• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biberon kabusu

uttiryaki

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2013
4
0
6
34
İstanbul
mrhb arkadaslar ararnıza yeni katıldım 6 aylık bebeğim var sütüm bitti gıbı bısey biberon kesinlikle almıyo ve gece cok zorlanıyoruz aglayarak zorla süt verıyorum evimizde süt ve biberon koleksıyonu yaptık dıyebilirim emzik almadı zaten yardımınıza önerilerinize ihtiyacım var cocuk ne kasıkla ne bıberonla kesınlıkle süt içmek istemiyor sinirlerim harap oldu bu durum beni cok üzüyorrr:(

mrhb arkadaslar ararnıza yeni katıldım 6 aylık bebeğim var sütüm bitti gıbı bısey biberon kesinlikle almıyo ve gece cok zorlanıyoruz aglayarak zorla süt verıyorum evimizde süt ve biberon koleksıyonu yaptık dıyebilirim emzik almadı zaten yardımınıza önerilerinize ihtiyacım var cocuk ne kasıkla ne bıberonla kesınlıkle süt içmek istemiyor sinirlerim harap oldu bu durum beni cok üzüyorrr:(

ayy aynı şeyleri yaşıyorum inan dediğin gibi biberon koleksiyonumuz oldu evde ama nafile benim kızım 11 aylık ve ben yine hamileyim üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim kızım emmeyi çok seviyor ve bıraktırmam gerekiyormuş doktorum öyle söyledi biberonu almıyor bieronda sadece su içiyor suluğunu çok seviyor ona yaptım devam sütünü onu da içmedi ne yapıcam bilmiyorum senin gibi çaresizim :((( ama bugün bir arkadaş kendi çocuklarını damak emzik diye biberon ucu ile alıştırmış ben neler yaptıysam tutmadı bunu da denicem mecbur sende dene istersen:18:

hayırlı olsun yeni bebişin benımde ıkı kızım var araları 21 ay var. bizimde küçüğüyle yasıyoruz bu sorunu suluk aldım bıde onu deniycem bebegin içinde ne yapıcam nasıl olacak diye düşünme biraz zor oluyo ama inan allah sabrınıda veriyor.Allah saglıklı bi şekılde kucagına almayı nasip etsin insallah yorum ıcın tesekkürler:)

ayy aynı şeyleri yaşıyorum inan dediğin gibi biberon koleksiyonumuz oldu evde ama nafile benim kızım 11 aylık ve ben yine hamileyim üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim kızım emmeyi çok seviyor ve bıraktırmam gerekiyormuş doktorum öyle söyledi biberonu almıyor bieronda sadece su içiyor suluğunu çok seviyor ona yaptım devam sütünü onu da içmedi ne yapıcam bilmiyorum senin gibi çaresizim :((( ama bugün bir arkadaş kendi çocuklarını damak emzik diye biberon ucu ile alıştırmış ben neler yaptıysam tutmadı bunu da denicem mecbur sende dene istersen:18:

E bu sefer biberon ucunu boş emerse gaz yapmazmı sizce? Hava yutucak sonuçta....

canım çok geçmiş olsun gerçekten zor bir olay :(

hemen hemen aynı durumu bende yaşadım diyebilirim. evimizde yaklaşık 7-8 tane biberon vardı her markanın biberonunu almıştık bi türlü kabul etmiyordu biberonları sonunda doktorumuza gittik nuk kullanın dedi. ilk başlarda onuda almak istemedi ama 2 denemeden sonra kabul etti. biz bu sorunu nukla çözmüştük.

oğlumda da aynı sorunla karşılaşmıştık allah yardımcın olsun arkadaşım.
doktoru en sonunda nuku kullanın demişti sonra nuk kullanmaya başladık zamanla almaya başladı sorunu böyle çözülmüştü sonradan araştırdım ki nuk anne göğsüne en yakın emzikleri üretiyormuş ondan dolayı zorlanmadan kabul etmiş bizimkisi emziği :)
diğer arkadaşlarda tavsiye etmiş bende aynı durumu yaşayan anne olarak tavsiye ederim umarım sorunun yakın zamanda çözülür..

oğlumda da aynı sorunla karşılaşmıştık allah yardımcın olsun arkadaşım.
doktoru en sonunda nuku kullanın demişti sonra nuk kullanmaya başladık zamanla almaya başladı sorunu böyle çözülmüştü sonradan araştırdım ki nuk anne göğsüne en yakın emzikleri üretiyormuş ondan dolayı zorlanmadan kabul etmiş bizimkisi emziği :)
diğer arkadaşlarda tavsiye etmiş bende aynı durumu yaşayan anne olarak tavsiye ederim umarım sorunun yakın zamanda çözülür..

tavsıye için tesekkür ederim nuk un biberonunu kullanıyorum malesef
sonuç aynı:( bende artık pes dedım ve zorlamıyorum kasıkla veriyorum:((((

tavsıye için tesekkür ederim nuk un biberonunu kullanıyorum malesef
sonuç aynı:( bende artık pes dedım ve zorlamıyorum kasıkla veriyorum:((((

Mrb benm de bastan beri sutum azdi.mama veriyorduk surekli,beni emmeyi birakmasin diye de hep kasikla verdik ama cok zor kasikla vermek.cok arastirdim biberonlari.4 aylik olduktan sonra da medela calma aldim.cektikce geliyo sut.insn ben denedim icemedim.seni emer gibi olur belki reddetmez.istersen bi dene ben cok memnunum.

Goguse takikan urun var ama unuttum, bebeginiz hem sizi emiyor hemde o emzirme destekleyiciden gelen amayi emiyor. Amazon.com dan almis evlat edinecek bi anne, benimde keske bu urunden 2 yil once haberim olsaydi:(
Evlat edinmek isteyen anneler evlatlarimizi emzirmek icin neler yapmaliyiz. Di
Galiba basligin adi, ordan ismini bulablirsiniz.

Benim kızım da 7. Ayda emmeyi bıraktı. Biboranda almadı. Neler çekgim bir bilsen. Sadece emzik alıyordu ağzına. Kabus gibiydi. Geceleri hele çok zor oluyordu. Üstüne bire prematüre üstelik kilosu da az. Kaşıklada içmek istemiyordu.zaten kaşıkla mama içtikleri zaman çok gaz yapıyor. Çoooook Zor günler geçirdim. Ben biboron almamasını emziğe bağladım. O emziğe benZer biboron ucu bulamadım. Çok dikkatli ol. Kaşıkla icirmek zorunda kalırsan eğer sakın zorlama. Yavaş yavaş icir çünkü benim kızımda kaşık fobisi oluştu ve şuan ağzını hiç açmıyor. Biborana alışması için bir tavsiyem olacak. Biraz aç kalırsa acıktığı için alabilir. Ama belki bunun için bir iki gün beklemen gereke bilir. Ben yapmadım. Şimdiki aklım olsa yapardım. Çünkü biboron almayınca çok zor oluyor. Kaşık miktar neredeyse yarıya düşüyr ve bebek yeternce beslenemiyor.

$image.jpg

İşiniz çok zor benimde 5 aylık bi kızım var oda kesinlikle hiçbir biberonu almıyor ama bu emzik benim kurtarıcım çevremdede emzik almayan bi kaç arkadaşın bebeğine tavsiye ettim onlarda işe yaradı istersen dene derim hertarafı silikon olduğu için bebeğin yanaklarına baskı uygulamıyor anne memesi uçlu biberonda var ben denedim benimki alamadı ama belki o sende işe yaratabilir. Bebişinize öpücükler..:)

Merhaba.6 aylik bebeğin ön dişleri aciyabilir biberon vermeden 2 dakika önce diş agrisini kesen merhem sürün. Eğer ret etmeye devam ederse süt alerjisine kontrol ettirin. Ama bence ön dişleri agridigindan istemiyordur agriyi keserseniz çocuk yine beslenmeye baslar. Basarilar.

Merhabalar ben ne yapacagimi bilmiyorum 6 aylik kizim var artik anne sutu yetmiyor fakat ne biberon nede emzik emmiyor devam sutune baslamamiz gerek ama istemiyor ögürüyor ya da kusuyor kasik mamasinida ayni sekilde denemedigim hicbisey kalmadi devam sutunu vermesek olmazmi yardim lutfen

Merhabalar ben ne yapacagimi bilmiyorum 6 aylik kizim var artik anne sutu yetmiyor fakat ne biberon nede emzik emmiyor devam sutune baslamamiz gerek ama istemiyor ögürüyor ya da kusuyor kasik mamasinida ayni sekilde denemedigim hicbisey kalmadi devam sutunu vermesek olmazmi yardim lutfen

Devam sütünü veremiyorsan eğer muhallebi yapıp içine bir iki ölcek katabilirsin. Yalnız süt 6 aylık bebek için ana gıdadır. 9. Aydan sonra ara öğün olmaya başlar. Neyap et içirmeye çalış. Ama zorlamadan . sonra kaşık fobisi oluşuyor. Benim kızımda olduğu gibi. Daha sonra düzelmiyor. Sütünü arttırma yollarını deneyebilirsin. Seninki en azından emiyormuş. Benimki hem emmedi, hemde biberon almadı. Öğürmelerinin ve kusmalarının sebebi senin onu zorlanandan kaynaklanıyor. Daha sonra alışkanlık haline getiriyorlar. Bu konuda çok çektim. Tavsiyem kesinlile zorlama...

Back