• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi soru sorucam arkadaşlar önemli !

NJLS

♪ Lover ♪
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
369
17
68
Bi arkadaşım evlenicek ve diyor ki düğünden 1 ay önce doğum kontrol haplarına başlanır .Bu doğru mu? çünkü ben bir yerde böyle olmadığını okumuştum..

Ben ilk kullanimi reglin 3. Gunu diye biliyorum. bir ay once baslamali diye bisey duymadim

korumaya başlaması için 1ay geçmesi gerekli..arkadşın doğru biliyor yani..
doktorlar başlanan ilk 1ay extra başka bi yöntemle daha korunması gerektiğini söylerler..
adetin başladığı ilk gün başlanır.fakat devam eden 2.veya 3.günlerdede alınabilir..
bende evlenmeden yaklaşık 1buçuk ay önce falan başlamıştım..ama başka bi yöntemede gerek kalmamıştı bende..tabi bu bünyeden bünyeye farkeden bişey..bunuda unutmamak gerek..
eğer hemen çocuk istemeyecekse düşünmüyorsa iyi bir korunma yöntemi tabi..

Son düzenleme:
Ben de düğünden 1 ay önce başlamıştım kullanmaya. Çünkü hemen tam koruma sağlamayabiliyor demişti doktorum. Hemen çocuk düşünülmüyorsa 1 ay önceden başlamakta fayda var.

düğünden önceki ilk regl ile başlanması yeterli olur diye biliyorum.

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar :) ben hormonal açıdan zararlı olabileceğini düşündüm o yüzden onun yerine bir sorayım dedim sağolun tekrardan

Canım ben evlenmeden 2 ay öncesinden doktora gidip danışmıştım ve o şekilde yasmine başladım
Evlenmeden önce 2 kutu bitirmiş olmam gerektiğini yoksa koruma sağlamayacağını da söylemişti

canım arkadaşlarda genelde 1 yada 2 ay öncesi demişler ama sanırım doktora gidilmesi gerekiyor çünkü herkeste etkinin farklı olacağını söyledi arkadaşlar hani vücudun alışması açısından?

Evet canım kesinlikle öyle birde bana kan tahlili yapmıştı doktorum karaciğer enzimlerine bakmıştı ilaç kullanmamda sakınca var mı diye

Back