bi yardım edin mutfak için kafamız karışık :S

MissMini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
668
69
Kizlar son bikac konum hep mutfak üzerineydi cunku evde gundemimiz bu. Mutfak yaptiricaz biyerle anlastik ancak fikirler daha tam oturmadi. Akrilik kapak olcak ancak renkte inanilmaz kararszliklar yasiyoruz. Once alt mürdüm, üst beyaz olsun dedik sonra degistirdim tamamen beyaza döndük şuan bütün dolaplar beyaz olsun istiyoruz siyah bikac detay olucak çerçeveler fln. Tezgahimiz beyaz çimstone olcak (oturdugumuz yerin sulari kirecli siyah cok problem yaratiyormus) arataşlar beyaz ağırlıklı siyah şeritli olucak. arataş için sectigimiz taslar mozaiklerden degil büyük büyük kare beyaz üstünde siyah simli enine dalgalar var yapistirilinca bütünlük olur mu bilemiyorum ince derzle yapistirirz olur dediler farkli bi tas iyi mi olur bilemiyoruz kafamiz cok karisik ama annem artik heryer mozaik farkli olsun dedi. Ankastre setimizi de beyaz cam aldik.
Simdi problem şu heryer cok mu bembeyaz olur. Alt dolaplarda farkli renkler mi kullanmaliyiz. Yorumlariniz cok onemli bizim icin. Esirgemeyin lutfen.

Mutfak konusunda cok iyi degilim ama tamamen beyazin cok sorunlar yaratacagini düsünüyorum. Benim kendi evim degil ama mutfak dolaplarim tamamen beyaz her yeri. Arada da beyaz normal fayanslar var. Yani tamamen beyaz. Beyazin temizligi cok zor cok. Bunu kesinlikle göz önünde bulundur. Mesela benim mutfak dolaplarinin kapaklari hep elimden iz oluyor bir süre sonra. Salcali yemekler sag olsun, elin bulasinca ve bir raftan bir sey bakarken her yere yayiliyorlar.

Cimston nedir acaba? Granit mi? Silmesi kolay bir sey degilse beyazi tavsiye etmem. Cünkü en cok kirlenen yer aslinda tezgahin kendisi.

Beyaz mutfak oldukca ic acici ama kendim kullandigim icin tavsiye etmiyorum. Tabi bu size de bagli bir durum. Vaktim var temizligi sorun olmaz vs. diyorsaniz siz bilirsiniz.

Diger acidan da cok beyaz beyaz olunca, bir süre sonra acaba nasil renklendirsem diye düsüneceginizi tahmin ediyorum. Alt kapaklar farkli renkte olabilir bence de.

"siyah bikac detay olucak çerçeveler fln" bununla ne demek istediginizi de tam kestiremedigim icin yorumlarim eksik kalmis olabilir.

Merhaba canım,

bende kısa bir zaman içerisinde mutfak yaptıracak biri olarak bikaç yorum yazayım dedim. Bende kesinlikle beyaz bir mutfak yaptıracağım insallah tabi kısmet olursa. Beyaz lake düşünüyourm ben tamamen. Alt üst farklı renkler bana mutfağı bölmüş gibi hissettiriyor. Ankastre seti siyah cam düşünüyorum beyazın içinde patlasın diye. Sen beyaz cam almışşın oda gayet güzel.
Ara taş olarak henuz kafamda bişe yok ama dogru karar verdiğine inanıyorsan o kadar da kafana takma bütünlüğü bozmaması önemli bence gayet güzel olur.
Zor olur diyorlar ama mutfak renkli olunca hiç mi temizlik yapılmıyor :) Bence kirlendimi renkli de cok belli ediyor. içinde kalıpta pişman olacağına istediğin renk yaptır en azından uhde kalmaz içinde :)

Bende yaptırınca koyacağım fotoğrafları. Sende koyarsan fikir alışverişimiz olur :)
sevgiler

çok teşekkürler hanımlar yorumlarınız için. bizde son kararda beyaz olsun ferah olsun dedik ama şuan tereddütlüyüz. karşı komşumuzun yeni bitti mutfağı krem-kahve yaptırdı onunkini görünce dedik bizmki çok mu beyaz olcak acaba diye kafalar karıştı. çok zormuş bu işler. bir aya bitmiş olcak mutfak ocak 10 gibi teslim. hele bi bitsin de fotolarını eklerim zaten hemen
başka yorumlaarrr....

bende yaklaşık 1 sene önce mutfak yaptırdım ve senin gibi çoook tereddütler yaşadım, hep yapılacak bir şey değil sonuçta diye. Sonuçta dolaplar komple beyaz (akrilikti galiba) tezgah koyu lacivert veya siyaha bakan bir renkte, ankastreler siyah yer fayansları da beyaz açık gri minik desenli ve gri buzdolabı:)
Düşündüm ama düşündüğüme deydi beğeniyorum şimdi :) dolapların beyaz ve parlak oluşu görünüş olarak güzel dursa da her şeyi çok belli edebiliyor ayda veya 2 ayda marc, cif gibi spreyli deterjan ve cam beziyle üstlerinden alıyorum 20-30 dk da tamamdır yani öyle aman aman derdi olmuyor.
mürdüm beyaz karışımı demişsin ben olsam tercih etmem çünkü iddialı ve baskın renkler bir süre sonra bıkkınlık verebilir veya modası geçebilir ki şahsi fikrim şimdi bile beğenmiyorum
sadece beyaz mutfak işinde tezgahının beyaz olma zorunluluğu kafamı karıştırdı hatta ankastreleri de beyaz almıssın (acaba değiştirsen mi)yani hepsi beyaz acaba arka seramiklerini mi ayrı düşünsen diyorum veya buzdolabı yeni mi alacaksın yoksa olanı mı kullanacaksın eğer yeni alacaksan onu gri veya siyah alsan? veya yer seramiklerini değişik renk verecek türden bir şeyler veya hımmm acaba çimstone tezgahı çok beyaz yapmasan mı????
açıkçası mutfağını, büyüklüğünü, aldığı ışığı sen daha iyi biliyorsun aslında bir fotosu olsa sanki daha kolay karar verirdik ama benim kafam çok karıştı şu anda nedense heyecan yaptım geçen seneye döndüm sanki
kolay gelsin cnm :)))

BENİM evim 3 yıllık mutfağım kırmızı ,çimstone siyahh ayrıca gri metaller var kenarlarda çokk şıkk duruyor parlak kapaklı dolaplarım temizliği zoor gerçekten,beyaz çok şık olur ama çimstone siyah olmalı diğer türlü güzel olmaz bence, ankstrende siyah şık olur üç boyutlu görseniz yaptırdığın yerde fikrin olur gerçekten zor karar mutfak için siyah zebra yaptırdım ayrıca fikir olsun ,eminim güzel olur ayrıca kulplarına çokk dikkat edin çok değiştiriyor mutfağı...

hepinize çok teşekkürler yorumlarınız için. mutfağımız güneş alıyor sıkıntı yok o yönden. ankastremizi beyaz cam istedik hep grilikler de var üzerinde buzdolabımız gri zaten. tezgahı aslında bizde siyah düşündük ancak çevremizdeki kimse önermedi anlaştığımız firma bile yaşadığımız şehrin suları gerçekten çok kireçli sorun yaratabilir o yüzden. bakın bi örnek koyucam mutfağımızı yapıcak olan firmada dolap kenarlarını siyah çerçevelerle geçeriz dedi. ayrıca mutfağımızın yerlerini laminant parke düşünüyoruz açık renk. sizce kullanışlı olur mu parke taş soğuk görünüyor artık gözümüze.

bu tarz bi mutfak düşünüyoruz Rabbim nasip ederse:
tezgah arası taşımız beyaz üstünde parıltılı siyah enine dalgalar olucak.
yorumlar?

slm...
bende 3 yıldır beyaz lake mutfak kullanıyorum,hiçbir problemım olmadı çok şükür,temizliği daha kolay bence.yağlar daha kolay çıkıyor sprey ıle.kesınlıkle onerıyorum.
yaptırrken çok düşündük ama güzel oldu:)
siyah ankastre ıle daha güzel uyum sağladıgını dusunuyorum birde.ama sular kıreçlı dıyorsun ozaman ankastre sıyah oluncada tezgah gibi iz bırakabılır.o nedenle beyaz alman mantıklı olmuş bence.
bırde güneş alsa bile aydınlık bır mutfak iç açıyor,hemde beyaz herzman daha temiz gösteriyor.kulplara sıyah katmanı begendım.
içine siner insallah.güzel güzel yemekler yapman dileğiyle

Cok tesekkurler boyle yorumlar okudukca icimiz rahatliyor. ins hersey dusundugumz gbi guzel olur.

Aynen sana katiliyorum

ben yeni parlak beyaz mutfak yaptırdım. alt ve üst kapaklar beyaz. burası da çok kireçli olduğu için akrilik beyaz içinde simler olan tezgah yaptırdık. dolabın çerçeveleri , ortada iki tane yanyana duran bombe kapak ve ankastreler , buzdolabı siyah renk. ara duvarı ben siyah beyaz simli cam gibi taşlardan ama beyaz çoğunlukta siyahı da aralarına serpiştirin demiştim.yapan usta biraz beyaz bir sıra siyah şeklinde yapmış bu da güzel olmuş. duvarda da 5 tane raf var onlarda bordo renginde. onlarıda çok renksiz olmasın diye yaptırdım. resim eklerdim ama resim ekleme hakkım yok. kullanışını bilemiyorum çünkü doğalgaz gelmediği için taşınamadım.

Keske fotograf ekleyebilseydiniz merak ettim gercekten fikir verebilirdi.

bende göndermek isterdim sizin için de bir fikir olurdu .çünkü sizin yaptırmak istediğinizle benim yaptırdığım çok benziyor.ama resim atma hakkım yok(

Konuyla alakalı yardımcı olmak istedim. Yanlış aks edilen bir detay var size. Çimstone tezgaha kireçli su vs. hiç birşey rengini açtıramaz. Granit tezgah olsaydı haklıydı adam çünkü granit doğal taş. Çimstone yapay fakat granitten daha kaliteli bir taş. O yüzden tezgahını siyah yaparsan harika olur bence.

Merhabalar
Biz de geçen sene mutfak yaptırdık ve alt ve üst kapaklar komple beyaz lake tercih ettik
Tezgah siyah çimstıne ara taşlar da beyaz simli gri ve siyah üçlüsünden oluşan cam mozaik
Tamamen zevk meselesi ama şunu söyleyebilirim hiç pişman değilim ve mutfağımı seviyorum
Bence yani tamamen şahsi fikrim siyah çerçeve yerine tamamen beyaz daha hoş geliyor bana
Zor bi süreç kolaylıklar diliyorum

bilgilendirme için çok teşekkürler. siyah çimstone tezgah kullananların yorumları hep o yöndeydi. yani tezgahı sürekli kurulamak gerekiyormuş ıslak bırakıldığında leke yapabiliyormuş.

bilgilendirme için çok teşekkürler. siyah çimstone tezgah kullananların yorumları hep o yöndeydi. yani tezgahı sürekli kurulamak gerekiyormuş ıslak bırakıldığında leke yapabiliyormuş.

Evet haklısın. Tezgahı sildikten sonra kurulaman gerekiyor. Fakat mutfağını yapacak olan adamın dediği gibi rengini açmıyor su vs. İçerisine hiçbirşey çekmiyor çünkü çimstone. Leke olan yeri sil gitsin mantığı. Üzerinde hiç bir leke kalmaz. Şimdiden güle güle kullan mutfağını iyi günlerde inşallah.

merhaba anneme yeni yaptırdığımız mutfaktan yola çıkarak yorum yapmak istedim annemin dolap kapakları alt mürdüm üst açık krem mebran parlak kapak yalnız mürdümün temizliği çok zor çünkü su lekesi ve çizik çok belli oluyor çok dikkat gerektiriyor keşke sırf krem yada düz beyaz yaptırsaymışız diyoruz görünümü çok hoş lafım yok ama kullanışıda önemli kolay değişen bişey deil sonuçta. ara taşı olarak yine mürdümlü beyazlık simli kareli taş seçtik uyumlu oldu tezgahın adını bilmiyorum ama uygun olan bişeydi mermerit olabilir.
o konuda fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…