Bi garip arkadaş meselesi

Tasbebek09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
590
930
Benim garip bulduğum fikirlerinizi almak istediğim bir konu var.
2 aydır tanıdığım işyerinden bi arkadaşım var. Kız çok iyi biri anlaşıyoruz. Sevdim kendisini.ama aramızda iletişimsizlik mi desem bi sorun var.sırayla anlatıyorum
1)daha yeni işe başladığım hafta ben kargoya gittim öğle arası 14 dk filan sürdü bu arkadaşımla haberleşiriz dedik.çıkınca kargodan yazdım ben çıktım nerdesin dedim yanına geleyim. İşte şunlayım gel sende dedi. Tamam dedim şurdaki cafe dedi. İşyerinde döndüm bi de ben tam kafenin oraya geldim sayılır canım arkadaş özel konuşcakmış sonra görüşürüz dedi.tamam dedim geri döndüm sorun etmedim.
2)ben bi gün merkeze gittim alışverişe. Bu arkadaşım aradı ortak arkadaşlarımız var. Dışarı çıkalım demişler sende gel dedi.ne zaman çıkcaksınız ben merkezdeyim dedim. Yarım saate deyince tamam gelirim dedim. Yada siz çıkarsınız ben yanınıza gelirim dedim. Haber ver dedim.
Hatta ben merkezde daha takılcaktım erken döndüm.neyse dolmuşa bindim geldim eve gidiyorum daha yarım saat olmuştu baktım haber yok. Yazdım ben eve gidiyorum çıktınız mı neredesiniz diye. Bu yazdı biz çıktık arkadaşım arabası var tepeye bi yere gidiyoruz. Dolmuş gelmez buraya. Sinir oldum haber ver dedim yani.bişey demedim tamam dedim geçtim.
3) geçen ben uyuyodum. 2 kere aradı. Açmayınca merak etmiş. Dedim uyuyodum. Sana gelcem dedim. Tamam buyur gel. 1 saat sonra anca gelirim dedi. Tamam dedim bende o gelcek diye evi toparladım hatta dağınıktı. Baktım 1 saati geçti tam yazıyordum buna canım gelmiyormusun diye aradı. Uyuya mı kaldın dedi ben senden haber bekliyorum bende dedim niye haber bekliyorsun ki 1 saat sonra gelcem demiştin bende seni bekliyorum dedim. Benden haber gelmeyince duşa girmiş sen gel dedi. Bana bende canım hiç çıkmak istemiyor ya sen gel işte dedim.ık bık etti. Duşa girdim dedi hani duşa girmiş hasta olmayayım diyo herhalde dedim artık yarı gel madem dedim. Tamam dedik kapattık.
4) dün bana geldi yemek yedik. İşyerindeki arakdaşla karısını akşam yemeğe çağırcakmış sende gel dedi. Tamam dedim. Ama bana yarın yemeğe çağırdığnı söylemedi. Sonra meğerse yarın için konuşuyormuş. Dedim ya yarın dedim diye dedi ama demedi yani. Başka bir gün için dedi diye düşündüm demeyince. Benim de yarın arkadaşlarımla planım vardı gündüz. Gündüz onlarla takılırım akşamda bu arkadaşıma yemeğe geçerim diye düşündüm.
Bugün arkadaşlarla takılıyoruz saat 4 e geliyor. Hadi yemek hazır gel. Nasıl yani dedim. Akşam yemeğini bu saatte mi yicez evet dedi. Ama ben arkadaşlarımla dışardayım akşam yemeği deyince ben 6 en erken 7 filan diye düşündüm. Bugün hafta sonu ya yeriz bu saatte dedi. (Ne alaka anlamadım onu da kahvaltıyı geç yaptım zaten aç değilim zaten ben) dedim diğer arkadaşı aradın mı gelcekler mi bu saatte dedim onlarla da konuş o zaman geleyim dedim madem. Aramış geliyorlarmış. Tamam dedim geleyim madem. Yok sen takıl arkadaşlarınla biz senle sonra yeriz o zaman dedi. Yani bende aç değilim şuan tamam dedim. Yani o saatte akşam yemeği mi olur. Ne bilim gitmedim. Kusura bakma dedim.keşke saati söyleseydin dedim.
Yani bi iletişimsizlik var aramızda ben anlam veremedim. Tek bi olay değil yani bi kaç tane olunca yordu beni bu iletişimsizlik. Bi yandan ayıp ettim acaba diye içim içimi yiyor bugünkü olay için Ama çok saçma yani fikir almak istedim sizlerden.
Bundan sonra gün saat saniye salise her şeyi öğrenip ona göre hareket etcem sanırım :)

Arkadaş olmak zorunda değilsiniz halı hareketi tavrı tuhaf geliyorsa koyun mesafeyi kafanızı kurcalayacak bir şey kalmaz

Arkadaş olmak zorunda değilsiniz, her şeye tamam tamam deyip durmayın

Tahammül edemezdim böyle birine,sizi rahatsız eden huylarını açıkça dile getirin,arkadaşlığa devam edip etmemek ona kalmış birşey.Neden sizi bu kadar parmağında oynatmasına müsade ediyorsunuz ki?

Her gün yüz yüze bakıyoruz aynı işyerinde arkadaşlığımızı nasıl bitircez ki. Ama evet sen gel filan bende sıkıldım artık. Hatta ayıp mı ettim bugün dedim.

Her gün yüz yüze bakıyoruz aynı işyerinde arkadaşlığımızı nasıl bitircez ki. Ama evet sen gel filan bende sıkıldım artık. Hatta ayıp mı ettim bugün dedim.
Siz mi ayıp ediyorsunuz o mu? Peşinden sürüklenmeyin oyuncağı değilsiniz ki onun bi gel bi git diyecek. Mesafe koyun en azından.

Bence sizi bir yerlere çağırmak istemiyor. Özellikle başka kişilerle görüşeceği zaman sizi yanında istemiyor. Ama bir yandan da beni niye çağırmadin deme ya da alınma küsme diye son dakika söylüyor ki siz gelemeyin. Kurnaz bir arkadaş kendisi :)

Bence sorun sizin her şeye tamam demeniz. Plan ne olursa olsun hep tamam diyen, kendinden ödün veren tarafsınız. Benim hiçbir arkadaşım bana böyle emrivakiler yapmadılar asla çünkü benim anlık planlara uyum göstermeyeceğimi biliyolar. Beni eken olursa da hemen araya mesafe koyuyorum zaten. Yani kısacası siz fazla yumuşak yüzlüsünüz ve bunu kullanıyorlar. Hayır diyin, değişen her şeye hayır diyin. Gelmeyin gitmeyin. Hepi topu yeni tanıdığınız bir iş arkadaşı için bu fedakarlık neden anlamadım…

Bu tarz ilişkiler çok yorucu değil mi sizce de ? Kimse sizden önemli değil.Cocuk gibi kısmetin elbette ama mesafenizi koyun çağırdığı her yere tamam diyip dahil olmayın.

Hiç alınmam küsmem valla. Hiç alınganlık yapmadım şimdiye kadar. Bilmiyorum sanırım iş dışında araya mesefa koycam.

Bu tarz ilişkiler çok yorucu değil mi sizce de ? Kimse sizden önemli değil.Cocuk gibi kısmetin elbette ama mesafenizi koyun çağırdığı her yere tamam diyip dahil olmayın.
Evet çok yoruldum açıkçası. Yani evime gelcek benden haber bekliyo gel demişim zaten. Hatta ona bile ayıp mı oldu acaba diye sorun ettim hemen çağırdım dün gel yemek yiyelim diye.çok yumuşağım böyle olmak istemiyorum gerçekten ama beceremiyorum

Önce siz kendinize değer verip kendi cizgileriniz olursa insanlar da size saygı duymaya başlar.Sizin cizgileriniz olsun.cok zor degil. Ben gelemem canım başka bir planım var deyin mesela.kimsenin programına en son dahil edilen olmayin

Ben size çok değer verdiğini düşünmüyorum Sizinle pek takılmak istediğini de sanmıyorum. laf olsun diye çağırıyor bence.
Bir olur iki olur üçüncüde anlarsın zaten.
Ya bilmiyorum ben bu şehre yeni geldim kendisi çok yardımcı oldu bana sanki vefasızlık mı etmiş gibi olurum diye düşünüyorum.mesela böyle çağırdığında yalnız kalma filan diyor. Bilemedim.

Dalga geçer gibi bir iletişiminiz var. Duruşunuzu kaybetmişsiniz. O da dilediği gibi (sizi önemsemeden) davranıyor. Gel diyince geliyorsunuz, dur diyince duruyorsunuz, git diyince gidiyorsunuz. Ve sizi istediği gibi yönlendirmesine müsaade ediyorsunuz.

Birsey yapmayi teklif ettiginde bahane uyduracaksiniz o kadar , kimse size kusun demiyor. Ben olsam iki numarali olaydan itibaren olay cikaririm uc dort hic olamaz. Ya adam gibi davranir ya da isyerinde merhaba merhaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…