bikini bölgesinde iltihaplı şişlik

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.457
298
merhaba bir konuda yardıma ihtiyacım var, tam olarak bikini bölgesinde sürekli tekrar eden iltihaplı şişlik yaşıyorum yaklaşık 5 yıldır, doktora gittiğimde tek çaresinin lazer olduğunu söyledi ve yoksa sürekli tekrar edeceğini söyledi ve ben de gittim yaklaşık 2 yıldır lazere devam ediyorum ancak tüyler çok azalmasına rağmen aynı bölgede şişlik eskisi kadar sık olmasa da devam ediyor. bir keresinde doktor kontrolünde neşterle kesilerek akıtıldı lazer öncesinde bir kere ameliyat oldum 3 farklı bölgeden artık oralarda oluşmuyor tek biryerde kaldı.artık her oluştuğunda doktora gitmek yerine kendim aynı işlemi uyguluyorum neşterle kesiyorum ancak rahatlıyorum çünkü bırakın yürümeyi oturamıyorum bile ve sabah oluştuysa öğlene kadar başparmak kalınlığına geliyor sanırım 2 kez aynı işlemi yaptım çünkü ne hap ne de krem fayda etmiyor ve devlet hastaneleri bu işlemi yapmıyorlar her seferinde neşterle müdahaleye yüksek meblalar veriyorum herneyse yanlış olduğunu biliyorum ancak yapabileceğim bir şey yok. doktor oranın kistleştiğini ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. bu dertten yakınan çaresini bulan birileri var mı aranızda? ameliyat olan varsa hangi birime gitti jinekoloji mi cildiye mi? ve ameliyat zor mu

Dertten yakınan ben varım ama çaresini bulamadım. Kıl kökünde oluşan kistler dedi banada.lazere başlamıştım çok büyükbi talihsizlik yaşadım bıraktım. Hemen peşine nişanlamdım nişandı düğündü sonra da hamile kalırsam zarar olur diye hiç bişi yapamadım. Hala bekliyorum bebeğim doğsun bende lazere gidicem. En azından çoğalıp yenileri çıkmaz diye düşünüyorum. Şu an iki tane çok belirgin 3 tanede fazla belli olmayan ele gelen var. Çok bıktım ama çare bulamadım.

banada doktor havasız kaldığından olur dedi bende çıtçıtlı body giydiğimde oluyor sanki demiştim giyme ozaman havasız kalmasın çok dar giyinme filan demişti şuanda eskisi gibi sık çıkmıyor

Ben de yıllarca aynı derdi yaşadım, doktor bana da lazer dedi. Folikülit (kıl kökü iltihabı) deniyo buna. Çok dar pantolon giymekten, sürekli bacak bacak üstüne atarak oturmaktan, iç çamaşırın tam o çizgiye denk gelen yere çok oturup iz bırakacak kadar sıkmasından oluyo. Lazere gittim. Çok çok büyük ölçüde azaldı iltihap çıkma durumu. Ama dediğin gibi yüzde yüz çözüm değil. Bacak bacak üstüne atarak 1 hafta otursam tekrar çıkıyo. Zate her iki kasığımda da sivilce gibi yerleri her zaman duruyo. Benim kendi çapımda bulabildiğim şu çözümüm var. Bu zıkkım tam çıkmadan önce ben anlıyorum, zonkluyo o sivilce gibi şeyler. Fucidin isimli antibiyotik merhem var, hemen onu sürüyorum günde 2 kez. Sürdükten sonra pamukla üstünü kapatıyorum ki çamaşırımın kenarı değmesin. O merhemi 1 hafta düzenli sürünce fazla büyümeden ve ağrı yapmadan geçiyo. Bunu dene mutlaka. Hayatı yaşanılmaz kılan bi acı, ne oturabiliyosun, ne kalkabiliyosun ne de bacaklarını en ufak oynatabiliyosun. Bağıra bağıra ağladığımı bilirim ben. Geçmiş olsun sana da çok.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…