Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğim 5 aylık. 6 aylık olunca çalışmaya başlayacağım. 12 saat evde olamayacağım. Ek gıdalara da başlayacak tabi o zaman ama sütümü sağıp biberonla verdirmek istiyorum. Sütüm yeterli şimdiye kadar başka bir şey vermedim, hiç biberon da vermemiştim. Bugün denemeye karar verdim ama hiç sevmedi
Önce biberonun emziğini verdim emzik gibi emdi (emzik kullanıyoruz) Sonra sütümü biberona koyup vermek istedim başını çevirdi, sıratını ekşitti. Napıcam bilmiyorum ben yokken emmek için ağlarsa kahrolurum. Var mı bir yöntem. Gerçi daha 1 defa denedim ama...
Merhaba,
Bebeklerin biberona alışmaları bazen çok zor olabiliyor. Benim kızım da biberon almadı 3 aydan sonra çalışmaya başladım ve 6. aya kadar biberon almadı zar zor çay kaşığı ile besledik.
1 yaşından sonra kullanmaya başladı. Bebedor, Dr.Brown ve Nuby biberon kullanırkan aynı zamanda beni de emiyordu.
Şu an 2 yaşında Nuby Doğal Dokunuş biberolarla süt içiyor.
Bazı bebekler biberon emziği anne göğüsü boyutunda olduğu için Nuby Doğal Dokunuş biberona daha kolay alışabiliyorlar. ısterseniz onu bir deneyin.
Teşekkürler onu da deneyeyim. ılk 6 ay sadece emip sonrasında biberona alıştırabilen var mı? Ben geç mi kaldım acaba?
bende nubbynin biberonuna dün başladım benim kızım 1 yaşında bu zamana kadar su bile içmedi dünden beri içiyor bi dene bakalım seninki küçükmüş daha 4-7 ay arası en iyi alışma dönemiymiş..
bende nubbynin biberonuna dün başladım benim kızım 1 yaşında bu zamana kadar su bile içmedi dünden beri içiyor bi dene bakalım seninki küçükmüş daha 4-7 ay arası en iyi alışma dönemiymiş..
İçime su serptiniz hemen alıcam nuby biberondan
benimde kızım 3 aylık bende biberon tutturamadım canım. en nuby marka biberon aldım çok tavsiye ettiler ama maalesef onuda tutmadı benimki. kaşıkla idare ediyoruz artık. inşallah seninki tutar canım. ben çok uğraşmadım çünkü sık sık emzirmeye gidip geliyorum.belki bu yüzden tutmamıştır.
Şimdi baktım da nuby biberonlara. Bende avent in biberon sterilizatör ve ısıtıcısı var. Onlara uyar mı bu biberon? Sanki biraz kalın gibi geldi.
Benimki 9 aylık benimkide almadı biberon suyu kaşıkla veriyorum ama çok zor oluyor ve yeterli içmiyor.
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
dr browns aldım sonra küçük su için nuk biberon aldım ve hamileyken öylesibne aldıgım wee 2 numara biberon vardı şuanda bebeğim 6,5 aylık önceleri dr browns la su ıhlamur arada rezene filan veriyodum ama 4. aydan sonra hiçbirşekilde almamaya başladı diş kaşıyıcı olarak kulandı 1 hafta önce wee biberonu cıkardım basit ucuz bir biberon şimdi suyunu onunla veriyorum akşamda ıhlamur yaptım çok tuhaf ama 2 aydır ne ıhlamur nede biberon almayan cocuk artık biberonda alıyor ıhlamurda içiyo
inşallah böyle devam eder
Ben 3 aylıktan beri biberon alsın diye ugraşıyorum çünkü emmeyi de o zaman bırakmıştı, şu an 7,5 aylık ve maalesef her şeyi kaşıkla alıyor. denemediğim biberon kalmadı. Ben de ilk Nuby aldım olmadı, silikon ve kaucuk her tür ucu denedim olmadı. Hala sütümü sagıp kasıkla veriyorum.
slm arkadaşlar benim 45 günlük bir oğlum var..bu 45 gün içnde naptıysam gögsümü tutmuyor başta ucu yok diye tutmadı bende siilikon göğüs ucu kullandım..ama bu şekildede sürekli sütüm boşa akıyor.göğüs ucum azda olsa çıktı göğsümü tutturmaya çalışıyorum bu defada..morarana kadar ağlıyor napıcam bilmiyorumm.acaba bende sütümü sağıp biberonlamı versem önerilerinizi bekliyorum
canım oglum:))
Kayıtlı Üye
sagıpta ver canım benımkıde emmedı sonra bıberonla basladık beslemeye buarda pompa ıle sagdım sutumu ve gogus ucm cıktı şşmdı canı ısterse enı canı ıstemezse bıberonu alıyor buara hasta onun içindır herhalde cunku sutum cogaldıgında sadece benı emmeye baslamıstı
Suan icin izindeyim ancak 2 ay icinde ise baslayacagim suan bebegim 3. Ayini bitirecek ve sadece beni emerek besleniyor, medelanin sut sagma makinesi vardi baya iyi sagiyordu ve bebegim onun biberonunu kullanarak disari ciktigim zamanlarda besleniyordu karma asidan sonraki gunlerde almaz oldu basligini degistirdim chicco baslik aldim ve dr brown's biberon aldim kullanmadi ne yapabilirim.?
arkadaşlar ben awent kullanıyorum alıyo ama ben sadece su veriyorum beni bırakır diye bişi vermiyorum. ama ilerde biberondan süt içsin istiyorum o yüzdene suyu biberondan veriyorum.bir yerde okudum biberonun uvuna reçel deneyin açken verin mecbur emecek şaşığa alışmasın.arkadaşım göğüs ucum benimde yoktu sol göğsüm bende elektirili sağma makinalarından kiraladım ucu olmayanı onunla sağıp biraz boşaltıp ucunu çıkartıp bebişimin ağzına verim öyle öyle alıştı ucuda çıktı hatta sağdığm göğsümden daha çok süt çokıyo keşke öbürünüde sağsaymışım demekki kanallrı açtı çünki şekiş gücü çok allh kolaylık versin biberon verirsen seni bırakır canım sadece su ver biberonla ama pes etme sakın çok zor biliyorum
4 BEDEN tek RUH olduk :))
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
benimde 4 aylık kızım var.ikinci bebeğim.Benimde biberon sorunum var işe başlicam ama kesinlikle biberon almıyor.Sırf bu yüzden iş yeriyle konuştum işe başlama tarihini erteledim saolsunlar kırmadılar beni.Ne yapıcam bilmiyorum işi gücü bıraktım akşama kadar 3 farklı biberon markasıyla 2 farklı mamayı aptamil ve hipp yapıp yapıp döküyorum kesinlikle almıyor.Oğlumda da aynı şey olmuştu ama onda bu kadar zorlanmamıştım kızlar çok nazlı oluyorlarmış napıcam bilmiyorum.Hiçbişey yavrmdan daha önemli değil tabiki böyle giderse işe hiç başlamicam
((