bi evlilikten korkan daha, kafamda deli sorular :)

happylove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
774
304
önceden evliliğe bu kadar soğuk degildim insanların evliliklerini görünce simdi iyice korkmaya basladım.. esim önceden hiç böyle değildi evlendikten sonra 360 derece döndü diyenleri gördükçe güvenimde tamamen sarsılıyo.. karsı taraf yabancı oldugu için ya da esler paylasılmak istenmedigi için mi bu kadar sorunlar oluyor bilmiyorum.. abim var Allah izin verirse bi gün evlenicek diyorum acaba sırf abimi paylasamayacagı için tartısmalarımız olacak mı ya da taraflar ne kadar iyi olursa olsun sırf araya gelin görümce kaynana terimleri girdigi için aramız iyi olmayacak mı.. kendimi düsünüyorum evlilikten korktuğum okudugum gördüğüm seylerden dolayı hiç tanımadıgım insanlara nasıl bi yaklasımda buluncam bilmiyorum.. beni seven bi çocuk var elimde hiç bi tutulur sey yokken bununla ciddi birseyler olsa kesin degisir diyorum.. erkeklere hiç güvenim kalmadı bu sekilde hayat geçmez mutlu evliliklerde çok var biliyorum ama ben bu düsüncelerden kendimi alamıyorum.. ne önerirsiniz bana

Evlilikten kork zaten.
Çok çok zor bir kurum.
Çok iyi tanımaya çalışın birbirinizi.
Merhametli olması çok önemli bence.

Evlilik kolay degil zor evet
Ama yalniz olmak bekar olmak daha zor bana gore
Evlilikten ne kadar dusuk beklentiniz olursa o kadar mutlu olursunuz kafanizda soru isareti o kadar az olur
Bana bekar hayati daha zor gelmisti acikcasi evlilik daha kolay bir de bu yonunu duyun istedim

Evlenmeden önceki tanışma süresi uzun tutulmadığı için çıkıyor genelde sorunlar. Bence insanlar en az 2 yıl sadece birbirlerini tanımak için uğraşmalı. Eğer her şeyi aceleye getirmezseniz birbirinize zaman verirseniz evlendikten sonra çok büyük sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Evlilik kolay değil, kötü örneklerde var muhakkak ama her evlilik kötü olur,kaynana görümce illaki kötü olur diye birşey yok. Birazda sizinle doğru orantılı,mesafenizi,saygınızı koruyup ona göre davranırsanız sıkıntı yaşamayabilirsiniz fazlaca. Yüzgöz olanların genelde sorunu aynı,hır gür fazlaca çıkıyor.

Seçimi kesinlikle dogru yapmak gerekiyor.
emin olmadan, amaan degistiririm ben onu diyerek evlenmemek gerekiyor.
evliligin kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyecek bir kurum olmadigini iki tarafin da idrak etmesi gerekiyor. Esin ailesini kendi ailenden ayirmamak, onlarin da seni gelin degil kizlari olarak gormesi gerekiyor.
tum bunlar zincir, halkalarin biri koptugunda gerisi duzelmiyor ne yazik ki.
cok cok iyi dusunmek gerek.

Ben en çok rezil evliliklerini ballandıra ballandıra anlatanlar yüzünden soğudum evlilikten. Zaten ben özgürlüğüne çok düşkün bir insanım, üstüne bu da eklenince iyice ipler koptu. Bu forumda bile görürsün bu insanları. 1 gün iyilerdir, süperlerdir. Sonraki gün ''Kocam kafamı kırdı'', ''Evi terk ediyorum'' diye konular açarlar ama hepsi fostur. Neye inanacağını bilemezsin. Evlilikten anladıkları sürekli mıç mıç beraber oturmak. Çalışmayacaklar ama evlerinde de kuş sütü eksik olmayacak Artık nasıl olacaksa??! Mesafe koymayı bilmezler. Kaynana, eltinin her lafından bir şeyler çıkarırlar. Ha aralarında haklı olanlar yok mu? Var elbette ama bu insanların böyle olduğu en başından bellidir zaten. Kör aşık olana semer vuran çok olur. Bir de tüm bunların üstüne ciddi bir cahillik var. Saçma sapan yöntemlerle korunduklarını sanıp hamile kalınca afallarlar. Daha kendileri büyümemişken, hayatın farkında değilken bir de dünyaya başka bir birey getirirler. Biraz da aile yapısından kaynaklı baskıyla büyüyünce, en ufak bir şeyi bile sevgi sanıp 5 para etmez adamların peşinde bertaraf olurlar... Bir de kendileri çok matah işler yapmış gibi bekar olup sevgilisiyle yakınlaşmış olanları taşlarlar. Aslında bilmezler ki, o taşladıkları yarın birgün bir şey olduğunda sevgilisini anında şutlayabilecekken bunlar kocalarını boşayabilmek için 40 yıl düşünür. Vs Vs. Yazacak çok şey var. Ben sorunsuz bir ailede büyümeme rağmen, benim gibi insanların Türkiye'de çok sık görülen bu evlilik tipinde mutlu olması imkansızdır.

Benim de korkularım var ama ne olursa olsun evlenmek istiyorum şahsen hiçbir şeyden eksik kalamam onu da göreyim nasıl bir şeymiş :)

Buna katilmiyorum parina. 3 haftada evlilik karari aldim ben. Yildonumumde de evlendim. Simdiki aklim olsa birinci seneyi beklemezdim, evlilik sureci uzadikca seyi cikiyor.
Aklina gelebilecek her turlu sorunu yasadim ben. Cogu da benim ailemden kaynakliydi. Su kadar diyim nisanda babam dugunde annem yoktu :)
Bu konumda bile ne esimden ne ailesinden bir kotuluk gormedim. Beni kimsenin dusunmedigi kadar kv dusunur. Kendi kizlarindan onde tutar. Kina gecemde "bu gecede bile aglamayacak benim kizim, gozunden damla dusmeyecek" diye ortaligi inletmis kadindir. Esim icin de dunya bir yana ben bir yanayimdir.
ki yetisme olarak, kultur olarak, egitim olarak inanilmaz farkliyiz, kimse digerine karismiyor.
zaman degil her sey ya da birbirinin aynisi olmak degil. Bir sekilde butun olmak.
ben gordugumde anlamistim, baskasi nasil anlar bilmiyorum.

Benim kastettiğim tanışma süresi nişandan sonraki süre değil. Evlilik kararı vermeden önce tanımalı insanlar birbirlerini. Nişan vs. yapıldıktan sonra evlilik süreci uzayınca büyük sorunlar çıkar konusunda size katılıyorum.

Tanışma evresinde tek yönlü tanımaya çalışırsanız yanılmanız muhtemel.

Eş adayının romantik olup olmamasından çok fikirlerine önem veren, o yönüyle tanımaya çalışanların "Eşim 180 derece döndü" diyeceğini sanmıyorum.

Evlilikten korkmayınız, kararsız olmaktan korkunuz. Evlilikten korkmayınız, yanlışı gördükten sonra bile çıkıp gitmeyi beceremieyecekseniz, kendinizden korkunuz.
Evlilikleri korkunç hale getiren bizzat biziz, akıllı, kararlı ve güçlü hangi kadının mutsuz olduğunu gördünüz?
Bahsettiğiniz kötü örnekler, 10 sene sevgili olmasına rağmen ağzı bi karış açık gezip karşıdakini doğru düzgün tanıyamayan, ya da tanıyıp kötü yönlerini görse de , "10 senedir beraberiz emeğe yazık" deyip ayrılamayan kararsız ve güçsüz insanların örnekleri.
Bu kategorilere dahil değilseniz, korkmayın.
Tanımak için: Gezin tozun, birlikte başınızı belaya sokun, sevişin, 1-2 sene beraber yaşayın, birlikte sinirlenin, en az bir kere ayrı kalın, en az bi kere büyük kavga edin, ailesinden en az üç kişiyle tanışın ve en az bir kere birlikte bir borcun altına girin.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…