Bıktım Vallahi Bunlardan

Sizden yardım alıp, kızlarına birşeyler yapmaları çok ayıp bence, kocanız evlatları değilmi? Yardım alarak eve net bağlatmak da neyin nesi? Paran yoksa bağlatma kardeşim, ekmek mi? su mu? bu yani bunlar bence alışmışlar rahat yaşayıp, güvenmeye, çocuğunuz varmı bilmiyorum ama bu devirde herkes anca kendine yetiyor yani, artıyorsada çocuğuma yatırım yaparım kimse kusura bakmasın, muhtaç olurlar amenna, ama senden alsın kızına versin yada saçma şeylere harcasın yetmesin...bence artık vermeyin yasakkelime

çocuğuna kene gibi yapışan ailelere sinir oluyorum

ama kabahatin büyüğü eşinizde. bi yerde dur demesi lazım...

haklısınız cano ya
o da direniyor ama öyle yüzsüzlerki
mesele net parasıdna ;ozaman tlf serbestti
çağrı atmış kardeşi 10-12 kez
aramış bizimki.
kardeşi demişki:abi ttnetten aradılar 3 aydır ödemediğiniz için icraya verilecek deidler
kullanan onlar
net eşimin adına.
babsına kaç kere baba sana gözlüğümü veremem dedi
ki o gözlüğü ben almıştım ona kaç yıl önce 160 tl ye
zorla aldı
yoktanda anlamıyorlar

canım benim evlerine git ya dolaplarında kaşar peyniri ,sucuk..vs gibi pahalı kahvaltılıklar olur yada hiç bişi olmaz
garip insanlar

canım anladıgım kadarıyla varken para varken ota ,b..ka harcıyolar yokkende senden otlanıyolar gitsin kızına elbise alacaksa hangi zıkkım parayla alıyosa alsın ..hayret bişey ya ..net çokmu gerekli bi eve olma sada olur yani şimdiye kadar netmi vardı paran yoksa nette yok kıoyafette yok hiçbişe yok ,,çok sinirlendim ben ya hayret bişey ..

tabi ki ödemeyeceksiniz...

badem subay olsun tam olarak.. gelsın evını yerlestırsın.. kenara para atsın..

sonra içnden gecerse belki bi mebla corbada katkıım olsun der ama

asla kendı evının masraflarından kısıp ya d a karısının parasını ısmarlama borçlara yatırmasın........

cnm, bu durumda ben olsam, kendim söylerim. kayınpeder aldıysa, ben de, o benim hediyemdi, ben onu eşime aldım, size değil, derim ve geri alırdım lmaz:
istiyorsa, oğlu ona başka bir gözlük alabilir.

alışıyorlar canım benim. alıştırmamak lazım...
ihtiyaç durumu olsa, belli bir süre yardım edilebilir ama böyle lükse kaçan harcamalar oldu mu ben de vermek istemem.

benzer şeyleri biz de yaşadık sönmezim. kimseden hayır göremedik, hala bizim herkese hayrımız dokunuyor. iyilik olarak da bilinmiyor, bir teşekkür bile edilmiyor.

sen kendinden kısma, eşin senin maaşına güvenip de kendi maaşını dağıtmasın.

ya abluşum, ben de çok sinir oluyorum Badem Eniştenin ailesine ya...

abartmışlar artık, bu kadarına da pes...

kendilerine harcamaya gelince oh savurganlık ama para kendi ceplerinden de çıkmıyor...

ne saçmalık...

güselce oturup konuşun Badem gözlün gelince ablacım...bir son versinler bu saçmalığa...

Okuyunca içime bir kasvet çöktü neymiş bunlar ya tam sopalık klava: Annemin hep söylediği ve bana hayat felsefesi olarak öğrettiği şey "Kimsenin bir bardak suyuna dahi muhtaç olma. Kimseye yük olma. İki el bir baş için" derdi. Ben hep böyle yetiştiğimden midir nedir hayatta en çok nefret ettiğim şey böyle avantacılar. Zor durumdaki birinin ihtiyacına koşmak gibisi yok da böyle seni enayi yerine koyanlar var ya hiç hayra girmiyor yaptığın.

kesinlikle verdirme siz kolaymi kazaniyorsunuz on parayi
eşin ne düşünüyor bu konuda?
ah bu aileler beni çildirtacak
:sinifsinif:

Bu aile mevzuları gerçekten çoook zor.iyilik adına birkez birşey yapıyorsun görevin haline dönüşüyor.bu gözlük mevzusu beni gıcık etti nasıl yaparsın bilmem ama onu geri al,oğlu alsın benzerin taklidinden.bunun arkası gelir..tecrübe konuşuyor

Valla güzelim okurken kafamdan verdiklerinizin hesabını tutayım dedim cııııkkk yapamadım. Çünkü liste upuzundu.
Eeee yeter artık bu kadar fedakarlık değil mi? Yani gerçekten ihtiyaçları olsa anlıyacağım ama eften püften şeyler bunlar. Onun için bende verdirme o parayı diyorum.

kendi maaşına dokunma koy kenara ,evin giderlerini eşine yükle.para kalmayınca veremezde .o internetine kapattırın biran önce ..aaaaaa ne yüzsüz insanlarmış

aaa arkadaşım ben burdan okuyunca sinirlerim tepeme çıktı.klava:sen nasıl dayandın.bu nasıl birşey ya en sinir olduğum şeyde tembellik çalışsınya habire niye dileniyo sizinde bi yuvanız var canım.ama suç sizde sessiz kalmışsınız çok yüz vermişsiniz. tavrını koy bu ne yüzsüzlük insanlarda utanma kalmamışya

dün eşimin erkek kardeşi ile msn de konuştum
yazıklar olsun abime diyor ne var babası 150 tl çektiyse
onu büyüttü bugünlere getirdi ne olmuş yani
anlattım anlattım ama tın
o zaman sen yolla dedim
maaşım nasıl yetsin dedi
abimin herşeyini askeriye karşılıyor parayamı ihtiyacı var dedi
tepem attı,hafta sonu olsun badem gözlümle keskin bir konuşma yapıcam

Böyle insanlara lafda anlatamazsın her olaya kendi pencerelerinden bakarlar işlerine nasıl geliyorsa öyle davranırlar...
Peki sen napıcaksın böyle insanlara sende onlar gibi davranıcaksın....

sönmez'im önce eşin adsl iptal ettirsin sonra gidip çok istiyorlarsa kendi üzerlerine alsınlar.
ayrıca 3 ay adsl ödenmedi diye icra gelmez, merak etmeyin; uydurmasınlar.
ben 4 ay ödemiyorum sonra adsl kesiliyor ve kesilince gidip yatırıyorum
yılda 3 kez ödiyorum faturayı yani delikafadulden
şimdiye kadar hiç icra gelmedi.
kendimi de ifşa ettim sayende

abisinin ihtiyacı olmayan para onlara değil karısı olarak sana düşer.
o zaman sende arttırdığın parayı onlara gönder, olur mu öyle şey..
konuş badem gözlünle kesin ve kesin onlara yollamyın para falan.
aç değil açık değiller çok şükür..
onların lüks giderlerini ya da havaya saçtıklarını siz ödemek zorunda değilsiniz.

ya ödedim o adsl parasını ödemeyecekler aşikar
utanma olsa aramazlardı bademi
nefes alamıyorum düşündükçe

eşin vermesin para fala oluyorlar gitsin çalışsınlar siz verdikçe onlar çalışmaz

Canımcım sen banka matikmisin ya.
Kendin çalışıp kendin yiyeceksin parayı.
Bu devirde eşlerin aileleri için çalışılmıyor gez dolaş çatır çatır ye paranı.
Badem gözlünün de morale ihtiyacı şu anda adamcağızı strese sokmasınlar.
Bu meslek sıkıntıyı kaldırmaz canım.
Sen de kendini hiç üzme bu kadar.:1hug:

tatlım ya ne zor bi durum izin verme bence çünkü iyice alışırlarsa ömür boyu atamzsın tependen evladının rızkını yerler düşünsene çocuun olucak onun bez parasını bunlar yiicek olur iş mi? hatta eşini de uyar sert bi şekilde olmaz çünkü bööle çok ayıp yaptıkları. hem izinsiz kredi kartından harcama yapmak ne demek bu düpedüz hırsızlık. ben eşimin paraları masanın üstünde dururda bozuk para almak için bile sorarım yani. lütfen alışmasınlar daha çok yoksa bu işler sarpa sarar. Sana Allahtan sabır diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…