• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi bakarmısınız

teramisin

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
56
0
16
Sakarya
gebe kalmadan once smear testi yapılır mı ve aklıma takıldı çatal muayneyesi ultrason anlamına mı geliyor.lütfen yardımmmm

Yapılır tabii ki, Yapılması da gerekir. Smear dediğin vaginadan sıvı örneği almak. Çatal muayenesi değil de çatı muayenesi demek istediniz sanırım. Çatal; kadın doğumcuların odasındaki bacakları yukarı kaldırıp açarak sırt üstü yatılan koltuğun -sedyenin adı.Çatı muayenesiyse doğuma 1-2 hafta kala doktor parmağını vaginaya sokarak bebeğin çıkacağı çatı kemiğini kontrol eder açılma var mı diye. Bu kadar.

Son düzenleme:
Yapılır tabii ki, Yapılması da gerekir. Smear dediğin vaginadan sıvı örneği almak. Çatal muayenesi değil de çatı muayenesi demek istediniz sanırım. Çatal; kadın doğumcuların odasındaki bacakları yukarı kaldırıp açarak sırt üstü yatılan koltuğun -sedyenin adı.Çatı muayenesiyse doğuma 1-2 hafta kala doktor parmağını vaginaya sokarak bebeğin çıkacağı çatı kemiğini kontrol eder açılma var mı diye. Bu kadar.

teşekkkür ederim çok sagolun..ben bebek düşünüyorum diye ayrıca idrarda yanma ve kaşıntı şikayetiyle gitmiştim.bana allttam muayne ve smear yaptı.iltihap var dedi.iltihap ve mantar gebelliğe engel mi acaba çocukta düşünüyoruz.çokk kafam karışıkkk offf

Önce mantar ve iltihapla ilgili tedavinizi olmanız en doğrusu. Vaginadaki mantar, akıntı gibi durumlar spermin kalitesini bozabileceğinden gebeliği geciktirebilir.

Back