• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Biberonumuz kokuyor ne yapabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulvary

CANımmmm
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
90
1
86
İzmir
Merhaba Avent in anne memesi gibi olan biberonu kullanıyorum tabi ilk kullanımdan önce biberonu kaynattım tüm parçalarını kaynattım ve her kullanımdan önce üzerine kaynar su döküyorum birkaç kullanımın ardındanda yine kaynatıyorum fakat biberon bir süre kapalı kaldıktan sonra içi kokmaya başlıyor içinde mama olsada olmasada ve bunu engelleyemiyorum yanlışmı kullanıyorum acaba? Cam biberona dönmeyi düşünüyorum ama camda anne memesi gibi olan yok sanırım?

bende avent kullanıyorum. temizlik için sıcak sabunlu suyla yıkıyorum. sonra durulayıp sterilizatöre koyuyorum. mama kokusumu oluyor?plastik kokusumu? anlamadım?rahatsız edici bir koku yok benimkilerde. eskiler biraz mama kokuyor. ama aventin emziği bebeğimin ağzını kokutuyor uynaınca o kokuyu alıyorum ağzından ama sonra geçiyor.

ben cam biberon aldıım o kadar dikkat etmeme rağmen kırıldı bir de durdk yerde inanamadım bebeğime yakın yerde kırıldı allaha şükür bir şey olmadı bebeğime kızlar dikkat edin kırılmaz diyordum kırıldı nazardan galiba birden bire televizyonluktan düştüüü

biberon kurutucular var pilastik çubuklar yanyana öyle bir şekli var biberonu yıkadıktan sonra ona ters geçiriyorsun kuruyor ıslak kalıyorsa kokabilir ben cam biberona geçtim bayadır çünkü plastik kokuyordu bende avent kullandım cam dah sağlıklı ama dar ağızlı tüm cam biberonlar

bu koku işi beni illet ediyor sanırım değişicem biberonu bezle kurulamakk içime sinmez çünkü steril edilmiş sonuçta

biberonlar kurutulmadığı taktirde koku yapıyor kendi halinde tamamen kuruduktan sonra aparatlarını takıp kaldırın bende avent ve dr brawns ve chicco kullanıyorum ve koku oluşmadı ama hep açıkta kurutturuyorum.

yok ıslakken kapatmıyorum daha doğrusu hiç kapatmıyorum sadece kullanacağım zaman kapatıyorum ama yinede ıslak bıraktığım için olabilir steril edildikten sonra içine bez sokmuyorum kurulamak için ama saç kurutma makinesi olabilir bu işlem için :ecrin_bebek:

Mama hazırlıyorsan sorun yok cam biberon kullanmada....ama kendi sütünü sağıp veriyorsan bebeğine polikarbon olanlardan devam et derim....çünkü anne sütünde var olan kanyapıcı organizmalar cam biberonların duvarlarına yapışıp kalıyor ve bebek bundan faydalanamıyor ama diğerlerinde sorun olmuyormuş....sağlıkla kal

Merhaba Avent in anne memesi gibi olan biberonu kullanıyorum tabi ilk kullanımdan önce biberonu kaynattım tüm parçalarını kaynattım ve her kullanımdan önce üzerine kaynar su döküyorum birkaç kullanımın ardındanda yine kaynatıyorum fakat biberon bir süre kapalı kaldıktan sonra içi kokmaya başlıyor içinde mama olsada olmasada ve bunu engelleyemiyorum yanlışmı kullanıyorum acaba? Cam biberona dönmeyi düşünüyorum ama camda anne memesi gibi olan yok sanırım?

canım yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum. hiç koku şikayetim olmadı. belki birde bunu deneyebilirsin.

ben de cam kullanıyorum hiç koku yok, kaç kez de düşürdüm elimden ama kırılmadı maşallah

ben şu steril işini anlmadım, sabunlu suyla yıkadıktan sonra sterilazsyonu nasıl sağlıyorsunuz? yani maddeyi nereden buluyorsunuz?

ben de cam kullanıyorum hiç koku yok, kaç kez de düşürdüm elimden ama kırılmadı maşallah

ben şu steril işini anlmadım, sabunlu suyla yıkadıktan sonra sterilazsyonu nasıl sağlıyorsunuz? yani maddeyi nereden buluyorsunuz?

Biberon temizlendikten sonra sterilizatörle steril ediliyor. Bunun için makineye su koyuyorsunuz, o su yüksek derecede buharlaşarak biberonu steril ediyor. Ekstra bir şey konmuyor, sadece su..

canım sterilizatörün yoksa. kaynayan suyun içinde 10 dk. kaynatabilirsin. biraz daha zahmetli ama aynı şey.

koku olmasının sebebi nemli kalıyordur.nem içinde bakteri üremesine sebep olur o da koku yapar.ben temizleme işleminden sonra bulaşıklığa kapatıyorum,orda kurusa bile bir süre düz çevirip ağzı açık bir şekilde bırakıyorum tamamen kuruyor.içinde bir tek damla bile bırakmıyorum

sana tavsiyem yıkadıktan sonra kağıt havlu serip üstüne ters çevir öyle kalsın ağzını kapatma o yüzden koku oluyodur..

Back