biberon çürüğü

Masal the end

hem kırıcı hem kırılgan
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
593
61
123
36
Ankara
6 yasında bır oglum var 2 yasından ıtıbrn dişlerı sararmaya sonra curuyup dokulmeye basladı bırcok doktora goturduk hepsı farklı bırsey soyledı kımı kanal tadavısı kımı yer tutucu kımıde zamana bırakmamızı soyledı ama artık sadece koklerı var (ust ıkı diş)ve bugn kanadı dıs koku bu durumu yasayanlar lutfen tecrubelerını paylasabılırmı???

merhaba, nadiren yaşanan bir sorun sanırım. benim oğlum da 2,5 yaşını aştı. 6 tane çürük dişi var. diş fırçalamayı reddediyor. her akşam fırçalamamak için ağladığından önceleri pek üstüne düşmüyordum ama şimdi mutlaka yatmadan önce fırçalıyoruz. biz de 3 ayrı doktora gittik. herbiri birbirinden farklı şeyler söyledi. biri anestezi altında dolgu yapacaktı, yaptırmadım. diğeri çürükleri temizlemeden dolgu yaptı. 2.gün düştü dolgular. son dr. çürükler ilerlemesin diye dişleri güçlendirici bir ilaç verdi. adını şu an hatırlayamıyorum. ilacı çiğniyor 10 dk birşey yemiyor. çürümeler ilerlemezse diş değişimini bekleyeceğiz. 3 ayda bir dr.kontrolümüz var. sizin artık dişlerin değişim zamanı gelmiş, 6-7 yaş civarı değişiyor diye biliyorum. çok geçmişler olsun.
bir dr.a gitseniz kırılan dişleri alsa belki yeni dişlerin çıkması kolaylaşır.

Son düzenleme:
6 yasında bır oglum var 2 yasından ıtıbrn dişlerı sararmaya sonra curuyup dokulmeye basladı bırcok doktora goturduk hepsı farklı bırsey soyledı kımı kanal tadavısı kımı yer tutucu kımıde zamana bırakmamızı soyledı ama artık sadece koklerı var (ust ıkı diş)ve bugn kanadı dıs koku bu durumu yasayanlar lutfen tecrubelerını paylasabılırmı???

Merhaba evet benim arkadşımn çocuğuında da aynı sorun oldu oda uzun süre emzik emmişti dr.u emzik çürüğü demişti dişlerin erken dökülmesine ve uzun süre dişsiz kalmasına sebep oluyor bunun harici bir sorunu olmamştı.Örneğin 6-7 yaşında dişi dökülmesi gereken bir çocuğun 4 yaşında emzik veya biberon çürüğü nedeniyle erkenden dişleri dökülünce 6.7 yaşında çıkacak olan dişleri için daha uzun süre dişsiz beklemesi gerekiyor:( bunun harici bir sağlık problemi olmadığını duydum..

Back