• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biberonu biraktirmak istiyorum ama

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kizlar ne zamandir acicam bu konuyu hep atliyodum
Oglum 3 yas 3 aylik
Biberonada bagimli anneler bilir nasil oldugunu artik disleri curudu ve om disleri kuculmeye basladi uzun sure furcalamaya ugrastim aliskanlik haline getirmedigi gibi macununu yiyor
Yeme problemide var her an sut icebilir kivamda
Artik bu gidisr dur demem lazim bir cok yontem demiyimde bi 5_6 sey denedim olmadi
saatlerce uyumadi ise gidiyorum bende uykusuz kaliyorum ucuncu gun ben pes ettim cene yapisinda henuz bisey yok ams olacaktit
Not : bende 6 yasina kadar biberonuma asiktim

Buarada neden bu kadar uzadi derseniz once bir kekemelik sorunu yasadik onun icin o donem uygun degil diye ustune dusmedim daha sonra tuvalet egitimiyle gercekten cok caba sarf ettim ugrastim derken disleri bu hale geldi artik o halde gormek istemiyorum disleri duzelmez herhalde ama dahada ileri gitmesin o kadar guzel bir cocuk masallah gamzeleri var gulusu cok guzel ama disler eriyor artik

benim kardeşimde yalancı emziği bırakmıyordu..büyük bir balığın ağzına koyup balık memeyi yedi demiştik,inandı bıraktı.. :)

bu arada ben 5,5 yaşına kadar emzik kullandım,şahsen biliyorum,,5,5, yaşında okula başlamıştım ve sıranın altında gizli gizli emiyordum :)

bir pedagog ile görüşün. diğer problemleri de düşünüldüğünde çocuğunuz bir travma geçiriyor olabilir bunlar tepki olabilir. çocukluk travmaları atlatılsa bile bilinçaltında kalıcı etki bırakıyor ve ilerleyen yıllarda hiç beklenmeyen rahatsızlıklara sebebiyet veriyor

Travmami ?
Nasil yani bu anlattigim seyler 1 sene icinde oldu uzerinr dolap ve tv dusurmustu ondan sonra olmustu daha sonra doktora giderek hallettik suanda problemi yok
Tuvalet meselesine gelince bunada zor alisti ama onunla ilgili trajik bi durum yasanmasi

Travmami ?
Nasil yani bu anlattigim seyler 1 sene icinde oldu uzerinr dolap ve tv dusurmustu ondan sonra olmustu daha sonra doktora giderek hallettik suanda problemi yok
Tuvalet meselesine gelince bunada zor alisti ama onunla ilgili trajik bi durum yasanmasi

panik olmayınız travma normal bir olgudur her çocuk travma geçirir sonuçta bu dünyayı bilmiyorlar ve anlamaya çalışıyorlar. kimisi yapısından dolayı bu travmaları ağır geçirebiliyor kimisi de çevresinden dolayı. mesela ilk defa elektriklerin gittiğini görmek de bir travmadır çocuk için annesinin yanında başka bir çocuk görmek de ama kimi olaylar şiddetli travmalara neden olabilir bu sizin tabii ki kötü bir anne olduğunuzu göstermez çünkü bir çocuğun her anı kontrol edilemez ama üst üste gelen tepkileri çocuğun size bir şeyler anlatma yöntemidir. eğer travma atlatamama durumu söz konusu değilse bile çocuğun bağlı olduğu bir şeyi oyuncağı vs zorla elinden almak travmaya hem de ağır travmaya sebebiyet verebilir bir doktora danışmakta fayda var. bir de bebekler hayatlarının ilk yılına oral dönem denir çocuklar dünyayı ağızlarıyla tanırlar ve bu dönemin zor atlatılması biberon, yapay emzik gibi objelere aşırı bağlılığa yol açtığı gibi çocuğun ilerleyen hayatında bir çok komplikasyona neden olabilmektedir. çocuğunuzda böyle bir durum olmasa dahi bağlı olduğu bir şeyin zorla alınması duygusal yetersizlik sosyal engellilik gibi ağır durumlara neden olabilir bu nedenle adım atmadan önce lütfen bir uzmana danışın

Bılgıler ıcın cok tesekkur ederım evet cok haklısın
ama sencede bıraz abartmıyormuyuz
yanı bende bıberonu emzıgı bıraktım elbette ne bılım tuvalete alsıtım hatat bende kekeledım
yanı annemlerın benı doktora goturdugunu fılan bılmıyorum
herseyde pedegog bıraz hassaslık olkmuyormu ne bılım etrafımda hıc boyle seyler duymadım cocuk bıberon bırakcak doktora gıt , gece sık uyanır doktora gıt kendımı cocuklar duymasındakı meltem gibi hissetmemek imkansız :)

cnm benim oğlum da 3,5 yaşında.. hala biberonla süt içior.. ama ben bıraktırmayı düşünmüorum daha.. içsin... bıraktığı anda bardakla süt içmeyecek biliyorum.. annem kardeşim ve bana 2 yaşındayken biberonu bıraktırmış... çok pişman olmuş..kesinlikle bardakla süt falan içmemişiz.. sadece süt ver sen biberonla.. benim oğlum öğle uykusuna ve akşam uykusuna yatarken bi biberon süt içer.. bunun dışında ki zamanlarda biberonu aramaz bile.. suyu bile biberonla içen biri olsa bende düşünürdüm ama sadece süt içioruz şu an.. teyzemin kızı 6 yaşına kadar biberon kullanmış süt içerden.. okula başlayınca bırakmış.. travma falan da yaşamamış yani... ben çocuğun biraz daha içsin derim.. bıraktırdığın an sütü de bırakır...

Son düzenleme:
Benim oğlumunda yeme sorunu vardı hala var, ama ben günde 2 öğünden fazla süt vermedim. Başka sıvıları biberonla vermemelisin. Biberondaki sütü bitince biberonla oyalanmasına izin verme, kaldır ortadan. Sanırım oğlun biberonu emzik gibi kullanıyor. Ona artık büyüdüğünü biberonu bebeklerin kullandığını falan söylersin. Pipetli ağızlık kısmı sert alıştırma bardaklarında vermeye çalış. Hatta bardağını beraber almaya gidin o seçsin.

hah aynen oyle oglum emzık gıbı kullanıyor bıberonu dıslerı curudu
sımdıde on o ıkı dısıde erımeye basladı
yanı o kadar guzel cocuk agzını acsa tıksencek ınsanlar boyle gıderse :S
ayrıca dıs doktorunadamı gıtmelıyız ıblemedım
bıberon ıcın turlu turlu manevralarm var suluk fılan aldık kesınlıkle onu tatmın etmıyor herhalde daha degısık bısey almalıyımkı bıberondan vazgecsın
gunde 2 ogunmu yatarken uyurken bıle 500 cc sut ıcıyor :53:

tabı 5 dk degıl 1 saat ıcınde 2 bıberon sut ıdyeyım tabı her zaman degıl ama 7 gunde 2 gun bu sekılde ıcıyor
versen her ogun ıcer sut

hah aynen oyle oglum emzık gıbı kullanıyor bıberonu dıslerı curudu
sımdıde on o ıkı dısıde erımeye basladı
yanı o kadar guzel cocuk agzını acsa tıksencek ınsanlar boyle gıderse :S
ayrıca dıs doktorunadamı gıtmelıyız ıblemedım
bıberon ıcın turlu turlu manevralarm var suluk fılan aldık kesınlıkle onu tatmın etmıyor herhalde daha degısık bısey almalıyımkı bıberondan vazgecsın
gunde 2 ogunmu yatarken uyurken bıle 500 cc sut ıcıyor :53:

Evet günde 2 öğün 2 bardak felsefesine uyduk biz. Daha fazlası iştahını keser yemek yemesine mani olur, tek öğünde 500 cc fazla, biliyorsundur sütü fazla içmesi de demir eksikliğine de neden oluyor.

Son düzenleme:
canım bende yazmak istedım konuna cvp.. iki tane ufak oglum var biri 4 yaşında diğeri ise 2
il oğlum benı malesefki emmedi 2 ay kadar cok zor emdı ,aralarda ne yazıkkı aptamil içiroyrdum ..sütüm yetmiyordu ..
böyle böyle biberona alıştıı.. ve sadece süt içerdi biberondan su vs içmezdi.. suyunu ve meyve suyunu akıtmaz suluklar var ondan içirirdim.. bardakta içmesi sonradan zor olmadı yani.. ve oğlumu 3 yaşındayken bıraktırmıştım,gece bir bardak ballı süt içer yatardı ..o gunluk süt ihtiyacını karşılardıı.. lakın 2. oğlum olunca psikolojısı mı bozuldu ,kıskançlık krizlerinde midir bilmiyorum ama küçük oğluma biberon verdikçee kendını yerlere atıyordu.. ne yazıkkı küçük oğlumda emmedi benı 3 ay kadarda zorla o emdi..

derken buyuk oğlumada biberon almak zorunda kaldık,kardeşini parçalıyordu yoksaa:50:
ve oğlum o gün bu gundur asla bırakmadı.. kardeşi içtikçee banada diye ağlıyor hala.. karnı tıka basa tok olsa bilee illa içecekk ..kardeşi içiyoryaa... aslında kıskanç bir çocuk değil ama bu biberon konusunda cok ama cok kıskanıyorr..

henüz 2 yaşında ufak oğluma bıraktıramam..bazne gizli yapıyorum buyuk oğlum görmesin biberonu dıye :)
buyuk oğluma biberonu nasıl bıraktırdıgıma gelınce hiç zorlanmadım.. bir öğün verdıysem dıger öğün bardakla içirdim derken sureklı bardaga yönelttım.. üstelık benım oğlum tam bir emzikk manyagıydıı.. tuvalete attım bakk kaka -eğğ oldu dedim ama yokk versem alcaktı yinee.. nasıl ağladı yaa kıyamam ,hatırladımda :)

emziği en son karbonata batırdım
verdim bir ağladıı bir daha aslaa ağzına almadıı ve 2 gece cektımm sabaha kadar uyumadıı.. bende uyumadım ama pes etmedim.. öylece bıraktıı.. dişleri mahfolmuştu artık..

ikinci bebegım de emzik emdi onu daha erken bıraktırdım daha dogrusu abisini bıraktırıken aynı anda küçük oğlumuda bıraktırdım.. uykusuz gecen gecelerın ardından zafer ebnım olduu :)

şimdii tek derdim biberonlarr.. artık biberon başlığı almaktann gınaa geldıı.. dişleyip dişleyipp yırtıyorlar hepp

Son düzenleme:
Evet günde 2 öğün 2 bardak felsefesine uyduk biz. Daha fazlası iştahını keser yemek yemesine mani olur, tek öğünde 500 cc fazla, biliyorsundur sütü fazla içmesi de demir eksikliğine de neden oluyor.

valla bılıyorum ben sutu tamamen kesmesını ıstıyorum yeme bozuklugunu bu sute duskunlugunden oldugunu dusunuyorum canım
bilmiyorumm yorumunu okucam canım birazdan

Ben üzerinde sevdigi karakterlerin oldugu bardaklar suluklar ve degisik sekilli renkli pipetler almistim. Oyuncakcidan hayir diyemeyecegi bir oyuncak ve sesli müzikli bir kart alip hepsini bir kutuya koyup hediye paketi yapmistim. Gizlice kapiya koyup sonra postaci getirmis gibi vermistim kutuyu kendisine. Acinca gözü dönmüstü tabi. Daha sonra sanki kartta yaziyormus gibi ama annecim bunlarin senin olmasini istiyorsan biberonlari kutuya koyup geri göndermemiz gerekiyormus. Sen artik büyüdügün ve bebek olmadigin icin sana bunlari göndermisler demistim. Biberonlari vermek istemiyorsan bu kutudakiler geri gidecekmis demistim. Hatta benimsesin diye hangisiyle ne icmek istersin, pipetleri denemek istermisin diye tesvik etmistim. Yatarak icmek icin bu suluklari kullanabilirsin demistim.

Bende ise yaradi. Hatta bir kac ay sonra oyun gurubuna basladigi zaman ben kücük degilim sulukla icmek istemiyorum, okuldaki cocuklar bardakla iciyor demisti.

Insallah en kisa zamanda bu sorunu asarsiniz. Allah sabir versin. Biberon cürügü icin önlem almaniz lazim. Bir cocugun süt disleri ortalama 6 yaslarinda düsmeye basliyor. Bu süreye kadar isirmasi ve cignemesi icin dislerinin güclü olmasi sart.

Ben üzerinde sevdigi karakterlerin oldugu bardaklar suluklar ve degisik sekilli renkli pipetler almistim. Oyuncakcidan hayir diyemeyecegi bir oyuncak ve sesli müzikli bir kart alip hepsini bir kutuya koyup hediye paketi yapmistim. Gizlice kapiya koyup sonra postaci getirmis gibi vermistim kutuyu kendisine. Acinca gözü dönmüstü tabi. Daha sonra sanki kartta yaziyormus gibi ama annecim bunlarin senin olmasini istiyorsan biberonlari kutuya koyup geri göndermemiz gerekiyormus. Sen artik büyüdügün ve bebek olmadigin icin sana bunlari göndermisler demistim. Biberonlari vermek istemiyorsan bu kutudakiler geri gidecekmis demistim. Hatta benimsesin diye hangisiyle ne icmek istersin, pipetleri denemek istermisin diye tesvik etmistim. Yatarak icmek icin bu suluklari kullanabilirsin demistim.

Bende ise yaradi. Hatta bir kac ay sonra oyun gurubuna basladigi zaman ben kücük degilim sulukla icmek istemiyorum, okuldaki cocuklar bardakla iciyor demisti.

Insallah en kisa zamanda bu sorunu asarsiniz. Allah sabir versin. Biberon cürügü icin önlem almaniz lazim. Bir cocugun süt disleri ortalama 6 yaslarinda düsmeye basliyor. Bu süreye kadar isirmasi ve cignemesi icin dislerinin güclü olmasi sart.

cok akıllıcıa ıstedıgım cozum boyle bıseymıs hay allah neden aklıma gelmedı
maasımı alır almaz ona ne zamandır ıstedıgı uzaktan kumandalı dozer ve scooterı alıp paketlıyeyım bakalımmm nolacakkkk
benımkı o an alır
ama gece aglar dıye dusunuyorum en ıyısı gece yapmak bu ısı :)

cok akıllıcıa ıstedıgım cozum boyle bıseymıs hay allah neden aklıma gelmedı
maasımı alır almaz ona ne zamandır ıstedıgı uzaktan kumandalı dozer ve scooterı alıp paketlıyeyım bakalımmm nolacakkkk
benımkı o an alır
ama gece aglar dıye dusunuyorum en ıyısı gece yapmak bu ısı :)

Malesef bir günde birakma diye birsey yok. Bez, biberon, emzik gibi aliskanliklari biraktirma icin sabir lazim. Diyelim ki hediyeleri aldi ama gece tutturdu bineron diye. Aglamasina yenik düsmemek lazim. Annecim verdik ya biberonlari geri, kutuya koyduk gönderdik, sen abi-abla oldun artik.... Kolay degil biliyorum bende de iki tane var. Ama ya onun istedigi gibi devam edecek ya da bizim istedigimiz gibi. Anne olarak da her zaman onlarin sagligini düsünüyoruz. Yeni oyuncaklarini uyumaya gittiginde ve uyandiginda görsün diye yatagina koyun isterseniz. Hem belki de hic aglayip tutturmaz biberon diye:)

Benim kızım da tam 3 yaşında ve özellikle uykusu varken biberon emiyor.Yeni yeme yemiş bile olsa uyusu gelince o 1 biberon sütü kesinlikle istiyor.Bize dr biberon içine şeker vs. koymazsanız çürük yapmaz dedi.Ben de her sütten sonra ağız temizliği için su içiriyorum. Bence bunu avantaj olarak düşünün.Böylece 1 bardak süt - meyve suyu içmiş oluyor her biberonda.Bence bıraktırmayın.Çocuklar bir objeye bağlanıyorlar.Bize dr 18. ay geldi oral dönem bitti gibi bir şart yok emmek istiyorsa emme güdüsü tatmin edilmeli dedi.Bana da mantıklı geldi.Memeyi, emziği, bezi terk ediyorlar zaten hepsi onlar için zorlu süreçler.Biberonu istediği sürece verin bence.Haz alıyorlar.Bize şimdi al bunu em deseler ememeyiz :1:

valla bılıyorum ben sutu tamamen kesmesını ıstıyorum yeme bozuklugunu bu sute duskunlugunden oldugunu dusunuyorum canım
bilmiyorumm yorumunu okucam canım birazdan

Yemek yemediği için çok çok bol sütü olduğu halde ve nasıl bir doktorsa doktoru 1 yaşından sonra anne sütünün faydası yok bıraktır dediği için anne sütünü bıraktıran ve yine de yemeyen bir arkadaşım var.2.5 yaşında şuan oğlu ve yemeyen çocuk yemiyor malesef. Hazır süt içiyorken bence bu ritmini bozmayın derim.

Back
X