susuyorsun ..

Yani en basta evi habersiz aldiklarinda , sesini cikartip ben bu evi istemiyorum diyebilirdin..
Madem ayni parayi vericem gidip pasa pasa kendi evimi kendi gonlume gore alirim..
Madem esinde gitmek istiyo , ozaman calis derslerine kurtar kendini.

Benim anlamadığım ciddi bir durum var. Habersiz alınan eve nasıl 10 yıllık kredi çekiyorlar. 10 yıllık kredi demek baba bir kredi demek ve insanın canını okur banka verene kadar. Tuhaf bir şey var burada gör bak.

Evi kendisi alıp, size sormadan kredi çekip size ödetmesi ilginç. Ya 10 sene sonra ne tapusu oturun işte ev kaçmıyor derse? Boşa ödediğiniz parayla, kaçan huzurunuzla kalırsanız?
Diğer herkesin dediği gibi kpssye bir an önce başlayın, kayınvalideye de madem buradasın ben biraz çalılayım falan diyin. Arada gelmediği günler çocuğu ona bırakın... bir süre sonra ayağı kesilir. Olmadı zaten okul öncesi öğretmeni iseniz bir yaştn sonra çocuğunuzu alır okula götürür beraber dönersiniz, kimseye ihtiyaç kalmaz.

benim oğlum bir yaşındaydı kpss kursuna yazıldım evdede o uyurken çalışırdım bence acı zulüm çalışıp kurtarın kendinizi eşinizde destekçi ne güzel işte

Kayınvalideniz sırf kaynanalık yapıcam diye hiçmi üşenmiyor her gün evden çıkmaya..Ev hanımı bile olsa hergün evden çıkan birinin işleri aksar evinin bir düzeni yokmu bu kadının?Kyınpederinizde hem evrivaki yapıp evi kendi mahallesinde alıyor,hemde sizden aylık bir meblağ alıp onlara ben ev aldım havaları atıyordur eminim.

Krediyi siz ödeyecektiniz madem evi niye kb almış oluyor. bide gitmiş kendi keyfine göre almış. Baya saçma sapan bi durum olmuş hiç bişey anlamadım

Çocugu götür bırak ona kpss kursuna git çıkıştada orda yemek ye evine geç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…