bi fikri olan var mı?

masumprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
326
0
96
32
Denizli
ya kızlar ben 3 aydır adet görmedim sonra bi kere oldum ve şu an 15 gün geçti hala olmadım.Doktora gidicem ama korkuyorum arkadaşlar kist falan olabilir dedi annemde stresten oluyodur dedi bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum bu konuda bilginiz var mı??Kötü bişiy olabilir mi??mafoldumben

Tabi ki doktora gitmelisin cnm sormana hiç gerek yok.Neticede sorunun ne olduğunun tespiti için öyle veya böyle dr a gideceksin,fazla zaman kaybetmeden git ki bir rahatsızlık varsa hemen tedavi başlasın

Selam,moralini bozmayım ama evet olabilir.
Benimde senin gibi şikayetlerim vardı. Bende ünv.deyken(1 yıl öncesinden bahsediyorum çok uzak değil) bu sorunu yaşıyordum. Aynı böyle strestendir,bilmem neydendir diye erteleyip erteleyip durdum...Ve en sonunda gittim..

Sonuç : 20-21 yaşında menopoza girmişim. Kemik erimesi var,Yapay adet görüyorum,ve asla çocuğum olmayacak.

Adet gecikmesini 1 ay 2 ay strese bağlayabilirsin.Ama bu tekrarlamaya başladıysa,bir sorun olabileceğinin işaretidir.Hele böyle önemli bir konuda,söz konusu sağlıksa,asla ertelemeye gelmez.

Strestendir deniliyor ya adet gecikmesi,zaten tüm hastalıkların başı stres...Dikkat et de,bu stres olayı sadece adet düzensizliğinde kalsın.Allah korusun,benim gibi erteleyim dersen,ondandır bundandır diye kendi kendine tanılar koyarsan; bazı şeyler için geç kalmış olabilirsin.Aman dikkat!

Geçmiş olsun diliyorum,ve sana şiddetle önerim bir an önce iyi bir dr.a görünmen. Ne olur ne olmaz,sen her konuda önlemini al. Hiç bir sorun görünmese bile ki,işallah öyledir,adet düzensizliği seni hem psikolojik hem biyolojik olarak etkileyecektir.Hemde böylesine önemli bir sınav maratonundayken seni olumsuz olarak hiçbir şeyin etkilemesine izin verme.
En basitinden doktorun sana uygun olan adet düzenleyici ilaçlardan birini verecektir.Bu da seni hem rahatlacaktır,hemde önlem alma konusunda daha sağlıklı yapacaktır seni...

Ayrıca muayene konusunda hiç korkma,kasıklarından ultrasona bakıyorlar ve basit bir kan tahlili gerekiyor hepsi bu!
Haberlerini bekliyorum canım,umarım ciddi bir şey yoktur.Bu arada iyi çalışmalarrrr ve şimdiden bol şanslar...

teşekkürler helenic artık normale döndüm:) doktordan randevuyu aldım daha 19 martta neyse normal bi doktora gidecektim tam evden çıkmadan bi baktım adetim başlamış kaydirigubbakcemile2 şimdi o randevuya gitsemmi gitmesem mi kararsızım yaa napsam kibilmiyorumkismile

Neredeyse 1 yil gecmis ama bu basligi okuyup benzer durumda olanalr icin yazmak istedim. Sakin ama sakin ihmal etmeyin arkadaslar, ogun adet olmus olsaniz bile bu duzensizligin nedenini ogrenmek gerek. Cok gec olmadan onlem almak varken neden ah vah diyelim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…