Biberon temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Baharcan16

MİNİK KUZUM
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.215
0
Slm kızlar..benim sütüm yetmediği için mama veriyorum..ama bu biberon temizleme olayı beni yıldırdı.ben önce musluk suyuyla yıkıyorum sonra çaydanlıktaki kaynayan suyla yıkıyorum sonrada temiz içme suyuyla çalkalıyorum..özellikle geceleri çok zor oluyo..mamayı yıkamayınca kuruyo mecbur gecede yıkıyorum..siz nasıl yıkıyosunuz çeşme suyula yıkamak yeterli mi sizce.

çeşme suyuyla yıkıyorum,bebek küçükken kaynatırdım.şimdi bulaşık makinesinde yıkıyorum.zemuszemus

bulaşık makinasında yıkayıp sonra tekrar duruluyorum aradada kaynatıyorum
kızım küçükken daha sık kaynatırdım.

ben çeşme suyuyla ama sıcak olması gerekli deterjanda ekleyip iyice yıkadıktan sonra tekrardan kaynar suyun içine çay kaşığının ucuyla azıcık karbonat ekleyip iyice çalkalıyordum.karbonatın dezenfekte etme özelliği olduğunu okumuştum hemde hiç bir zararı yok karbonat mikropların çoğalmasınıda engelliyormuş mesela buzdolabımıda onunla siliyorum onun için sende böyle yapabilirsin bu şekilde yıkarsan biberonları çok sık kaynatmanada gerek kalmıyo benim için çok pratik oluyordu hatta emziğinide gün içinde ara sıra karbonatlı sıcak suyla yıkıyordum tavsiye ederim.

Ben hala her seferinde kaynatılmış suya atıp 10 dk bekliyorum tabii önce çeşme suyuyla çalkalıyorum ki mama kalmasın die bide özellikle hiç bekletmeden çalkalıyorum 15 günde birde mama fırçalarıyla fırçalıyorum

valla ben 4 aydır biberonlarla kanka oldum once yıkıyorum musluk suyuyla sonra sıcak suyla duruluyorum sonra 10 dk kaynar suda bekletiyorum en son sterilozor makinesi bu kısır dongu icinde gecinip gidiyoruz

ben cesme suyunda temizliyordum biberonlari sonra sterilisatöre koyup steril ediyordum.
bu kadar. Bence sürekli biberondan kullaniyorsan steril. alirsan isin baya kolaylasir. Benim yeni aldigim bide sürekli steril tutuyor cok pratik bisey avent marka. Emziklerimi hergün onda steril ediyorum

Kızlar hepinize ayrı ayrı tesekkür ederim cevaplar için..anladığım kadarıyla bu işin pratik bi yolu yok öyle yada böyle uğrastırıyo..mecburen bebişler için katlanıcaz..keske sadece muslukta çalkalamak yetseydi..

bende 4 biberon var , önce musluk suyunda calkaliyorum sonra kaynattigim suda 15 dk kaynatiyorum sürekli böyle zahmetli ama ne yapalim bebege arti zarar gelmesin , hergun 5 -6 defa biberon kaynatiyorum sositososito

canım bende mama ile bebeğini besliyen ekim annelerindenim. yardımcı olabilirsem benim pratik yöntemlerim var bende başlarda senin gibi zorlanıyodum ama şu şekildde çözüm buldum. bi termos aldım 2 lt lik baya büyük bişey ev tipi ama. ( daha rahat oluyo bu sürahi tarzı olanlardan) o termosta devamlı temiz içme suyunu kaynatılmış olarak muhafaza ediyorum su 1 gün yetiyo bana sabahtan akşama kadar. o suyla hem mamasını odasında yapıyorum hem benimki çok sabırsız hemen yapmadımı katıla katıla ağlıyo o yüzden bu çözümü buldum. her mamasını yedirdikten sonra o kaynamış suyla 2 kere iyce biberonu çalkalıyorum bide kirli yani çalkaladığım suyuda ayrıca bi sürahi aldım onun içine boşaltıyorum odada yani herşeyi hemencik odadan çıkmadan yapıyorum. bide biberonları çalkaladıktan sonra koymak için güzel bi kap aldım içinede havlu kağıt koydum orayada koyuveriyorum bitiyo. haftada 2 kerede sterilize ediyorum chic... marka sterilizatör aldım doktorum bu şekilde biberonları temizlediğim için haftada 2 kerede sterilize etsen olur dedi. ben işimi bu şekilde kolaylaştırdım işine yararsa dene derim iyi oluyo. emziklerinide aynı şekilde yapıyorum.

he bu arada çeşme suyunu hiç kullanmıyorum bitek sterilizatöre koymadan önce bulaşık detarjanıyla iyicene yıkayıp öyle koyuyorum sterilizatörün içinde bile kaynatılmış soğutulmuş su kullanıyorum.

selam ben bebegimin biberonunu her mamadan sonra musluktan gelen kaynar suyla ve biberon fircasiyla yikiyorum..benim bulundugum bolgede musluk suyu daglardan gelen kaynak suyu oldugu icin hicbir sorunum yok bu konuda cunku sise suyu musluktaki....haftada birde kaynatiyorum....

biberon kullanmıyoruz ama kızımın emzikleri için sterilizatör kullanıyorum ve onda kullandığım su içme suyu oluyor..

ben henüz mama vermediğim için biberon kullanmıyorum ama emzik kullanıyorum emziği de sterilize etmiyorum sadece yere düştüğünde içme suyuyla yıkıyorum ve de arada kaynar suda 5 dk bekletiyorum. sürekli sterilize edildiğinde bebek mikroba bağışıklık kazanmazmış gibi geliyo bana

canım bende bir ay öncesine kadar çeşme suyunda biberon fırçası ile yıkar sterile atardım artık bulaşık makinasına koyuyurum çıkınca tekrar duruluyorum doktorum sürekli steril etme bağışıklık sisteminin güçlenmesi gerek dedi sterili artık iki haftada falan ancak kullanıyorum ama mamayı yer yemez yıkıyorum

nekadar çok işlem yapıyosunuz ben çeşme suyuyla yıkıyorum akşamda hepsini kaynatıyorum herseferinde yapmıyorum yani günde 1 kez yatmdan önce yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…