• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bhcg kaç olunca ultrasonda gebelik gözükür ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Melekmelegimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
750
294
53
33
merhabalar 4 gün önce yani cuma günü kan değerim 1880 çıkmıştı kadın doğum doktoru keseyi göremedi salı günü gel hcg değerin düşük olduğundan görünmüyo dedi bende salı değil perşembeye aldım randavuyu acaba görünürmü arada 6 gün oynuyo diğer randevuyla değer yeterince yükselirmi görebilmemiz için keseyi

merhabalar 4 gün önce yani cuma günü kan değerim 1880 çıkmıştı kadın doğum doktoru keseyi göremedi salı günü gel hcg değerin düşük olduğundan görünmüyo dedi bende salı değil perşembeye aldım randavuyu acaba görünürmü arada 6 gün oynuyo diğer randevuyla değer yeterince yükselirmi görebilmemiz için keseyi
2-3 güne kadar görürsün. Ben 2500de gördüm.

Doktor yinede ultrasonla izledi 1880 ken değerim gözükmüyo diger randevuda büyük ihtimal gözükür demişti ama dış gebelik yok dedi hani tüplerde yerleşmiş değil o yönden korma demişti peki bunu ultrasonla görebiliyomu

Doktor yinede ultrasonla izledi 1880 ken değerim gözükmüyo diger randevuda büyük ihtimal gözükür demişti ama dış gebelik yok dedi hani tüplerde yerleşmiş değil o yönden korma demişti peki bunu ultrasonla görebiliyomu
Görebilir. Alttan mı baktı karından mı ?

Zayifsan karninda yag yoksa daha erken gorur ama karin bölgen yagliysa bu gormesine etki eder.Cumaya kadar yukselir görürsün diye düşünüyorum.

Canım cuma gitmiştimya 1880 di aradan 6 gün geçmiş olucak 15000 olması lazım deger her 2günde 2 kat artış olduğunu hesaplarsak yani görülür mü acaba hatta kalp atışları duyulurmu

Canım cuma gitmiştimya 1880 di aradan 6 gün geçmiş olucak 15000 olması lazım deger her 2günde 2 kat artış olduğunu hesaplarsak yani görülür mü acaba hatta kalp atışları duyulurmu
Her seferinde tam iki kat artmaz bir sure sonra yavaşlar.Kalp icin de acele etme 8 haftaya kadar yolu var. Daha cok yeni vajinalden kese gorulur ama bence gerek yok.

Neden vajinal muaynede sorun olabilirmiki ? Bende vajinal ultrason istemiyorum hiç
Vajinal ultrasona karşı olmamanı tavsiye ederim. Bu yüzden bi çok şeyde geç tanı konuyor. Keyfi olarak baktırmayabilirsin ama doktor derse hayır deme bence. Tabi sen bilirsin.

Eklentiler

• IMG_9787.jpg
    IMG_9787.jpg
    51,4 KB · Görüntüleme: 37
Vajinal ultrasona karşı olmamanı tavsiye ederim. Bu yüzden bi çok şeyde geç tanı konuyor. Keyfi olarak baktırmayabilirsin ama doktor derse hayır deme bence. Tabi sen bilirsin.
Canım tsk ederim buda aklımda bulunsun ben hic istemiyordum ama sanırım doktor bakalım derse hyr demicem bunu okuduktan sonra

ağrı falan olmuyo değilmi çubuğu sokunca
Kendini kasarsam olur. Kasmazsan olmaz. Ben ilk seferde biraz sıktım kendimi. Ağrımadı ama zorluyor gibi hissettim. Sıkma tatlım kendini dedi. Baktım çok kolaymış :) bide korkmayalım diye yavaş hareket ediyorlar kendini de sıkarsan girmiyor.
Bi başta hissediyorsun. Sonra onu da hissetmiyorsun.

Back