Bıktım...

Sephoraa senin forumda yaptığın yorumlarını takdir ederim hep,şimdi de güzel bir açıdan baktın.Ama ne kadar empati de kursan eşimin ailesini tanımadığın için anlayamazsın. Bizim ailemizde kalabalıktır ama onların öyle değil. Nasıl desem,hani bayramlarda büyük nenelerin dedelerin evleri kalabalık olur ya; eşimin ailesinin evi ve misafirliğe gittiği evler normal bir oturmada o şekilde olur ve sık sık toplaşırlar. Dedikodu var,yapılan yemeği arkadan eleştirmek var vb. Benim yapıma ters. Eşimle bizim evlilik öncesi de uzun yıllarımız var 14-15 yaşından beri hayatımda ve ben onun evine 3-4 yıl gidip gelmişimdir. Sonradan değişmedim ben,hep mesafeliydim.Bunu biliyor ve ona rağmen çok şiddetli tartışıyor benimle.

Abisine ölse plan yapmıştık,biz başka yere gidiyoruz demez. Çünkü abisi anında laf çarpardı,kırıcı konuşurdu niye bizi reddediyorsun diye.O yüzden nikaha gidiyorum dedi,bizimkiler evde dedi. 2 yaşındaki kızımı kreşe oyun grubuna götürürüm ara sıra, resimlerini filan görünce bizim kızı niye götürmüyorsunuz diyen bir insan.4 yaşındaki çocuğu o yaş grubuna almayacaklarını söyleriz,yine de tavrı değişmez mesela

Muhakkak her ailenin dinamiği farklı. O aileden olmayan biri olarak senin gitmek istememen normal. Ama o ailenin içinden biri olarak eşinin de gitmek istemesi normal. Hani bir orta yol bulunur belki dedim.
Abinin kırıcı konuşmasına bir müddet katlanmanız gerekiyor bence. Ancak bu şekilde alıştırabilir, ailece başbaşa planlarınız olabileceğini kabullendirebilirsiniz. Geçiştirerek yalan söyleyerek bu konuda bir adım yol kat edemez yıllarca bunu yaşamaya devam edersiniz.

Annesini benim tepkim yüzünden reddetti daha çok. Ama kendisi de gitmek istiyor,hem isteği için hem annesinin ağzına baktığı için çok kavga ediyoruz. Annesinin anlamasını nasıl sağlayabilirim sizce,tabi kırmadan

Onlar sizi cagirmadan sen laf arasinda hafta sonuda suanu planladik buraya gidecez de laf arasinda..
Belki anlarda cagirmaz sizi

Bizde aynı dertten muzdarip bi aile olarak dahil oluyorum konuya :)
Evliliğimin ilk iki yılı kv, eşimin kardeşi ve amcasının oğlunun sürekli bizi bişeylere dahil etmesiyle sorunlar yaşayarak geçti.
Benim ailemde çok sık plan yapar ve bizi davet ederdi.
Belli bi noktadan sonra kendi ailemin planlarına dahil olmayarak çözdüm ben bu sorunu.
Annem arayıp "şuraya pikniğe gidiyoruz gelmek ister misiniz?" dediğin de "sağol anne şöyle bi plan yaptık" diyerek başladım.
Sonra kv, kardeşi ya da amca oğlu çağırdığında da "bizimkilerin teklifini geri çevirdim, senin ailene özel bi tutum değil bu seninle başbaşa ve ya evladımla zaman geçirmek istiyorum" diyerek planları minimuma çevirdim.
Şuan dört yıllık evliyiz, durum bana yansımadan 10 kere çağrılıyorsak yedisine eşim kendisi red cevabı veriyor.
Arada da giderek gönüllerini de almayı ihmal etmiyoruz tabi.

Bendede var o model. Benimki kıskanclıktan benim planımı bozup kendine ceviriyor.
Gecen eşimin kuzeni eşi çocukları bize geleceklerdi akşam yemeğine.
Kaynanada biliyordu. Aramış allem etmiş kallem etmiş kendisine cagırmış. Eşimi aradı x'ler yemeğe bize gelecekler börek yaptım hadi sizde buraya gelin diyor. Biz şok olduk tabi bir sürü yemek hazırlamısım hazırlık yapmışım. Nasıl yani bize gelmiyorlarmıydı diye şaşırdık aradık kuzenini. Onlarda cok mahcup olmuş ama teyzem o kadar ısrar edip sizide cagıracağını söyleyince kabul etmek zorunda kaldık diyor.
Sonucta gitmedik tabi. Yemekten sonra çaya bize geldiler bide.
Aklınca bi zafer daha kazandı oda.

Ay araya kendi olayımı soktum kusura bakma:KK48:

Aynı sorunlar bizdede mevcut hatta dün bu sebepten güzel havanın tadını çıkarmak yerine evde pinekledik, arkadaşı pazar günü beraber geçirelim deyip ekti bizi .
Bir ara rest çektim gittiği yerlere gitmedim evde kendime uğraşlar buldum v.s sonucu eşimin ben evliyim, bir karım var ama anlayışsız olduğu için benimle hiçbiryere gelmek istemiyo, beni herkese rezil ediyo diyip salya sümük ağlamasıyla son buldu ,o haline dayanamayıp tamam dedim, şimdide ben sinir oluyorum bu tavırlarına, sabrımında son demlerindeyim patladım patlıycam bakalım ne kadar süre dayanıcam daha.

ben bu konuda cok yumusagım
nereye cagrılsam gıdıyorum cunku onlarında gonullerının olması gerektıgını ve akrabalık baglarına onem verıyorum
ha bu demek degıldır sız vermıyorsunuz sadece bana tuhaf gelıyor acıkcası mısafır gelıyorsa gıder yer ıcer 2 saat oturur gelır temızlıgı yapardım galıba bedavacıyım

Bizde aynı dertten muzdarip bi aile olarak dahil oluyorum konuya :)
Evliliğimin ilk iki yılı kv, eşimin kardeşi ve amcasının oğlunun sürekli bizi bişeylere dahil etmesiyle sorunlar yaşayarak geçti.
Benim ailemde çok sık plan yapar ve bizi davet ederdi.
Belli bi noktadan sonra kendi ailemin planlarına dahil olmayarak çözdüm ben bu sorunu.
Annem arayıp "şuraya pikniğe gidiyoruz gelmek ister misiniz?" dediğin de "sağol anne şöyle bi plan yaptık" diyerek başladım.
Sonra kv, kardeşi ya da amca oğlu çağırdığında da "bizimkilerin teklifini geri çevirdim, senin ailene özel bi tutum değil bu seninle başbaşa ve ya evladımla zaman geçirmek istiyorum" diyerek planları minimuma çevirdim.
Şuan dört yıllık evliyiz, durum bana yansımadan 10 kere çağrılıyorsak yedisine eşim kendisi red cevabı veriyor.
Arada da giderek gönüllerini de almayı ihmal etmiyoruz tabi.
Sizin evlilik yılınız da bizimkiyle aynıymış. Tek farklı olan kısım; bizim ilk yıllar bu kadar yoğun değildi yani yine çağırırlardı ama biz tartışmazdık. Eşim hep mi böyleydi yoksa bana belli etmiyor da ona ağır mı konuşuyorlar bilmiyorum. Belki onlar ettiği laflar yüzünden bana çatıyor olabilir.Siz güzel çözüm bulmuşsunuz, bizi pikniğe çağırdıklarında şöyle bir plan yaptık dediğimizde onlarda bizim planımıza dahil oluyor ya da önceden de belirttiğim gibi kırıcı yanıt veriyorlar

Bendede var o model. Benimki kıskanclıktan benim planımı bozup kendine ceviriyor.
Gecen eşimin kuzeni eşi çocukları bize geleceklerdi akşam yemeğine.
Kaynanada biliyordu. Aramış allem etmiş kallem etmiş kendisine cagırmış. Eşimi aradı x'ler yemeğe bize gelecekler börek yaptım hadi sizde buraya gelin diyor. Biz şok olduk tabi bir sürü yemek hazırlamısım hazırlık yapmışım. Nasıl yani bize gelmiyorlarmıydı diye şaşırdık aradık kuzenini. Onlarda cok mahcup olmuş ama teyzem o kadar ısrar edip sizide cagıracağını söyleyince kabul etmek zorunda kaldık diyor.
Sonucta gitmedik tabi. Yemekten sonra çaya bize geldiler bide.
Aklınca bi zafer daha kazandı oda.

Ay araya kendi olayımı soktum kusura bakma:KK48:
Ayy ne anlıyorlar ya ne ayıp:KK34:Kendi de gelseymiş ya size gıcık

Aynı sorunlar bizdede mevcut hatta dün bu sebepten güzel havanın tadını çıkarmak yerine evde pinekledik, arkadaşı pazar günü beraber geçirelim deyip ekti bizi .
Bir ara rest çektim gittiği yerlere gitmedim evde kendime uğraşlar buldum v.s sonucu eşimin ben evliyim, bir karım var ama anlayışsız olduğu için benimle hiçbiryere gelmek istemiyo, beni herkese rezil ediyo diyip salya sümük ağlamasıyla son buldu ,o haline dayanamayıp tamam dedim, şimdide ben sinir oluyorum bu tavırlarına, sabrımında son demlerindeyim patladım patlıycam bakalım ne kadar süre dayanıcam daha.
Gerçekten mi yaa. Bizimki de arkadaş çevresinde light diye laflar duyuyormuş, pehh. Dışarıya karşı light,evde de terör estiriyor,kalp kırıyor.Çok aksi, ağlama aşamasına geleceğini sanmıyorum. Öyle bir şey olsa şaşıp kalırım heralde

nereye cagrılsam gıdıyorum cunku onlarında gonullerının olması gerektıgını ve akrabalık baglarına onem verıyorum
ha bu demek degıldır sız vermıyorsunuz sadece bana tuhaf gelıyor acıkcası mısafır gelıyorsa gıder yer ıcer 2 saat oturur gelır temızlıgı yapardım galıba bedavacıyım
Onların açısından tam ideal gelin adayısın valla:KK48: Çok farklıyız ben daha bireyselciyim,emrivakiye gelemiyorum,kendim istersem giderim kafasındayım. Keşke böyle olmasaydım,sorunsuz bir evliliğim olurdu...

Gerçekten mi yaa. Bizimki de arkadaş çevresinde light diye laflar duyuyormuş, pehh. Dışarıya karşı light,evde de terör estiriyor,kalp kırıyor.Çok aksi, ağlama aşamasına geleceğini sanmıyorum. Öyle bir şey olsa şaşıp kalırım heralde
Benim eşimde aynısını diyo light diolarmışmışş ,ya istediği yere gidiyo istediği zaman geliyo cuma dışardaydı ,cumartesi dışardaydı bir pazarımız kaldı onada arkadaşına söz vermiş o da bizi ekince olan gene bana oldu tüm hafta çalış pazar gününü bekle ondada evde temizlik ütü yemek yap sonra light diolarmış bende light olayım bari :KK70:ağlaması çok büyük koz gerçekten erkek ağlayınca dayanamıyo insan, zaten ben karşımda kim ağlarsa ağlasın dayanamaz onunla ağlarım, o ağladı ben ağladım o an biri olsa deli derdi bize tabi o ağlayarak kurtardı kendini ne dese yaptırıyo şimdi bana.üff şuan yazınca gene kızdım kendime

Onların açısından tam ideal gelin adayısın valla:KK48: Çok farklıyız ben daha bireyselciyim,emrivakiye gelemiyorum,kendim istersem giderim kafasındayım. Keşke böyle olmasaydım,sorunsuz bir evliliğim olurdu...
yanı bende cogu zaman belkı gıtmek ıstemem ama ısımız oluyor mesela tadılat badana boya arıyorlar mesela et yaptık bılmem ne ucarım valla oturup evde hazırlayacagıma bırde sunu dusunuyorum kımsenın kımseye faydası yok bu dunyada arkadaslar ıcınde oyle gorustugumuz arkadaslar var ama sadece o kadarlar .
sanırım bıraz baglı yasıyoruz ve sıkıntı etmıyoruz
bence bıraz daha gevsemeye calısın derım
piknik mesela benım asla reddetmeyecegım bısı olurdu

Aynen ben de senin gibiyim.
Çağırılan hemen her yere giderim,isteyen herkes de gelebilir.
Tek şartım bize gelmek isteyenlerin 3 gün önceden haber vermesi.
Ben karşımdaki kırılmasın diye korkuyorum,özellikle annem kırılacak diye korktuğumdan kocamın annesini de kırmak istemiyorum.

Benim eşimde aynısını diyo light diolarmışmışş ,ya istediği yere gidiyo istediği zaman geliyo cuma dışardaydı ,cumartesi dışardaydı bir pazarımız kaldı onada arkadaşına söz vermiş o da bizi ekince olan gene bana oldu tüm hafta çalış pazar gününü bekle ondada evde temizlik ütü yemek yap sonra light diolarmış bende light olayım bari :KK70:ağlaması çok büyük koz gerçekten erkek ağlayınca dayanamıyo insan, zaten ben karşımda kim ağlarsa ağlasın dayanamaz onunla ağlarım, o ağladı ben ağladım o an biri olsa deli derdi bize tabi o ağlayarak kurtardı kendini ne dese yaptırıyo şimdi bana.üff şuan yazınca gene kızdım kendime
yalnız esınızın aglamasına ıcerlemıs olmanız lazımd ımı cunku muhtemelen cok zor durumda kalıuyor olsa gerekkı aglasın
sasırdım bır erkek sonucta

Öyle oldu tabi ama o ara hergün biyere gitmek için çağrılıoduk çalışıorum gece 11 12 misafirlik sürüyodu hafta içi haftasonu diye bişey yoktu bende tepki koyunca eşim duygusallığa vurdu olayı şuan haftaiçi çok mecbur bişey yoksa çıkmıyoruz zor durumda kalıcak bişeyi olmadı aslında 2 sefer hayır dedim ondada feci şekilde griptim

Aynen ben de senin gibiyim.
Çağırılan hemen her yere giderim,isteyen herkes de gelebilir.
Tek şartım bize gelmek isteyenlerin 3 gün önceden haber vermesi.
Ben karşımdaki kırılmasın diye korkuyorum,özellikle annem kırılacak diye korktuğumdan kocamın annesini de kırmak istemiyorum.
bıze pek gelmek ısteyen olmuyor esımın akrabaları baska sehırde ama ben keske aynı sehırde olsaydıkta baskalarına ıhtıyac duymasaydık hem sohbet ıcın hemde ısımız gucumuz oldugunda dıyorum .

annemlerle zaten cok yakınız acıkcası bu durumu lehıme cevırıyorum hem atıyorum karnım doyuyor hem ınsan goruyorum sonra ne ıs bıter ne arkadas planı dıye dusunuyorum

X