Öyle de denedik 4 yıldır her türlüsünü yaşadık ama "geçen hafta geldi ya da şugün geldi,bu hafta çağırmayalım" gibi bir düşünceleri yok.Ne zaman toplanırlarsa,ne zaman yeme içmeli bir kalabalık olursa illa biz de katılacağız.Ve bu durum çok sık yaşanıyor. İyiki çalışıyorum diyorum hep. Haftaiçi gidiyoruz biz de artık,eşim gitse de ben gitmiyorumEşinle konuşup 2 veya 3 haftada bir haftasonunu kayınvalidenlere ayırsanız? Hem onların sitemlerine karşı söyleyecek sözünüz olur hemde eşinle aranız bozulmaz.
Annesini benim tepkim yüzünden reddetti daha çok. Ama kendisi de gitmek istiyor,hem isteği için hem annesinin ağzına baktığı için çok kavga ediyoruz. Annesinin anlamasını nasıl sağlayabilirim sizce,tabi kırmadanBütün kocalarin böyle oldugunu sanmiyorum. .
Annesinide red etmeli calisan insanöarsaniz belki kendiniz bas basa vakit gecireceksiniz..
Hayir bunu anlamiyorsa annesi ozaman acik acik söyleyeceksiniz..
İptal oldu evetBütün kocalar böyle değil. Kimisi masaya yumruğunu vurabiliyor, hayır diyebiliyor kimisi diyemiyor.
Ne güzel planların hepsi iptal olmuş. Ertesi gün, bütün planları iptal ettiğimize göre kızımızı da alıp başbaşa gezmeye gidebiliriz kocişimmmdeseydin
Çok doğru...evlendikten sonra kıymetli oluyor oğulları
Yeni evli değilim ama son zamanlarda eşimle bu sebepten sık sık tartışıyoruz.
Ailesi sürekli planlarına bizi dahil etmeye çalışıyor ve ben çok rahatsızım.Bunun normali nedir,ben mi değişmeliyim bilmiyorum
Cumartesi eşim 14:00te eve geldi,ufak bir tadilat vardı onu yapıyor,annesi aradı.Eltimin evine misafirler geliyormuş,siz de gelin dedi.Eşim tadilatı söyledi,ev battı temizlik yapılacak dedi.Yok ,ikna olmuyor.Kimbilir ne diyip de kapattı,eşimin suratı 5 karış oldu,çok kötü kavga ettik. 1-2 saat geçti,kuzeni aradı yarın pikniğe gidelim diye.Yine başka bir arkadaşı aynı gün akşam maça çağırdılar. Annesinden dolayı kavgalı olduğumuz için hepsini reddetti.
Pazar günü de 1 haftadır gitmek istediğimiz bir yer vardı,hazırlanıyorduk.Abisi aradı,pikniğe gidelim dedi. Yine bir şey uydurmak zorunda kaldık.Eskiden arabamızı isterdi sürekli,şimdilerde cümbür cemaat plan yapmaya başladı.
Bizim her haftamız buna benzer emrivakilerle geçiyor,sinirlerimiz geriliyor. İşin kötüsü eşim özellikle annesini reddetmek istemiyor hiçbir zaman ama annesinde empati kurmak diye bir şey yok.Oğlunu hiç kısıtlamadım.Haftada en az 2 kez annesine uğrar,çalıştığımız için 1 gün kızımızı orada bırakırız.Önceleri çağırdığında çok tartışırsak eşime "sen git ben gelmiyorum" derdim giderdi ama şimdi özellikle üçümüzü bekliyorlar. Benim tek derdim,neden her dediklerini yapıyor? Bizim bir ailemiz özelimiz yok mu? Bütün kocalar böyle mi?
Eşim reddetti ama istemeden reddetti,sonrasında çok kötü kavga ettik.bence çok sorun edilesi bi durum yok.
eşiniz reddetmiş sonuçta.
Biz gitmediğimiz için pikniğe gitmediler,kendi işlerini bize göre ayarlıyor abisi. Bunda emrivaki yok aslında ama annesinin her misafir olduğunda çağırmaları,bizim işimiz varsa da aksi konuşup eşimi doldurmaları normal mi sizce? Benim eşim de böyle diyip kabul mü etmeliyim? Evet her çağırdıklarında gitmiyor ama gitmemiz için benimle kavga ediyorplan kurmalarında bir şey yokki, yani pikniğe gidicekler sizide çağırıyorlar, çağırmasalar gene suç, eşiniz sonuçta her dediklerine gitmiyor, yani normal şeyler aslında
Peki siz nasıl idare ediyorsunuz? Her çağırdıklarında zoraki gidiyormusunuz?bendede aynı sorun var...5 yıldan beri bitmiyor..ve eşimin reddetmek gibi niyetide yok..
Peki siz nasıl idare ediyorsunuz? Her çağırdıklarında zoraki gidiyormusunuz?
Sephoraa senin forumda yaptığın yorumlarını takdir ederim hep,şimdi de güzel bir açıdan baktın.Ama ne kadar empati de kursan eşimin ailesini tanımadığın için anlayamazsın. Bizim ailemizde kalabalıktır ama onların öyle değil. Nasıl desem,hani bayramlarda büyük nenelerin dedelerin evleri kalabalık olur ya; eşimin ailesinin evi ve misafirliğe gittiği evler normal bir oturmada o şekilde olur ve sık sık toplaşırlar. Dedikodu var,yapılan yemeği arkadan eleştirmek var vb. Benim yapıma ters. Eşimle bizim evlilik öncesi de uzun yıllarımız var 14-15 yaşından beri hayatımda ve ben onun evine 3-4 yıl gidip gelmişimdir. Sonradan değişmedim ben,hep mesafeliydim.Bunu biliyor ve ona rağmen çok şiddetli tartışıyor benimle.Kendimi eşinin yerine koyarak yazıyorum. Kalabalık bir aileyiz ve ailemden birileri bir araya geldiğinde ben de gitmek istiyorum. Gidemezsem üzülüyorum. Şimdiye dek eşim karşı çıkmadı ama çıksaydı daha çok üzülürdüm, eşime kızardım. Sen de eşinin yerine kendini koy, eminim hak vereceksin. Aileyle bir araya gelmek güzeldir.
Gizli çıkmanız saçma olmuş. Abiye "kusura bakma abi, başka plan yapmıştık. Şimdi çıkıyoruz evden. Pikniği de haftaya yaparız" diyebilirdiniz. Neden yalan söyleme gereği duydunuz?
Sanırım senede 1 hafta gidiliyor o halde. Eğer öyleyse yine iyiymişilk başlarda çok tartıştık..eşim ailesine fazla düşkün..ben tatile bile 1 haftasını eşimle başbaşa gidiyorsam diğer 1 haftasınıda kayınvalidem kayınpederimle gidiyorum..5 yıldan beri böyle..haftasonu sabah erkenden arar kayınvalidem bağa gitçez biz ama siz gelmeyin diye :) ee tabi kocam durur mu?sonra sonra bu duruma alıştım kendime iyi yönlerini aldım..ohh 2 tane tatil yapıyorum falan..bağa bazen eşim yalnız gidiyor artık..ben evde temizlik yapıcam diyorum..oda zorlamıyor..zamanla bu hale geldi ama..