Doğuma Hazırlık bıktıran konu .. DOĞUM ŞEKLİ...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

NHLTLG

Rabbim korusun meleğimi..
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2006
956
4
40
her sağlıklı gebelik dönemi geçiren bayan gibi benimde gönlüm normal doğumdan yana.. önceleri olduğu gibi şimdi sancıdan , acıdan hastaneye yetişememekten vs korkmuyorum gelene dur diyimicem bi şekilde doğacak inş.

tek korkum doğum esnasında bebeğime zarar gelmesi !! yani ıkınma sıkışma vs sebeplerle normal doğumda bi çok handikap oluşuyor bu beni çok korkutuyor...!!! bissürü şey okuyoruz duyuyoruz :KK43:(

sezeryanda evet sipariş gibi tarihli bebek oluo anne narkoz hastası oluo iyileşme süreci fazla ama bebek minimum riskle dünyaya gelio !!!!

doktorum şuanda herşeyin normal olduğunu söylüyor ama ben hala karar veremiyorum

kızlar bildiğiniz üzere forumda bu konu üzerine yüzlerce konu var ... doğum şekli hakkında benim kararsızlığım ve düşüncem hakkında fikir verirseniz sevinirim...
CADIARZU

Ben de aynı endişelerle doğum şeklini kafama çok takmıştım...Ağrı eşiğim yüksek, kendim açısından hiç düşünmedim, önemli olan bebeğimdi, ya çıkamazsa, ya takılırsa diye çok düşündüm...Belki çok insana saçma gelebilir ama benim düşüncem de bu yöndeydi. Sezaryene çok önceden karar vermiştim bu sebeple, gerçi sonlara doğru bebeğimin 4 kilo üzeri doğacağı kesinleşince zaten başka çözüm yolu kalmadı. Doktorum da problem yok normal doğurabilirsin demişti, yani sezaryen yanlısı da değildi ama ben kararımı sezaryenden yana vermiştim. Hatta epidural bile istemedim, bel fıtığım vardı, ondan da korktum gerçi bir etkisi yokmuş ama korktum işte...Bence en önemlisi annenin kararı, gerisi boş. Doğumu yapacak olan sensin, sen en iyi şekilde nasıl hissediyorsan öyle olmalı. Dediğin gibi burada yüzlerce hikaye var her iki doğum şekliyle ilgili, hem olumlu hem de olumsuz yüzlerce annenin yaşadıkları var. Ama her şeye kulaklarını tıka, hiçbir olumsuz hikayenin seni etkilemesine izin verme. Belki zor ama dediğim gibi en iyi doğum şekline yine sen karar vereceksin. Normal doğuma hazırlanan ve bunu gönülden isteyen anneler çok rahat doğum yapıyorlar, aynı şekilde kendini sezaryene hazırlayıp bu yolu seçen anneler de çok rahat doğum yapıyor. Ben normal doğumda atılacak kesi, çekilecek sancı ya da başka bir şeyden dolayı vazgeçmedim, tek düşüncem bebeğimi rahat bir şekilde doğurabilmekti. Gerçekten benim açımdan çok rahat bir doğum oldu. Yanlış anlaşılmasın, kimseyi sezaryene teşvik etmiyorum, normal olanı elbette en güzeli ama annenin psikolojisi de bir o kadar önemli...Allah bütün anne adaylarına doğum şekli ne olursa olsun rahat, hayırlı ve sağlıklı doğum nasip etsin...

biberon'cum çok güzel yazmışsın hissettiklerini... tşk ederim
doktorumda önemli olan annenin ne istediği , neye hazır olduğu önemli diyor.. ama bu bence gerçekten çok ince bi çizgi ya normal doğumda riski göze alıcam yada sezeryanla (ki spinal istiyorum) kendimi ameliyat masasına atıcam..
şuan 32.haftada iken bebeğim 2,400 gr dı belki sen gibi kilolu bi bebiş gelecek ve sezeryana mecbur kalıcaz yada çatı uygun olmıcak ama ben böle bi durumda normal yapamadığıma üzülürmüyüm onu bile bilmiyorum :KK43:
dediğin gibi etrafta binlerce yaşanan hikaye var herkesin doğum anı başka ... buna karar vermek bu kadar zor mu yaaa :KK43:

canım korkularında haklı olabilirsin belki ama normal doğumla doğmuş o kadar sağlıklı bebekler var ki, orda herhangi bi komplikasyon için uzman doktorlar bulunuyor, yani senin dediğin riskler düşük olan itimaller, ama tabiki de bi ihtimal, fakat insan bazı olacak şeyleri ne yaparsa yapsın engelleyemez.
ayrıca birde şunu düşün, sezeryandan sonra ameliyatlı olucaksın ve doğumdan sonra bebeğinle çok fazla ilgilenemeyeceksin. bence bu daha sağlıksız.
tabi doğumu yapıcak olan sensin, şekline de sen karar vereceksin, benim 3 haftam kaldı, dr. um bu haftaki muayenemde çatımın biraz dar olduğunu söyledi, korkuyorum şimdi sezaryan olabilir diye, inşallah olmaz, normal bi şekilde almak istiyorum canım kızımı kucağıma

bence de canım biberon kardeşimiz çok haklı...senin neye kendini hazır hissettiğin önemli..ben başından beri normal doğum istiyordum ve öyle oldu çok şükür...inan hiç düşünmedim sıkışmaydı dikişti kesikdi filan..sadece senin gibi acaba hast. yetişebilirmiyiz?ya suyum boşalırda yetişemezsekde bebek boğulursa yok bilmem daha neler neler takmıştım kafama...ve şuan o kadar saçma buluyorum ki kafama taktıklarımı!!birgün kontrole gittiğimde dr.uma bunları sormuştumda asistan (yaşlı bir bayandı) bana; evladım bitek senmi doğuruyosun rahat ol oluruna bırak..böyle herşeyi kafana takarsan nasıl doğurucaksın demişti..ve ne hikmetse o bayanın söylediklerinden sonra bir rahatlık sardı içimi..kendimi o kadar hazır hissediyodumki normal doğuma dr. sezeryan olabilir çatın dar dediğinde çok üzülmüştüm..son ana kadar da sezeryana alınma riskim vardı...hatta doktorum eşime ; yeliz bizi çok şaşırttı maşallah çok iyi ve sabırlıydı demiş...anlıcağın karar senin arkadaşım..bence kimseyi dinlememelisin..yoksa kafan daha çok karışır..en iyisi dr.unla birlikte senin karar vermen..Allah yardımcınız olsun kimseyi bu yolda bırakmasın..inşallah hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olur yavrularınızı...

canım bence kendini çok şartlandırma
zaten son ayda çatı muaynesinde belli olur bbebeğin rahat doğup doğamıycağı
çatıların güzel açılmışsa hiçbir sorun olmaz sanırım
ama birde benim gibi olanlar var benim herşey çok normaldi çatılar çok güzel açılmıştı
doktorum herşeyin çok normal şuan 4 kiloya yakın görnyo gününde doğarsa 4 kiloyu geçebilir demişti
ama kızım günün geçti birtürlü doğmak bilmedi ve 3.300 doğdu
karın agrım bile yoktu mecburen sezeryan oldum
kendimi normal doğuma şartladığım için sezeryan fikri beni bir anda yıkmıştı
ama herşey gibi oda gelip geçiyor narkozun etkisi uzun sürmedi ayılmakta güçlük çekmedim
sütümün gelmemesi gibi bir durum yaşamadım
3 4 günde toparlanmaaya başladım 1. haftada her işimi kendim yapyordum bile
sadece kendine güven ve hayırlısı için dua et canım

canım korkularında haklı olabilirsin belki ama normal doğumla doğmuş o kadar sağlıklı bebekler var ki, orda herhangi bi komplikasyon için uzman doktorlar bulunuyor, yani senin dediğin riskler düşük olan itimaller, ama tabiki de bi ihtimal, fakat insan bazı olacak şeyleri ne yaparsa yapsın engelleyemez.
ayrıca birde şunu düşün, sezeryandan sonra ameliyatlı olucaksın ve doğumdan sonra bebeğinle çok fazla ilgilenemeyeceksin. bence bu daha sağlıksız.
tabi doğumu yapıcak olan sensin, şekline de sen karar vereceksin, benim 3 haftam kaldı, dr. um bu haftaki muayenemde çatımın biraz dar olduğunu söyledi, korkuyorum şimdi sezaryan olabilir diye, inşallah olmaz, normal bi şekilde almak istiyorum canım kızımı kucağıma

bence de canım biberon kardeşimiz çok haklı...senin neye kendini hazır hissettiğin önemli..ben başından beri normal doğum istiyordum ve öyle oldu çok şükür...inan hiç düşünmedim sıkışmaydı dikişti kesikdi filan..sadece senin gibi acaba hast. yetişebilirmiyiz?ya suyum boşalırda yetişemezsekde bebek boğulursa yok bilmem daha neler neler takmıştım kafama...ve şuan o kadar saçma buluyorum ki kafama taktıklarımı!!birgün kontrole gittiğimde dr.uma bunları sormuştumda asistan (yaşlı bir bayandı) bana; evladım bitek senmi doğuruyosun rahat ol oluruna bırak..böyle herşeyi kafana takarsan nasıl doğurucaksın demişti..ve ne hikmetse o bayanın söylediklerinden sonra bir rahatlık sardı içimi..kendimi o kadar hazır hissediyodumki normal doğuma dr. sezeryan olabilir çatın dar dediğinde çok üzülmüştüm..son ana kadar da sezeryana alınma riskim vardı...hatta doktorum eşime ; yeliz bizi çok şaşırttı maşallah çok iyi ve sabırlıydı demiş...anlıcağın karar senin arkadaşım..bence kimseyi dinlememelisin..yoksa kafan daha çok karışır..en iyisi dr.unla birlikte senin karar vermen..Allah yardımcınız olsun kimseyi bu yolda bırakmasın..inşallah hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olur yavrularınızı...

canım bence kendini çok şartlandırma
zaten son ayda çatı muaynesinde belli olur bbebeğin rahat doğup doğamıycağı
çatıların güzel açılmışsa hiçbir sorun olmaz sanırım
ama birde benim gibi olanlar var benim herşey çok normaldi çatılar çok güzel açılmıştı
doktorum herşeyin çok normal şuan 4 kiloya yakın görnyo gününde doğarsa 4 kiloyu geçebilir demişti
ama kızım günün geçti birtürlü doğmak bilmedi ve 3.300 doğdu
karın agrım bile yoktu mecburen sezeryan oldum
kendimi normal doğuma şartladığım için sezeryan fikri beni bir anda yıkmıştı
ama herşey gibi oda gelip geçiyor narkozun etkisi uzun sürmedi ayılmakta güçlük çekmedim
sütümün gelmemesi gibi bir durum yaşamadım
3 4 günde toparlanmaaya başladım 1. haftada her işimi kendim yapyordum bile
sadece kendine güven ve hayırlısı için dua et canım

ahh kızlar ne güzel anlatmışsınız rabbim bekleyen herkese sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin... muhakkakki en güzeli normal doğum cmr in dediği gibi 10da 1 ihtimale takılıyorum ama insan atamıyor ki endişeyi içinden :KK43: bugun normal doğumla kendimi rahatımı düşünüp kızımı tehlikeye mi atıom acep bencillikmi bu die düşünüp durdum :KK43:

dr. çatı muayenesi yapacakmış 36. haftada.. doktorumun söylediği anne ne istiyor kendinisi hangisinde daha rahat istiyor o önemli diyor kendi eşi de sezeryan yapmış

offff b ilemiyorum ya dudaklarımı sarkıttım ölece düşünüp duruyorum :uhm:

Canım bu tamamen senin knedini hazırlamanla alakalı bişey bence
yani en başından beri kendini neye hazırladıysan ondan vazgeçme derim

bende en başından beri normal doğum istiyorum şunun surasında 18 günüm kaldı günümün dolmasına oğlumun gelmsei belki yarın belki yarındanda yakın heran tetikteyiz bekliyoruz dört gözle

bende epidural normalle tamamen normal arasında kaldım

ama sonra düşündüm oğlumu tatamen normal doğurmak istiyorum ikimizin mücadelesi olsunbu
o hayata bense ona mücadeleyle kavuşmak istiyorum doktoruma epidurali sormadım dahi kesin kararımı verdim

ama haftaya son kontrolüm var yine içimden biyerlerden gelen ses sen yinede bi sor diyo :-)

""o hayata bense ona mücadeleyle kavuşmak istiyorum " ... daha ne denirkiii

bu dogum konusunda bende çok hassasım normal dogum istemiyorum ve çevremdekilerin de "aaaaaaaa normal en sağlıklısı normal dogur sen bak gör nasıl kolay" demeleri beni çileden çıkarıyo açıklamamı yapıyorum ben normal istemiyorum o anı görmek istemiyorum sancı çekmek istemiyorum ben razıyım sezaryanın zorluklarına desemde yok illa normal doğur tamam biliyorum normal dogum çok sağlıklı adı üstünde normal itirazım yok ama vücut saglıgım iyi ruh sağlıgım kötü oldukdan sonra ne yapıyım ben o normal olan dogumu bir allahın kuluda benim bu düşünceme saygı gösteripde sen kendini nasıl iyi hissedersen öyle yap demiyo ya yanarım yanarım ona yanarım

korkma canım hiçte bişey olmaz dr una güveniyosan bişeycik olmaz o eskidendi şimdi dr lar iyi allah insana o bünyeyi veriyo allahın işi işte o küçücük yer açılıyo sonra bi bebek doğuyo muhteşem bişey ya bide insan sabredip o sancıyı çektikten sonra bebeğini kucağına alınca dünyalar onun oluyo böyle düşünme bişey olmaz dr una güven sadece

bu dogum konusunda bende çok hassasım normal dogum istemiyorum ve çevremdekilerin de "aaaaaaaa normal en sağlıklısı normal dogur sen bak gör nasıl kolay" demeleri beni çileden çıkarıyo açıklamamı yapıyorum ben normal istemiyorum o anı görmek istemiyorum sancı çekmek istemiyorum ben razıyım sezaryanın zorluklarına desemde yok illa normal doğur tamam biliyorum normal dogum çok sağlıklı adı üstünde normal itirazım yok ama vücut saglıgım iyi ruh sağlıgım kötü oldukdan sonra ne yapıyım ben o normal olan dogumu bir allahın kuluda benim bu düşünceme saygı gösteripde sen kendini nasıl iyi hissedersen öyle yap demiyo ya yanarım yanarım ona yanarım

canım eğer istemiyosan kimseyi dinleme, doğurucak olan sensin, herkesin düşüncesi kendine ve sen şu anda doğumu gözünde çok büyüttüğün için korkutmak gibi olmasın ama normalde doğumun zor olur psikolojik olarak.

QUOTE=ceemre;8470646]korkma canım hiçte bişey olmaz dr una güveniyosan bişeycik olmaz o eskidendi şimdi dr lar iyi allah insana o bünyeyi veriyo allahın işi işte o küçücük yer açılıyo sonra bi bebek doğuyo muhteşem bişey ya bide insan sabredip o sancıyı çektikten sonra bebeğini kucağına alınca dünyalar onun oluyo böyle düşünme bişey olmaz dr una güven sadece[/QUOTE]

amin canım ya inşallah kuruntularımı bi atabilsemmm :KK43:

seherjik sen kararını vermişsin boşver etrafı normal doğum için istekli en azından karasız olmalısın yaw ... senin aklındaki tamamen sezeryanssa tıka kulağını boşver milleti sen kabulleniyorsan herşeyi aklın ona yatıyorsa kimseye dert anlatma uygun diilim normale de geç :)

[

bide çok düşünme bunu olucağına varır herşey allahm sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah yardımcın olsun ama normal doğum gibisi yok sakın sezeryanı düşünme olabiliyosa normal olsun sağlık için

zaten artık tıkadım kulaklarımı kimseyede demiyorum sezaryan istiyorum diye birde arkasından dert anlatmak için yormak istemiyorum kendimi

ben ilk doğumumu normal yaptım kabus gibiydi ben sezeryan istiyorum ikinci bebeğimde iki ayım kaldı doğuma.etrafımdakilerin normal doğum yap diye ısrarından bıktım.yaşadığım olayı ben bilirim hatırladıkça nefesim kesiliyor soluk alamıyorum.

ilk bebeğimde hiç sezeryan aklımın ucundan dahi geçmemişti kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım ve gerçekten normal doğum ve çok kolay oldu.şimdi 2.bebeğime hamileyim ve bazen dr.sezeryan derse diye korkuyorum inş.bunda da seçimim normal olacak
ama karar senin tabi kimse seni zorlayamaz kendini ve bebeğini hangisinde rahat hissedeceksen onu seç

X