• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biberona alıştıramadım:(

nazeninns

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
180
19
118
İstanbul
Beş buçuk aylık bir oğlum var.6 Şubatta işe başlayacağım biberona alıştırmaya çalışıyorum ama almıyor.Sütümü sağıp biberona koyuyorum içmiyo ağzında geveliyor çiğniyor gibi yapıyor ve sonra da çığlık atmaya ve ağlamaya başlıyor.Sütümü kaşıkla verince içiyor ama o da sağa sola dökülüyor ziyan oluyor ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin.Böyle olursa ben gidince bebeğim aç kalacak:(

birkaç gün dene bence, vazgeçme. ben kızım küçükken biberonla rezene çayı vermiştim. önce alamamıştı ama sonra sonra içmişti. ama eğer birkaç gün içinde de alışmazsa belki de hiç alışmaz. ne kadar zorluyor bizi şu minikler yaaa!!

benim oğlum da 6buçuk aylık. doğduğu zaman hastanede sütümü sağıp veriyodum biberonla. o zaman güzel güzel içiyodu. sonra bi daha hiç vermedim. şimdi su içirmeye çalışıyorum içemiyo biberonla kesinlikle. çiğneyip duruyo. oyuncak zannediyo. alıştırma bardağı da denedim yok yok. nasıl yapcam bilemiyorum.

Ben de doğduğu ilk günlerde emziremediğim için biberonla mama içirmiştim o zaman cuk cuk içiyordu ama şimdi unutmuş.Pes etmeden deniyorum ama her seferinde sonuç hüsran.İşe başlayacak olmasam biberona ihtiyacım olmayacak ,galiba kaşık maması kullanacağım.En azından ben olmadığım sürelerde bakıcı mama yedirir ben gelince de emziririm.

benim kızda almıyo..çok küçükken şırınga ile veriodum sütü.. en azından dışarı akmıo

nuk marka biberonla alıştırmıştım ben,şimdi aventle içiyor. nuk'un şekli anne memesinin bebeğin ağzında aldığı şekil gibiymiş. onu kabul etmişti bir tek. isterseniz deneyin.

peki biberona alışırsa göğsünü almaz diye korkmuyo musun? bizde de aynı sorun var ama ben korktuğumdan ısrarcı olamıyorum

Ben de ilk günler emziremediğim için biberonla vermiştim sonra da sütüm yetmezse korkusuyla her gün bir kez biberonla mama verdim benimki de cuk cuk içer hatta devamını beklerdi ama ne olduysa 1 aydır biberon almıyor hatta sanki nefret ediyor daha elimizde gördüğü zaman basıyor çığlığı. Doktor çay bardağıyla dene dedi ama onu da ben beceremedim. 6 şubatta çalışmaya başlayacağım ne yapacağız bilmiyorum :(

peki biberona alışırsa göğsünü almaz diye korkmuyo musun? bizde de aynı sorun var ama ben korktuğumdan ısrarcı olamıyorum

Biberona alışıp göğsümü bırakacağına hiç inanmadım çünkü benim kokum, benim sıcaklığım biberonda yok ama çalışmaya başlayınca uzun saatler görüşemeyeceğiz. Bazı bebekler anneyi uzun süre görmeyince küsüp memeyi bırakıyormuş. Ben de en çok bundan korkuyorum ya küser de emmese diye... Çünkü daha 4.5 aylık :(

Biberona alışıp göğsümü bırakacağına hiç inanmadım çünkü benim kokum, benim sıcaklığım biberonda yok ama çalışmaya başlayınca uzun saatler görüşemeyeceğiz. Bazı bebekler anneyi uzun süre görmeyince küsüp memeyi bırakıyormuş. Ben de en çok bundan korkuyorum ya küser de emmese diye... Çünkü daha 4.5 aylık :(

haklısın aslında. yoğun ilgi ve kaliteli zaman geçirerek yokluğunu teafi edersin ve bırakmaz

bende oğlumda aynı sorunu yaşadım 6 aylıkken.bence biberon almaya bebek yoktur.ben acıktırıp öyle verim pes etmeden sonra alıştı.biberon başlığıyla falan çok alakası yok.tabi hangisinde rahat ediyorsa siz onu alın.acıktığı zaman içecektir.endişelenmeyin.ç.alışmaya başlamadan alıştır bence canm.seni untmasın.bide artık yabancıyı ve anneyi ayırt eer durumda seni unutmaz canm.

Biberonla mücadele etmeyi bıraktım kaşık maması çorba vs veriyoruz ama onları da pek iştahla yemiyor.İnşallah ben işe başlayınca sorun yaşamayız..Aç kalır da ağlar diye çok endişeleniyorum.

Son düzenleme:
ben 1 yaşına kadar biberon hiç vermedim oğluma.Sütüm yetiyordu mama verme ihtiyacı duymadım.Ama bir yaşından sonra oğlum artık iyice biyidiğinden sütüm ona yetmedi geceleri bende biberonla süt vermek istedim ama almadı.Sütümü sağdım biberona koydum yine almadı.Anne meme anne meme diye ağlıyordu yavrum dayanamıyodum gögsümü veriyordum ama doymadığından gece 3-4 defa uyanıyordu.Sonra hamile kaldım ve kesin kesin bırakmam gerektiğinde o ağladıkça ben ağladım ama mecbur 1 haftada sabrettim ve alıştırdım.
Uyku zamanlarında uykuya tam dalarken ağzına dayayın biberonu ben öyle yaptım ve biberon ucunun yumuşak uçlu olmasına dikkat edin.

Back