bu konuda haklısn bn çalışmıyorum çalışana saygım var .çok gerekmedikçe mesai sonu saatlerine denk gelmemeye ya erkn yada geç gitmeye dikkt ederim misal çarşıda işim vr 1de iner 4 de bitirmeye çalışırım en geç 5 den sonra kalabalık çalışanların halinden anlarım .ama tabi çocuklu kadın da eve tıkıldım baksın mı sadece .kadından çok çocuğun vr ihtiyacı bnmki yabani olmş sırf böyle zahmetlere girmemk için çıkmıyorum .olan anlar .Bir çok konuda haklısınız ama iki konuda sizlerde diğer insanları anlamalısınız.
Birincisi pazar gibi kalabalık yerlerde çocuk fenalık geçirecek haldeyken aheste aheste gezip keyif yapan annelere sinir oluyorum. O kdr kalabalıkki insanlar üstüste birde bebek arabasını sokuyorlar o araya iyice yığılma oluyor Bir sorun olsa anne değil o insanlar suçlanır meyve sebze pazarlarından bahsetmiyorum ztn oralar asla o kdr sıkışık olmaz.
Bir diğeri de toplu taşıma araçları, ben yorgunluktan arabada bayıldığımı biliyorum. Şimdi soruyorum size ben çok yorgunum desem tüm otobüs beni linç ederdi ama bayılınca hala dua ettiğim bir abla evime kadar bıraktı.
Yaşadığım yerde iş saatleri dışında toplu taşıma araçları yogun olmuyor bende çok yaşlı değilse asla yer vermem 12 saat çalışıp gezmekten gelen otururken ben niye kalkacağımki?
Bir zahmet 15 dakika önce veya sonra binsin o zmn oturabilir .
Birde gel gel yer verirler diye arabaya koşturuyorlar güne gitmişler çoluk çocuk arabaya koşturuyorlar ztn bir araba dolduracaklar bu kdr bencillik olmaz ama bizim ülkemizin en genel özelliği yapıcak bişey yok
Birde yıllar önce yaşadığım bir olay var.
İş çıkışı kendimi arabaya zor atmıştım, 1 saatlik yol, ramazan ayı ve sıcak.
O sürede uyumak çok iyi gelicekti, yanımda hamile biri denk geldi. Nasıl ağlıyor bulantıları var yeni atama tek başına koca şehirde ve görevlendirmeyle 2 saatlik yol gidiyor.
Birlikte acile gidecektik onu bile bilmiyor daha, sonra arkadaşı geldi beni zorla evime yolladı.
Tabiki öncelikli durumlarda elimden geleni yaparım.
Ama bu her türlü fedakarlık yapacağım anlamına gelmiyor.
Anladim o maksatla sordugunu ama dedigim gibi kibarca soylerim.hatta market vs bi dukkana yada dra gitsem gunaydin derim kolay gelsin falan cvp vermezler onlarada demeyecem diyorum cokmu ez8k duruyorum acaba kibar olayim derken o kaldirimlar varya gercekten 2 sira eninde bide ya direk olur ya yusek yada arabalar cikip parkader.bikeresinde kaldirimda motor gecti yanimdan bide korna caldi ya saka gibi :)Gayet kibar bi lafı 'öküz müsün söylemeden anlamıyo musun' der gibi söylen insanları görünce sorma ihtiyacı hissettim.
Bide oturduğum yeri beğenmeyip taşınmayı düşünüyodum kalayım bari
Kaldırımları bu kadar dar yapan. Ve ortasına ağaç diken belediyeleride burdan anmak lazım. Bende insanlardan çok ağaçlardan şikayetçiyim.
valla bende oğlumu büyüttüm hiçte zorlanmadım şu istanbul gibi yerde..anında cevap hazır bende sesini çıkaracaksın arkadaşımm asansöremi biniyorlar söylenmicenn hop sıra var ve sıra ben ve çocuğumda diceksinn.. kolkola yürüyeceklermiş ..pehhh aklını alırım adamınnn...hazır cevap olacaksın hazır cevapp..Buda dert mi demeyin ama oyle daraliyorumki
Bebek arabasiyla nezaman disari ciksam sanki herkes dusman cocuklu kadinlara.kimse yol vermiyor,kaldirimda gidiyorum 2 kisi kolkola geziyor birde suratima bakiyor sanki ben arabayi kafama koyacagim.Zaten kaldirimlar berbat araba zor gidiyor.pazara gittigimde bir keresinde bi teyze ne isin var dedi cocukla pazardasanki cocuklu kadin sokaga cikamaz,yemeklik alamaz evde oturcak hersey ayagina.pardon lutfen diyorum ayaginizi ezecem milim kipirdiyolar gecemiyorum.
Kizim 2.5 yasinda bazen avmde tuvaleti geliyor bakiyorum kuyruk var cocuk kaciracak yine buyrun gecin beklemryin diyen yok herkes kafasini ceviriyor.otobuse yada dolmusa nagdir binerim ordada durum ayni .ne hamileyken ne cocukla kimse kalkmazdi.
Azicik hosgorulu olsak nolur nekadar acimasiz oluyoruz bazen.1 saat araba surdum sanki ustumden tir gecmis kollarim oynamiyor.
Erkekler hadi halden anlamazda kadin kadinida anlamiyor pazarda ne isin var diyor
Unutmusum bide avm asansorleri var.Bilirsiniz zaten yavas isler.Bazen
6-7 dk bekledigimiz oluyor ve kapi aciliyor herkes hucuum seklinde giriyor biz kaliyoruz yaya.Zaten yuruyen merdiven var bukadar mi tembelsiniz diyip gidiyorum esimde bana kiziyor bisey deme cvp verirler kavga ederim diyince daha delleniyorum.
Hanimlar yorumlarin bi kisminda yanlis anlasildigimianladim.halbuki her yorumumda yeniden yazmistim direk ilk yazima bakildigi icin burdan duzeltme yapacam
Ben cocuklu kadin gordugunuzde hazirolda yardim edin yada her cocuklu gordugunuzde kendinizden odun verin demek istemedim.sunuda soyledim bende tek ciktigimda yada cocugumlayken oyle sinir oluyorumki cocuklu kadinlara sanki butun haklar onlarinmis evlerindeymis gibi davraniyorlar.
Ben arabayla yanimdan gecen herkese musade ediyorum kenara cekiliyorum ama insanlar hep bunu benden bekliyor.onlar kol kola 2 kisi gezsin diye kaldirimdan araba kucagimda inip cikiyorum.pardon diye musade istiyorum yuzume bile bakmiyorlar tekrar arabayi geri dondur in kaldirimdan bu seferde arabalar vizir vizir geciyor.
Cocuklu olmaya gerek yok insanlara hosgorusuzuz carparak geciyoruz,kuyrukta beklerken onune gecerler,drda sira numaran var otur brkle yok illa kapiya yapisacaklar senden once atlayacaklar .anlatabildim umarim cocukluya degil insana saygi
Bende kızımla çıktığımda yolda vallahi sinir oluyorum. Ama ben yüksek sesle bi müsade edin diye resmen bağırıyorum. Cok asabiyim bu konuda .Inek gibi yüzüne bakıyorlar çok Afedersin. Valla zorlamiyorum isterse ezsin ayağını görüyor işte bebek arabasini. Teyzeye de ayrı bir hayranlık besledim doğrusu. Kendinin ne işi varmış o zaman yaşlı başlı otursun evinde.
banada öyle geldii.. bende aksine hep yardım görmüşümdürr.. türk insanındannn..Bende çıkarım bebek arabasıyla ama hiç sizin gibi sorun yaşamadım. Yüksek sesle ama kibar bi şekilde müsade eder misiniz diye seslenip, geötikten sonrada teşekkür ederim. Çoğunlukla yardım bile alırım.
Sizin söyleyiş biçiminizde bi aksilik olmasın sakın?
Bu bu bu bu iste bu yaaaa konu ve anlatmak istedigim nerelere gitti bide ksbahatli ben oldm .agziniza saglikkkkkkkBen size katiliyorum, toplumsal nezaket sifir.
Yaslilara yol versek, bebekli kadinlara yardim etsek olur muyuz ??
Ben yurtdisinda yasiyorum, insanlar gayet kibar. Otobuste bebek arabalarina ayrilmis yerler var, kimse oraya oturmaz mesela, ototbuste bebekli kadin olmasa bile. Kurallara gercekten uyulunca hayat farkli oluyor.
Haydi bunu da gectim insaf be , kucaginda cocuk tasiyan kadin gorunce insanin yardim edesi gelir. Bazen yaslilarin alisveris posetlerini tasidigim oluyor, tasisam ne olacak ki, kolum mu kopar?
Hamile, cocuklu kadinlari gectim; milletce bir kabalik, hanzoluk aldi basini gidiyor, sokakta yurunmuyor artik. Trafikte zaten o kadar cok manyak var ki insanin ustune ustune suren. Insanlar tahammulsuz, sabirsiz, kaba saba oldu son yillarda , bizim milletimiz hep boyle degildi be. hayat sartlari zorlastikca insanlarimizin da contasi cikti sanki.
Bu bu bu bu iste bu yaaaa konu ve anlatmak istedigim nerelere gitti bide ksbahatli ben oldm .agziniza saglikkkkkkk
Sen nerdesin Cherry? Ben de geleyim mi?Vallahi nerde cokluk orda b.kluk demisler sekerim, benim oldugum her yerde insanlar sakin ve telassiz olduklari icin kibarlar bence. Otobuste ayakta 1 saat gitmek, trafik cilesi, toplu tasima stresi , kalabalik tobuste istiflenmek vs yok, herkes insanca yasiyor. Insanlarin birbirine hunharca davranmasinin 1. sebebi herkesin her gun az cok cile cekiyor olmasi bence. Burda cevap olarak ben de yorgunum, toplu tasimada yer veremem ; asansor cok kalabalik vs yazanlar olmus, onlar da haklilar tabi. Dedigim gibi cokluk =b.kluk.
Sen nerdesin Cherry? Ben de geleyim mi?
Aaa hiç duymadım bile, çoook heyecanlıHansanya dayimgel tabi panpa, beklerim