- 19 Kasım 2013
- 18.659
- 33.645
Canim oda malesef belli zamana kadar kullaniliyor.dusunce 2 yasinda cocugu kangurudabence en iyisi kucağına yapışan çocuğu ile temas halinde anakucağı veya kanguru denen şeyi kullanmak.
Sonuna kadar haklısınız. Bundan sonra size naçizane tavsiyem pazara eşiniz gitsin. Sizin o hale pazara gitmeniz azaptır sizin için.canim dogru diyosun ama birakacak kimse yok yada eksigimi alacak kimse yok.olsa bile zaten lohusaligim gecsin vs derken 3-4 ay eve mahkum kalmisim pazara gidip domates secmek bile zevk veriyordu .evde dur dur pisikolojin bozuluyor
Agzina saglik..bende türkiyeye her gelisimde bol bol kavga edip öyle dönüyorum.
insanimiz anlayissiz nezaketsiz maalesef. kaldirimlar zaten apartman boyutunda, trafik survivor hayatta kalirsan ne mutlu sana. burda bicok konuda rastliyorum, bebebgi olan annelerin" 6 aydir evden cikmiyorum" sikayetlerini, ve hak veriyorum cünkü sokak tehlikelerle ve anlayasissiz insanlarla dolu. Burda bebek arabali kadin kadina gülümser, haset ile süzmez. toplu tasima araclarinda birakin hamileligi gönül rahatligi ile cocugunuzu oturtursunuz, kaldirimlar zaten herkesin babasinin mali, haza " hanimefendi cekilir misiniz!" dediginizde bi lütüf bi mm cekilir hazretleri. hayir anlamiyorum bu neyin havasi ?
ben her bebekli kadin hakli demiyorum .bazen bende deli oluyorum tek ciktigimda mesela kadinda bebek arabasi durmus yolun ortasinda ya biriyle sohbet halinde yada su vs veriyor.gec kenera naoacaksan yap.bikerede kadin jabine girdi cocuklarini disarda birakti sok oldum ve onun cocugu bebek arabamin kenarini soktu.soyledogimde bana bi cemkirdi halbuki sadece ozur yada mahcup ifade bekliyodum ki bida yapmasin.bu durumda suc cocugun degil ailenin oluyor.wc temizlemeyen insan okadar cokki umumi wc yi pis gordugu icin bende oyle birakirim pisikolojisine giriyo bazi kafasi tersten basan insanlarBizim çocuğumuz yok, haliyle zorlukları nelerdir bilmiyoruz. Geçenlerde servis beklerken 1 saatim vardı, sosyete pazarına bakayım dedim. Yok böyle bir kalabalık... Tozlar havada uçuşuyor, sokak köftecileri vs dumanları koku saçıyor... Tek başıma yürümekte zorluk çekerken, bir bayan bebek arabasıyla gelmiş, yol vermek dert değil ama o yavrucağın yuttuğu o pis hava... Birgün eşimle arabadayız, çok işlek bir caddede. Yayalar için kırmızı yandı, bize yeşil haliyle arabamız hareket halinde... Yine bir bayan bebek arabasıyla uzaktan gelen arabalara bakmadan koşa koşa geçmeye çalışıyor... Bir defa da avm de benden önce çocuklu bir bayan girdi, hadi kızım yap tuvaletini dedi, çocuk yaptı ve çıktı... Bari geri dön de bi su dök tuvalete... Küçücük çocuk ne bilsin... Ha sakın yanlış anlamayın, yaşlı teyzelere ufak çocuklulara yine öncelik veririm ama verdiğimde tuvaletten sonra annesi su dökmeyen çocuk gelir aklıma :)
İnsanın başına gelmeden zorluklar anlaşılmıyor...Hepimiz her açıdan duyarlı olsak keşke...
Yoo niye taslayalim.aslinda bizim iyiligimize konusmussun.ben cok uzun zamandir tek bile gitmiyorum o yuzden pazarda brokoli 3 lirayken ben marketten 9.5 liraya aliyorum:))mecburiyet oluyor bazen ben eve yarim kg sebze alsam yetiyor ama fakir fukara napsin yerj geliyor 2 kere gidiyorlar ucuzlasin diye.benim cocugum bebek arabasinda durmuyor huyunu bildigim icin eziyet olacagana cikmiyorumBeni taşlıycanız şimdi ama gerçekten pazara çocuk götürmeyin nolur...
Bi kere bebeğe eziyet, ben bakıyorum çocuklar heder oluyorlar pazarda
Zaten bebek arabası sürerken pazarlıkları nasıl taşıyacaksınız. Bi sürü insan mikrop var pazar gibi ortamda.
Bi de zaten dar dar yerlere kuruluyor pazarlar. Bebek Arabaları bi yandan pazar arabaları bi yandan bisikletle illa pazarda gezicem diyen dayılar bi yandan içim sıkılıyor. 1 aydır pazara gidemiyorum ya da çok erken saatte gidiyorum ki kalabalık olmadan...
Mümkünse çocuğu birine bırakıp 1 saatligine gitsin anneler. Bırakacak kimse yoksa manav ya da market tercih etsinler ya da eşler vs gitsin pazara. Zavallı bebekler hep ağlıyor pazarda. Onlar da bunalıyor.
Canim bende anlamiyorum türk olmaktan ciktik sanki. Insalar hic yardimlasmiyor artik herkes kendini kurtarma derdinde. Ya burayi asla övme gibi bi niyetim yok ama gercekten otobüse bin hamilelere yer verilir , cocuklulara, yaslilara, engellilerede keza öyle. Yayada ayagini yola attigin an araba durur yol verir. Kirmizi isikta kimse gecmez. Asla araba kullanirken önüme biri cikarmi diye korkmazsin. Kadin olarak disariya aksam cikarsin kimse dönüp bakmaz ve bu saydiklarim uzar gider. Evet türkiye burnumda tütüyo bazen ama burda dogup büyüyen bunlari öyle normal görüyor ki bana göre olmasi gereken seyler türkiyede hersey cok zoruma gidiyor.Me
Yurtdisina cikmadim genelde boyle soyluyorlar buda bemi uzuyor.Biz Turkuz ki canakkale savasi centirmenligimizle meshurdur,misagirperver ,yedirmeyi seven millettik adimiz cikti artik
Cok uzuluyorum boyle bi imaj bize yakismazdi..Canim bende anlamiyorum türk olmaktan ciktik sanki. Insalar hic yardimlasmiyor artik herkes kendini kurtarma derdinde. Ya burayi asla övme gibi bi niyetim yok ama gercekten otobüse bin hamilelere yer verilir , cocuklulara, yaslilara, engellilerede keza öyle. Yayada ayagini yola attigin an araba durur yol verir. Kirmizi isikta kimse gecmez. Asla araba kullanirken önüme biri cikarmi diye korkmazsin. Kadin olarak disariya aksam cikarsin kimse dönüp bakmaz ve bu saydiklarim uzar gider. Evet türkiye burnumda tütüyo bazen ama burda dogup büyüyen bunlari öyle normal görüyor ki bana göre olmasi gereken seyler türkiyede hersey cok zoruma gidiyor.
Buda dert mi demeyin ama oyle daraliyorumki
Bebek arabasiyla nezaman disari ciksam sanki herkes dusman cocuklu kadinlara.kimse yol vermiyor,kaldirimda gidiyorum 2 kisi kolkola geziyor birde suratima bakiyor sanki ben arabayi kafama koyacagim.Zaten kaldirimlar berbat araba zor gidiyor.pazara gittigimde bir keresinde bi teyze ne isin var dedi cocukla pazardasanki cocuklu kadin sokaga cikamaz,yemeklik alamaz evde oturcak hersey ayagina.pardon lutfen diyorum ayaginizi ezecem milim kipirdiyolar gecemiyorum.
Kizim 2.5 yasinda bazen avmde tuvaleti geliyor bakiyorum kuyruk var cocuk kaciracak yine buyrun gecin beklemryin diyen yok herkes kafasini ceviriyor.otobuse yada dolmusa nagdir binerim ordada durum ayni .ne hamileyken ne cocukla kimse kalkmazdi.
Azicik hosgorulu olsak nolur nekadar acimasiz oluyoruz bazen.1 saat araba surdum sanki ustumden tir gecmis kollarim oynamiyor.
Erkekler hadi halden anlamazda kadin kadinida anlamiyor pazarda ne isin var diyor
Unutmusum bide avm asansorleri var.Bilirsiniz zaten yavas isler.Bazen
6-7 dk bekledigimiz oluyor ve kapi aciliyor herkes hucuum seklinde giriyor biz kaliyoruz yaya.Zaten yuruyen merdiven var bukadar mi tembelsiniz diyip gidiyorum esimde bana kiziyor bisey deme cvp verirler kavga ederim diyince daha delleniyorum.
aynen oyle kadinin dusmani kadin ve o erkegi buyuten yetistirende kadin.zaten yeminliyim ogundur bide kavga etmistim.pazar cok yakindi yeni anneydim cesaretim yoktu hic tek cikmamistim komsumla gittim aglarsa ben bakarim demisti.o an mecbur degildim esim alabilirdi ama lohusalik bitmis biraz yakin mesafeden baslayip cikayim demistim.bebek arabasiylada artik nadir cikiyorum hatta esimle cikcaksam sen kullan diyorum bende vitrin bakarken o kuduruyor
Canim ben kizim 3 aylikkende ayni sıkintiyi yasiyordum suanda boyle.ayrica 2.5 yasindaki bi cocuk arabaya ihtiyac duyar bilmiyorum cocugun varmi belki sen bu donemde kullanmiyordun ama otomobilimiz yok mesafe veya sartlara gore kullanilmasi gerekiyor.onun 3 adimi benim 1 adimim gunah o ayaklara zaten romatizmal sorunumuz var yorulmaya gelemiyor.ben sadece pazar icin yazmadim yasadigim olaylari yazdim.sadece cocukluya hazir olda durulsun tabiri kullanmiyorum genelleme yaptim her yorumumda yazdim insanin insana saygisi yok.banada cok oluyor tek ciktigimda kadinda bebek arabasi dikiliyor yol ortasina biseyler yediriyor yada telle konusuyo falan yada hastane vs gibi toplum icinde uyulmasi gereken kurallara uymayip parka salar gibi saliyor cocugunu..Ya aslinda biraz fazlami beklenti icindesiniz kiziniz yasi geregi bebek arabasi kullanmasada olur ... pazarada arabasiz esijizle yada bir yakinizila gidersiniz yada en basit ornegi marketten alirsiniz dolmusta evet herkes yer vermek zorunda degil hamileyken birgun otobuse binmistik esimle on koltuklar biliyorsunuz bos olmasi gerekir hamile yasli ve cocuklu bayanlar icin... genc bireyler vardi ve esim kaldirmisti.... millet olarak ne zman her seyi sorun yapmaktan vazgecicez bilmiyorum..
Ustteki yazimda sanada alinti yapamadim buda senin cevabin canmBende burdaki bebek arabalı kadınlara uyuz oluyorum, sanki bütün yollar kaldırımlar asansörler sadece onlar için yapılmış, kaç kere ayağımın üzerinden geçtiler arabayla, bildiğin bodoslama giriyorlar. Karşılıklı saygı önemli, saygı dediğin tek taraflı bencilce olmaz.