Doğuma Hazırlık Bıktım yeter artık bu isim sorunuı duyun beniiii

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

elif445

anne
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2007
4.654
6
Arkadaşlar kaç günlerdir yazıları takipediyorum ve hep ecrin tuana ve ceylinden bahsediliyor...neden bu kadar çok üzerine düşülüyor anlayamadım herkes ne koymak isterse koyar bu kimseyi alakadar etmez...ayrıca tekrarediyorum bazı yerlerde açılan ökonular arasında ecrinin yada diğer isimlerin moda olduğundan dolayı konulduğu yazılıyor...şunu belirtmek isterimki lütfen benim kızım adıda ecrin nisa ben moda olduğundan haberim bile yoktu ben 2 aylşık hamileyken duydum araştırdım tekrar araştırdım sordum ilgililere ve anlamı sevap tır...ntekrar yazıyorum yasini şerifta ve başka yerlerdede geçmektedir anlamı sevaptır...tek hece alarak değil bütün olarak alınıp anlamına bakılır kelimelerin bu yüzden yanlış anlaşılmalara sebep vermektedir....her kelime bazen cümleye görede farklı anlamlar taşımaktadır ama iyi bir anlamı var bu bir gerçek sanki çok kötü bir şeyniş gibi ilan edilmesi beni rhatsızetti doğrusu...
Ayrıca ben ilk evladımı kaybeettim ve ardından hemen hamile kalamadım sonra bir gün kendiliğimden rabbim istediğinden hamile kaldım ve bu yüzden ben ecrinin anlamını allah ın hediyesi olarak duyunca bu bebekte rabbimin bana hediyesidir dedim ve bunu koymak bemnim boynumun orcudur dedim moda diye koymadım haberim bile yoktu moda olduğundan ve her moda geçer.......
Lütfen herkes kullandıkları kelimelere dikkat etsin....bazı sözler can acıtıyor..rabbim verdi allah a emanetler.......

Son düzenleme:
arkadaşım kızının adı çok guzel ..bence hıç kafanı takma canım.ecrın dedğım gıbı anlamı çok guzel ucret bı anlamıda mukafat... karşılık demektır bende bu kadar tepkıye karşıyım kuran bır ısım lugatı değıldır ..anlamı guzel olsun çocuk o ismi şerefle taşısın önemlı olan bu....zaten artık anneler daha duyarlı bu konuda....geçen bır ısme rastladım adı garabet.....işte bu ısım olmaz melela.....kızını sevgıyle buyut canım........

evet canım yazılanları bende okudum ve gerçekten haklısın.niyet çok önemli.bende ilk bebeğimi kaybettim ve uzun bi süre psikolojim bozuldu ve hiç beklemediğim bir anda bebeğimin benimle olduğunu öğrendim.çok şükür rabbime.isimlere bakarkende ecrin ismini anlamından ve telaffuzundan dolayı çok beğendim.bu bebek rabbimin hediyesi bana dedim.
henüz erken ama eğer bebeğim kızsa bende ecrin koyacağım allahın izniyle..

sağol canım seninle sanırım bu konuda aynı kaderi yaşıyoruz umaruım sende bebeğine sağsalim kavuşursun.....

canım ben de ilk bebeğimi kaybettim . aynı şeyleri yaşamışız bir yerde.ben de alya derin koymayı düşünüyorum.buna da karşı çıkanlar oldu çevremde de.ama ben sevdim anlamı güzel.,ilk baştan beri aklımda hep o var.isimlerin anlamlarını herkes kendine göre yorumluyor.yok o isim güzel değil,yok o ismin anlamı bu,yok o kuranda geçmez,yok o bu demek.yani herkes kendisi araştırsın bulsun,o ismi yorumlamak neden.sen içini ferah tut canım.bebeğin de ismiyle büyür inşallah.

Canım sakın kafana takma çünkü,anlamını bilerek koyman çok güzel boşver milletin ağzı torba değil ki,,

canım tv hocalar bile söylüyor kuranda geçmesi önemli degil anlamı ve manası güzel isim koymak birde bebeginizin ismini taşıması önemli olan allahım hediyeyene uzun ömürler versin seninle birlikte...

ilk bu ismi kayınvalidemden duydum ,bir tanıdığın oğlunun adı kerimdi kızı olmuş ecrin koymuş ecrin kerim şeklinde biten birçok sure ve ayet var kuranda o yüzden koymuş ...beğendim ,dedim kızım olursa seçenekler arasına girebilir,sonra bi baktım herkes koymuş ecrini ...ardından ceylin ismi onu da herkes koydu ..sonra duru ..neye elimi atsam kurudu yani :))) çok olan isimleri koymak istemedim ,benimde adım az bulunur cinsten çünkü birasz takıntılıyım bu konuda...ecrin ismini çok beğenmeme rağmen koyamadım sülalemde 6 tane ecrin olmuştu çünkü 3 duru 2 ceylin ..bende kimsenin koymadığı MELıS ismini koydum MELıS ECE kızımada çoook yakıştı .bence hiç takma arkadaşım çok güzel bir isim..

X