Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba Arkadaşlar. Bebeğinize mamayı verdikten sonra her defasında biberonu nasıl ve neyle temizliyorsunuz? Pratik ve Hijyenik çözüm yolları olanlar paylaşırsa sevinirim...
valla canım ben sterilizatör almıştım.ilk zamanlar sürekli onunla temizliyodum şimdi beniim oğlan 8 aylık oldu arada strelizatör aradada fırça ile kaynar suda çeşme usulu yıkıyorum.çünkü bazen acil lazım oluyo
lavaboda deterjanla iyice yıkayıp sonra sterilizatöre koyuyorum tabi en az 10 dk alıyor bu işlem..
hatta browns biberon kullandığım için temizlemek normallerden dahada zor oluyor..
lavaboda deterjanla iyice yıkayıp sonra sterilizatöre koyuyorum tabi en az 10 dk alıyor bu işlem..
hatta browns biberon kullandığım için temizlemek normallerden dahada zor oluyor..
hiçbir zaman biberona deterjan sürmeyin arıtamazsınız sterilizatör de deterjanı arıtmaz.ben her beslenmeden sonra kaynar suda yıkarım sonra içme suyuyla son kez çalkalarım bir dahaki beslenmesinde sıcak suyu koyunca tekrar çalkalar boşaltır öyle yaparım mamasını.ve günde mutlaka bir sabah bir akşam en az 10 dakika hepsini kaynatırım.bu işin pratik yönü olmaz canım onlaın sağlığı için bunları yapmak zorundayız.
ben cam biberon kullanıyorum,daha hiç biberonda mama vermedim ama ilk aylardea rezene çayı falan veriyordum şimdide su verıyorum.ama en sağlıklı yontem lavaboda akıttıktan sonra (bitkisel deterjanlarla yada arap sabunuyla)kaynatmak diye düşünüyorum
bende cam biberon kullanıyorum günde bir kere artan sütümü veriyorum ondan sonrada kaynatıyorum 5dk ve sonrada sabunla kendi fırcasıyla yıkıyorum deterjan keesinlikle kullamayın cok zararlı..en güzeli su ve sabun..
bitkisel deterjan kullanıyorum ben..tuzla temizlemekte bir yöntem..yıkadıktan sonra sterilizatör e koyuyorum..ondan önce kaynamış sıcak suda bekletiyordum..sürekli kaynatmıyordum..