biiri bana yardım etsin....:(((bunun adı fesatlık mı nedir?:(

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
benım sorunum şu arkadaslar.hıckımsenın ii şeyler yapmasını basarmasını ıstemıyorum.çok nadır ınsanların başarılarına sevınıyorum kendım yapaadıgım ıcın olsa gerekk ama bu durumu nasıl duzeltecem bılmıyorum.mesela ben sınavı kazanamadıysam ıcımden o da kazanamamıstır dıye gecırıyorum sankı karsımdakı kısıde kazanamayınca rahatlıyorum.ama bu durum yakın cevremdekı ınsanlar ıcın gecerlı yanı tanıdıklarım.tanımadıgım ınsanlarla bır sorunum yok.cok sevdıgım bır arkm da olabılıyor bu bu durumu nasıl atlatacam ben ya:S böle olmasını ıstemıyorum bunları dusunmek ıstemıyorum ama elımde degıl.bu durumuun hayatımı etkıledıgını dusunuyorum sankı böle dusununce Allahta bana ceza verıyor gıbı gelıyor.nasıl atlatacam ben bunu

Fesat düşünce diyoruz buna ama sizinki kişilik bozukluğu,sizde bundan memnun değilsiniz anlaşılan.Tek başınıza atlatmanız mümkün değil terapi görmeniz gerekiyor.Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
güven eksikliği ve aşağılık kompleksi gibime geldi bana bu,bence bir doktora görünmelisiniz....

böyle bir psikolojik hastalık varmı bilemiyorum elbetteki vardırda. Buna halk arasında art niyet denir. ama siz kendinizi bildiğiniz için sizinkine ne denir bilemiyorum.

Sanki beni anlatmışsın, dışarıdan ne kadar olumlu, uyumlu görünsem ve herkes tarafından sevilsem, çok iyi biri diye nitelendirilsem bile nedense içimde böyle düşünceler var, ben bunu annemlere bağlıyorum, daha doğrusu annem başta olmak üzere aileme; çünkü hepsi çok başarılı insanlar ve ben onlar kadar başarılı olamayacağım diye korkuyorum, kendim de çok başarılı olmama rağmen en ufak bir başarısızlıkta karşımdakinin de başarısız olmasını istiyorum. Ama bilmiyorum, küçük yaştan beri stres ve rekabet ortamında yetiştim ve kendime rakip gördüğüm insanların belki başarısızlıklarını istiyorum; ancak ben kesinlikle bunu istemem yani ne bileyim ben o insanları seviyorum ve başarılı olmalarını, mutlu olmalarını istiyorum. Ama nedense içimde böyle bir düşünce var, ve evet karşıdaki başarısız olunca rahatlıyorum. Belki benim düşüncem budur, öyle tedavilik bir şey olacağını düşünmüyorum, tabii uzmanlar daha iyi bilir ancak bu kişilik ve yetişme ortamı, aile, çevre gibi öğelerle ilgilidir diye düşünüyorum. Yine de ben de bundan nefret ediyorum ve keşke böyle düşünmesem diyorum, içime şeytan girmiş gibi töbe töbe Yani demek istediğim benim sorunumun farkı kendim yapabildiğim halde, belki de en iyisini yapabildiğim halde kimsenin benim kadar iyi olmasını istemiyorum.. Hırs mı dersiniz bilmiyorum ama ben hırslı bir insan hiç değilim ki..

Son düzenleme:
doktorluk bi durumun oldugunu düsünmüyorum maalesef anlattıkların günümüz insanının yüzde 90 nında var bunun adına kıskançlık art niyet vb diyebiliriz..bunu kimse inkar etmemeli ha kiminde az kiminde çok.. bu duygu kontol edilebilir düzeyde ise sorun yok..ama sen yoğun yaşıyorsun..
sana şöyle öneride bulunablirm: çevrendeki insanlara odaklanmayı bırakıp kendinle ilgilen. onlar başarmışsa senin hiç bi eksiğin yok sende başarabilirsin. kimse senden tamamiyle üstün ya da basarılı degil herkesin güçlü yönleri ve zaafları vardr ..kendi kendine yenebilirsin.. bu konuda yazılmış harika kitaplar var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…