canım korkularında haklı olabilirsin belki ama normal doğumla doğmuş o kadar sağlıklı bebekler var ki, orda herhangi bi komplikasyon için uzman doktorlar bulunuyor, yani senin dediğin riskler düşük olan itimaller, ama tabiki de bi ihtimal, fakat insan bazı olacak şeyleri ne yaparsa yapsın engelleyemez.
ayrıca birde şunu düşün, sezeryandan sonra ameliyatlı olucaksın ve doğumdan sonra bebeğinle çok fazla ilgilenemeyeceksin. bence bu daha sağlıksız.
tabi doğumu yapıcak olan sensin, şekline de sen karar vereceksin, benim 3 haftam kaldı, dr. um bu haftaki muayenemde çatımın biraz dar olduğunu söyledi, korkuyorum şimdi sezaryan olabilir diye, inşallah olmaz, normal bi şekilde almak istiyorum canım kızımı kucağıma
bence de canım biberon kardeşimiz çok haklı...senin neye kendini hazır hissettiğin önemli..ben başından beri normal doğum istiyordum ve öyle oldu çok şükür...inan hiç düşünmedim sıkışmaydı dikişti kesikdi filan..sadece senin gibi acaba hast. yetişebilirmiyiz?ya suyum boşalırda yetişemezsekde bebek boğulursa yok bilmem daha neler neler takmıştım kafama...ve şuan o kadar saçma buluyorum ki kafama taktıklarımı!!birgün kontrole gittiğimde dr.uma bunları sormuştumda asistan (yaşlı bir bayandı) bana; evladım bitek senmi doğuruyosun rahat ol oluruna bırak..böyle herşeyi kafana takarsan nasıl doğurucaksın demişti..ve ne hikmetse o bayanın söylediklerinden sonra bir rahatlık sardı içimi..kendimi o kadar hazır hissediyodumki normal doğuma dr. sezeryan olabilir çatın dar dediğinde çok üzülmüştüm..son ana kadar da sezeryana alınma riskim vardı...hatta doktorum eşime ; yeliz bizi çok şaşırttı maşallah çok iyi ve sabırlıydı demiş...anlıcağın karar senin arkadaşım..bence kimseyi dinlememelisin..yoksa kafan daha çok karışır..en iyisi dr.unla birlikte senin karar vermen..Allah yardımcınız olsun kimseyi bu yolda bırakmasın..inşallah hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olur yavrularınızı...
canım bence kendini çok şartlandırma
zaten son ayda çatı muaynesinde belli olur bbebeğin rahat doğup doğamıycağı
çatıların güzel açılmışsa hiçbir sorun olmaz sanırım
ama birde benim gibi olanlar var benim herşey çok normaldi çatılar çok güzel açılmıştı
doktorum herşeyin çok normal şuan 4 kiloya yakın görnyo gününde doğarsa 4 kiloyu geçebilir demişti
ama kızım günün geçti birtürlü doğmak bilmedi ve 3.300 doğdu
karın agrım bile yoktu mecburen sezeryan oldum
kendimi normal doğuma şartladığım için sezeryan fikri beni bir anda yıkmıştı
ama herşey gibi oda gelip geçiyor narkozun etkisi uzun sürmedi ayılmakta güçlük çekmedim
sütümün gelmemesi gibi bir durum yaşamadım
3 4 günde toparlanmaaya başladım 1. haftada her işimi kendim yapyordum bile
sadece kendine güven ve hayırlısı için dua et canım
bu dogum konusunda bende çok hassasım normal dogum istemiyorum ve çevremdekilerin de "aaaaaaaa normal en sağlıklısı normal dogur sen bak gör nasıl kolay" demeleri beni çileden çıkarıyo açıklamamı yapıyorum ben normal istemiyorum o anı görmek istemiyorum sancı çekmek istemiyorum ben razıyım sezaryanın zorluklarına desemde yok illa normal doğur tamam biliyorum normal dogum çok sağlıklı adı üstünde normal itirazım yok ama vücut saglıgım iyi ruh sağlıgım kötü oldukdan sonra ne yapıyım ben o normal olan dogumu bir allahın kuluda benim bu düşünceme saygı gösteripde sen kendini nasıl iyi hissedersen öyle yap demiyo ya yanarım yanarım ona yanarım
bu dogum konusunda bende çok hassasım normal dogum istemiyorum ve çevremdekilerin de "aaaaaaaa normal en sağlıklısı normal dogur sen bak gör nasıl kolay" demeleri beni çileden çıkarıyo açıklamamı yapıyorum ben normal istemiyorum o anı görmek istemiyorum sancı çekmek istemiyorum ben razıyım sezaryanın zorluklarına desemde yok illa normal doğur tamam biliyorum normal dogum çok sağlıklı adı üstünde normal itirazım yok ama vücut saglıgım iyi ruh sağlıgım kötü oldukdan sonra ne yapıyım ben o normal olan dogumu bir allahın kuluda benim bu düşünceme saygı gösteripde sen kendini nasıl iyi hissedersen öyle yap demiyo ya yanarım yanarım ona yanarım
""o hayata bense ona mücadeleyle kavuşmak istiyorum " ... daha ne denirkiii