• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi bakar msnz bayanlar... önemli :(

d_targaryen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
872
750
123
İzmir
arkadaslar benden uzun süredir akıntı geliyor. böyle adet öncesi ve sonrası normalmiş. evli degilim evlencem ve bu beni akıntı beni asiri rahatsız ediyor.. doktora gittim krem ve hap verdi bi haftalık. kullandım ama gecmedi. Allah askına ne bu :44: ilac gecirmeliydi. enfeksiyon sanırım ama aynı sorunu yasayan var mı... nasıl hallettnz... nolur yardımcı olun ya korkuyorum iliskiye gircekken bu sıvının rahatsız etmesnden... :50:

Mantar heralde? Hepimizin basina geliyor.. eger rengi kotuyse veya kokuyorsa mantardir, ilac duzenli kullaninca geciyor.

doktora gttm ilac da kullandım gecmedi.. sinde basınıza geldıyse naptınız ne kullandınız acaba??:ssz:

yani Mantar aslinda biraz sureklilik arzediyor. Benim mesela, 3 ay gecer, sonra 2 ay yine baslar. ilac alirim yine gecer.. simdi azalmaya basladi cunku aliskanliklarimi duzelttim. cok temizler miydiniz bilmiyorum ama, mesela bikini bolgenizi cok temizlememeye calisin, ben cok temizler banyoda sabunlardim. simdi artik yapmiyorum, sabun degil sadece su ile temizlenmesi gerekli.
Mantarlar ve bakteriler birbirinden beslenerek yasarmis. yani cok temizleyerek bakterileri oldururseniz, mantarlar artar.. mantarlari cok ilac kullanarak oldururseniz, bu kez bakteriler artar.. yani dengelemek lazim. Benim bildigim boyle. ilaclarinizi yeterince kullandiktan sonra bir de temizleme aliskanliklarinizi duzenlerseniz, sorun biter diye umuyorum. insallah bilgilerim yararli olmustur.. Sevgiler :)

Son düzenleme:
yani Mantar aslinda biraz sureklilik arzediyor. Benim mesela, 3 ay gecer, sonra 2 ay yine baslar. ilac alirim yine gecer.. simdi azalmaya basladi cunku aliskanliklarimi duzelttim. cok temizler miydiniz bilmiyorum ama, mesela bikini bolgenizi cok temizlememeye calisin, ben cok temizler banyoda sabunlardim. simdi artik yapmiyorum, sabun degil sadece su ile temizlenmesi gerekli.
Mantarlar ve bakteriler birbirinden beslenerek yasarmis. yani cok temizleyerek bakterileri oldururseniz, mantarlar artar.. mantarlari cok ilac kullanarak oldururseniz, bu kez bakteriler artar.. yani dengelemek lazim. Benim bildigim boyle. ilaclarinizi yeterince kullandiktan sonra bir de temizleme aliskanliklarinizi duzenlerseniz, sorun biter diye umuyorum. insallah bilgilerim yararli olmustur.. Sevgiler :)

2 yıl once lazer yaptırdım sırf kotu goruntu olmasın yarın bıgun evlenırım temız olsun dıye.. her gun dus yapıyorum ve mutlaka sabun kullanıyorum... inşallah azalır.. bi de evlıysenız sızı rahatsız edıyor mu bu durum onu soyler mısınız.. yanı arada oluyor arada gecıyor demıssınız... evlılık oncesı cok taktım buna erkek iğrenir ne bileyim rahatsz olur falan... :18:

her 3 saatte bir günlük ped degiştirince koku var mı yok mu belli olmuyor ama dursa koku kesn olur canm ya.... rengi sarı gbi..
Günlük pedlerde pek saglikli değil aslinda ama mantarla alakasi yoktur çünkü mantar kasinti yapar hem de dayanılmaz şekilde enfeksiyondan dur büyük ihtimalle soğan suyu kaynat iç iltahap falan sokuyor çünkü akintin kokulu değilse evlilikte bi sorun yaratmaz zaten esinle yakınlaşmadan önce muhtemelen düş alirsin bi sorunda kalmaz zaten ama sabun kesinlikle kullanma

2 yıl once lazer yaptırdım sırf kotu goruntu olmasın yarın bıgun evlenırım temız olsun dıye.. her gun dus yapıyorum ve mutlaka sabun kullanıyorum... inşallah azalır.. bi de evlıysenız sızı rahatsız edıyor mu bu durum onu soyler mısınız.. yanı arada oluyor arada gecıyor demıssınız... evlılık oncesı cok taktım buna erkek iğrenir ne bileyim rahatsz olur falan... :18:

Sadece suyla temizligini yap. Ozellikle ic kisma falan kesinlikle sabun degmemeli o bolgenin ph ini bozuyorsun. Kullandigimiz pedler zaten hic sihhatli degil. Kokulu degilse cok sorun etme. Erkek niye igrensin canim ondan. Sen de abartma. Zaten adama orani acana kadar islanmis olman gerekiyor :))))
Seni rahatsiz eden koku kasinti var mi bunu dusun.. kasinti oldugu zaman travogen krem kullaniyirum ben. Onun disinda cok asiri bir mantar enfeksiyonu varsa o hapla gecmis olmasi lazim. Ama mantar kronik bir sey. Komple gecmez. 2 ay olmaz. 3. Ay geri baslar..
Sen bence normal bir vajinal akintiyi abartiyorsun.:)
Esimi rahatsiz etmedi simdiye kadar yasadigim mantar. Kil da rahatsiz etmez erkekleri. O kadar kafani takma bunlara canim.. rahat ol erkekler o kadar dusunmez..

Son düzenleme:
Bir de o gunluk pedleri kullanma. %100 penye ic camasiri kullan. Ben lcw den aliyorum camasirlarimi. Cok begendim onlari.. 90 da yikiyorum. Kullanmadan utuluyorum. Bu cok onemli. Gun icersinde ped degistirecegine camasir degistir. Ayrica koku olsa 1 saatte de olur..

:):) Walla bende sizinle ayni durumdayim o konuda, yakinda evlenicem, sordugunuz soruyu da insanlara soruyordum, erkegin rahatsiz olup olmama durumu pek acikliga kavusmuyor maalesef, cunku ne biliyim, iliski sirasinda illa da akinti gelmez heralde, oral sex konusunu da kimse acik acik soylemiyor zaten. onu bilmiyorum yuzden. Biraz acik yazdim ama :)
Sen ilaclarini kullanmissin, fazla sabunlamamaya calis, kendiliginden gecer heralde yakinda..
Sordugum insanlar hep genital bolgeye sabun surmemeye calis dediler. O zaman gercekten mantar geciyor. Ama bak, mantar degilim ama akintim yine de cok yogun oluyor dersen, o sorun bende de var.. Ve cozumu var mi emin degilim

:):) Walla bende sizinle ayni durumdayim o konuda, yakinda evlenicem, sordugunuz soruyu da insanlara soruyordum, erkegin rahatsiz olup olmama durumu pek acikliga kavusmuyor maalesef, cunku ne biliyim, iliski sirasinda illa da akinti gelmez heralde, oral sex konusunu da kimse acik acik soylemiyor zaten. onu bilmiyorum yuzden. Biraz acik yazdim ama :)
Sen ilaclarini kullanmissin, fazla sabunlamamaya calis, kendiliginden gecer heralde yakinda..
Sordugum insanlar hep genital bolgeye sabun surmemeye calis dediler. O zaman gercekten mantar geciyor. Ama bak, mantar degilim ama akintim yine de cok yogun oluyor dersen, o sorun bende de var.. Ve cozumu var mi emin degilim

hay agzına saglıkk tam olarak soramadıgım sey bu... :17: dus jeli falan da surmemek mi gerek :26: aynı dertten mudaripmisiz... cözümü bulursam sana da derim muhakkak.. :38:

hay agzına saglıkk tam olarak soramadıgım sey bu... :17: dus jeli falan da surmemek mi gerek :26: aynı dertten mudaripmisiz... cözümü bulursam sana da derim muhakkak.. :38:

aynen o muamma kismi cok merak ediyorum :) bir cozum bulursan haber verirsin :)
evet aynen dus jeli de surmemen gerek, sadece genital bolgeye ozel sivi sabunlar var, ama uzmanlar onlarinda haftadan 2 den fazla katiyen kullanilmamasi gerektigini soyluyor. En guzeli sadece su ile temizlemek. Arastrmalarinda basarilarr :)

diger arkadas da dogru soylemis. Ben de ped kullanmayi biraktim. bide pamuklu camasir lazim ki hava alsin.
simdi bizim o magazalarda kaliteli diye gordugumuz cicli bici camasirlar var ya hepsi polyester kumastan yapliyor, ve polyester kesinlikle hava almayan zararli bir kumas. Ben artik polyester gomlek bile almiyorum, camasir kesinlikle alinmamali..

aynen o muamma kismi cok merak ediyorum :) bir cozum bulursan haber verirsin :)
evet aynen dus jeli de surmemen gerek, sadece genital bolgeye ozel sivi sabunlar var, ama uzmanlar onlarinda haftadan 2 den fazla katiyen kullanilmamasi gerektigini soyluyor. En guzeli sadece su ile temizlemek. Arastrmalarinda basarilarr :)

walla ben konuyu actim. Tecrubeli arkadaslar yardimci olurlar heralde :)
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=699902

Back