• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyoğlu Belediye Başkanı halkı ‘alışverişe çağırırken’ kentin ruh hali: Korkuyoruz!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Beyoğlu Belediye Başkanı halkı ‘alışverişe çağırırken’ kentin ruh hali: Korkuyoruz!

20/03/2016 17:11

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook148
Almanya’nın Türkiye’de yaşayan yurttaşlarını olası bir saldırıya karşı uyarmasından kısa süre sonra gerçekleşen bombalı saldırı, istihbarat açığı eleştirilerinin yanı sıra kente endişe havasının çökmesine neden olurken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbulluları İstiklal Caddesi’ne çağırdı.

Beklenen gerçekleşti, güven sıfırlandı
istiklal-olay-sonrasi9.jpg

Fotoğraf: Reuters

Almanya, saldırıdan iki gün önce Türkiye için ‘terör alarmı’ vermiş, CIA, MİT ve Iraklı Kürt yetkililerden gelen ‘ciddi ve somut saldırı istihbaratı’ üzerine, Ankara’daki büyükelçiliğinin yanısıra İstanbul başkonsolosluğunu ve Alman Lisesi’ni kapatmıştı.

Buna ilk tepki İstanbul valiliğinden gelmiş, valilik uyarıyı ‘Teyide muhtaç bir duyum’, ‘kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentiler’ diyerek eleştirmişti. Ancak dört kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı saldırı, dünden bu yana başta MİT ve İstanbul valiliği olmak üzere yetkili kurumların topa tutulmasına neden oldu.

Valilik saldırının Almanya’nın verdiği ‘alarm‘la bağlantılı olmadığını ileri sürse de, endişeleri yok etmeye yetmedi.

trafik-harita.jpg

Saat 11:00 itibariyle trafik yoğunluğu

İstanbul, bu sabah trafik yoğunluğunun yüzde 4’e düştüğü, sokakların ve önemli arterlerin boş kaldığı bir güne uyandı. İstiklal Caddesi, tarihinin en boş günlerinden birini yaşadı.

Belediye başkanından alışverişe çağrı
misbah-demircan-istiklal.jpg

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, endişeleri ‘bertaraf etmek’ için İstiklal Caddesi’nde ailesi ve caddede büyük mağazaları bulunan iş insanlarıyla küçük bir yürüyüş gerçekleştirdi.

CNN Türk’ün canlı yayınladığı yürüyüşte Demircan, İstanbullulara İstiklal Caddesi’ne gelmeleri çağrısında bulundu.

Halkı kafelerde oturup, alışveriş yaparak ‘gündelik rutin’i gerçekleştirmeye çağıran Demircan, şehre ‘birlik ve beraberlik’ duygusunun hakim olduğunu ileri sürdü.

Saldırının halkı korkutma hedefinde olduğunu, aldırış etmeden gündelik hayata devam edilmesi gerektiğini söyleyen Demircan şöyle devam etti: “Ben bugün burada çocuklarımla, eşimle, sayın başkanlarımla buraya geldik. Diyoruz ki inadına buradayız. İnadına dükkanlarımız açık, inadına Beyoğlu’ndayız. Yemeğe, içmeye, gezmeye, tiyatroya, sinemaya, sokak müzisyenlerini dinlemeye geleceğiz. Bunu yapmazsak, bunu başaramazsak o halde biz terörün hedeflerine kurban olmuş oluruz. Ona teslim olmuş oluruz.”

Demircan’a Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de eşlik etti.

Demircan, Taksim’de de şubesi bulunan ve Büyükekşi’nin ortaklarından olduğu FLO mağazasını ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.

‘Korkuyoruz’
Ahmet Misbah Demircan’ın saldırının ardından belediye başkanı rolüyle çizdiği ‘pembe tablo’ya karşılık, yurttaşları yabancı konsoloslukların duyurularını takip eder hale getiren endişe havası Twitter’da birçok kullanıcının yorumlarına da yansıdı.

Yetkililerin her defasında tekrarlanan ‘ezbere’ birliktelik çağrıları endişe atmosferinin yıkılmasına yeterli olmadı.

Twitter’da endişe halini yansıtan yorumlardan bazıları şöyle:

7gya6l.jpg

D2yYDZ.jpg

Beyoğlu'nda o kadar olay oldu ortalarda görünmeyen Misbah İstiklal'deki tükkanlar iş yapamayınca kendini atmış kameralar karşısına.

— deniz atam ® (@denizatam) March 20, 2016

http://www.diken.com.tr/beyoglu-bel...verise-cagirirken-kentin-ruh-hali-korkuyoruz/

Bu kafayı tebrik etmek lazım.
İnsanlara bazı şeyler ne kadar basit geliyor garip...

Ne yapalım alışalım mı? Nasıl olsa çok normal öyle böyle unuturuz nasılsa değil mi?sayın Devlet ileri gelenleri nasılsa altınızda zırhlı araçlar var ee korumalarda cabası biz ne yapalım zavallı vatandaşlar!! ölek o zaman ne yapak....

Taksim patlaması sonrası AVM ve metrolar boşaldı
Bugün İstanbul Taksim'de meydana gelen terör saldırısı sonrasında, büyükşehirlerdeki ulaşım araçları ve AVM'lerin boş olduğuna dair paylaşımlar yapılıyor.
Bugün İstanbul Taksim'de meydana gelen terör saldırısı sonrası Twitter'da AVM ve metro fotoğrafları paylaşılıyor. Hem alışveriş merkezlerinde hem de metrolardaki ortak özellik ise kimsenin olmaması.
1212263_0b1ebb973a8beed2425f87b5332a798d.jpg
1212263_0e94940043742724c14dfb1901943c8b.jpg
1212263_4fc330351dbd38b449e7a4094c5d4c2d.jpg
1212263_25ea8ef190f6a5b1f4777ebb5a0c6436.jpg
1212263_51b5ba1a6586af8e357234a322fe9200.jpg
1212263_620x410.jpg
1212263_723c8e5953254b627b3c4f5aef053c51.jpg

1212263_03240c0b491afc4ff3d3b89d99afa124.jpg
1212263_bf3cf787ac96ba5f56db7e318092747a.jpg
1212263_cab9d394009f6f7ffbacb30a71c6f5be.jpg

http://www.haberturk.com/ekonomi/is...sim-patlamasi-sonrasi-avm-ve-metrolar-bosaldi

Ya bir sakiz reklamı vardi ablaaa siz gercekmisiniz diye soruyordu amcalar ... bende şu baskanlara bakankara sormak istiyorum siz gercekmisiniz??? Nasıl boyle şuursuzca insanlara korkmayin diyebiliyorsunuz... insanlar yolda yururken alisveris yaparken dolmus beklerken havaya ucuyor ... iki tokat atip kendinize gelin diyesim geliyor

Ne bekleniyorki korkuyoruz elbet istenen bu ama ne yapabiliriz

valla benim ödüm patliyor. Paranoyak oldum. Haberlerde gordum Beyoglu belediye baskanini coluk cocuk beyogluna gitmisler valla buyuk cesaret ne kendim giderdim ne de evladimi gotururdum.

Sen gez başkan.. Partililerinin yaptıkları alışmak ve sınav gibi açıklamalar sana iyi gaz veriyor..
Siz alışın sınav verin, vatandaş sizler gibi 10 dönüm bostan, yan gel osman kafasıyla yaşamadığı için, alışamaz, korkar.. Çünkü korunmuyor.. Hakettiği korunma hakkını alamıyor..

Ne alışverişi yahu, avmleri bırak insanlar markete gitmeye korkuyor, derbi maçı ertelendi, belediyelerin haftasonları olan çocuk tiyatroları iptal edildi, Başkan alışveriş diyor:KK12:

Valla ben bugün mecburen kizilaydaydim sokaklar boştu olan insanlarında gözünde korku vardi hep birbirinden uzak uzak yürüdüler bende tipini begenmedigim herkesten kactim yazik çok yazik bu durumlara geldik:(

Bakkala bile gidesim yok yahu ne alışverişi? Esnaf için çok üzgünüm. Eşimden biliyorum turist kaybı,yüksek kiralar,terör korkusu nedeniyle zor bir döneme giriyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Korkuyoruz insanlara şüpheyle bakıyoruz .Geçen hafta oğlumun öğretmeni bir kitap istemişti burada bulamadığımız için eşim Kızılay'a gitti .Son anda daha sonra almaya karar vermesi eşimin hayatını kurtardı belkide. Şimdi gidip o kitabı almamız gerekiyor ama korkuyoruz gidemiyoruz:KK43:

3 milyon multeci daha alinacakmis.
korkun, daha da korkun.
Kimse o son derece ETIK DISI AB multeci anlasmasini istemedi ama basimizdakiler o paralari cebe attilar sustunuz.
GELIYORLAR. ULKEMIZI ISGALE GELIYORLAR.
Bunun icinde cocuk tuccari, uyusturucu tuccari,, organ tuccari,, terorist, tecavuzcu YOK YOK.
Milyonlarca kriminal sokaklari hepimize dar edecek.
ISGAL BUNUN ADI ISGAL!!!
Cocuklarinizin torunlarinizin gelecegi veya guvenligi YOK artik.
Kanla kazanilmis topragimiz kriminallere emanet.
Bu durumu kabullendiniz, ceremesini hepimiz cekecegiz.

Alış-veriş: bu patlamalara alış + ummadığın anda canını veriş
Gerçekten bizi ne güzel teşvik ediyorlar.
Önce ülke güvenliğini sağlayın, patlamalara birşey yapamayız demeyin.
Demeyin ki, insanlar dışarı çıkabilsin. Alışveriş de yapabilsin, gezebilsin de.

Back