Beyoğlu Anadolu’da karma eğitime veda: ‘Abartılacak şey değil

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Beyoğlu Anadolu’da karma eğitime veda: ‘Abartılacak şey değil, orijinaline döndü’

15/06/2016 16:39

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook222
2002 yılına kadar kız lisesi olarak eğitim verdikten sonra, karma eğitime geçen 167 yıllık Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde, gelecek dönem itibarıyla yeniden sadece kız öğrencilerin alınmasına karar verilmesine öğrenciler itiraz etti.

Okul müdürü durumu, “Abartılacak bir şey değil. Orijinaline döndü” sözleriyle savundu.

beyoglu-anadolu-lisesi.jpg

Fotoğraf: Google Plus

210 kontenjanlı okulun orijinal haline döndüğünü savunan Onay“Çok abartılacak bir şey değil. Burası tarihi bir okul. Orijinaline döndü. Bu kararın alınmasına etki ettim. Teklif ettim, Bakanlığa sundum. Bakanlık kabul etti” dedi.

Öte yandan, bu değişiklik velilere SMS ile bildirildi.

‘Birkaç seneye kadar imam hatip olacağını düşünüyoruz’
Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Okulumuzda binamızın fiziki şartları değerlendirilerek tarafımdan yapılan teklif üzerine kademeli olarak yalnızca kız öğrenci alınacaktır. Bu konuda öğrencilerimizin kendilerini zor durumda bırakacak tutum ve davranışlardan kaçınmalarını önemle istirham ederim.”

Ancak durumdan duyduğu rahatsızlığı belirten bir kız öğrenci,“Gerekçe olarak erkek öğrencilerin, okulun tarihi yapısına zarar verdiği ve basketbol gibi şeyler için çok fazla bütçe ayrılmasını istediği söylendi. Bunları kız öğrenciler de istiyor. Bunun bahane olduğunu düşünüyoruz” derken, bir erkek öğrenci de “Velilerimiz de kararı desteklemiyor. Birkaç seneye kadar imam hatip lisesi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

‘Memleketi koca bir imam hatip hapishanesine çeviren iktidar…’

Öğrenciler daha önce konuyla ilgili yazdıkları bildiride şöyle demişti: “Bahçesinde kızların ve erkeklerin bir arada oturmasından dolayı yoldan çıkacağını düşünüp üniversite seçen bir zihniyetin kızlı erkekli eğitime nefretini elbette ki biliyoruz. Devlet desteğindeki dinci vakıflarda çocuklara sistematik taciz, tecavüz edilirken ses çıkarmayan, eğitimi dinci, gerici vakıf ve kurumlara ihale edip memleketi koca bir imam hatip hapishanesine çeviren iktidar, ele geçiremediği okulları ‘proje okul’ kılıfıyla kuşatıp, idarecisinden öğretmenine kadar kendi zihniyet dünyasıyla uyumlu ‘eğitimcilerle’ doldurmuştur.”

‘Müdür bütün gün güvenlik kameralarından okulu izliyor’
Okuldaki gericileşmenin ilk olarak müdür yardımcılığı atanmasında yaşanmdığını iddia eden öğrenciler, bir önceki müdür yardımcısının haksız biçimde görevden alınıp yerine ilçe milli eğitim müdürünün dayatmasıyla üç yıllık bir din kültürü öğretmeninin atandığını söyledi: “Öğrenciyle iletişim kurmayı beceremeyen, bütün gün güvenlik kameralarından okulu izleyen biri köklü bir okulun idareci koltuğuna geçmiştir.Okulumuzdaki sınıfların fiziki kapasiteleri 34 kişiyi bile kaldıramazken, Ankara’daki –büyük ihtimalle eğitimci olmayan – bürokratların verdiği kararla sınıf mevcutları 40 kişiye çıkmıştır. Çok da uzak olmayan bir vadede kız imam hatip lisesi yapılmayacağının garantisi yoktur. Bizler Beyoğlu Anadolu Liseli öğrenciler olarak okul bileşeni öğrenci, öğretmen ve mezunlarının görüşü alınmadan alınan ‘kız lisesi’kararına karşı çıkıyor, karma eğitimin devam etmesini talep ediyoruz.”
http://www.diken.com.tr/beyoglu-ana...-abartilacak-bir-sey-degil-orijinaline-dondu/

Ancak durumdan duyduğu rahatsızlığı belirten bir kız öğrenci,“Gerekçe olarak erkek öğrencilerin, okulun tarihi yapısına zarar verdiği ve basketbol gibi şeyler için çok fazla bütçe ayrılmasını istediği söylendi. Bunları kız öğrenciler de istiyor. Bunun bahane olduğunu düşünüyoruz” derken, bir erkek öğrenci de “Velilerimiz de kararı desteklemiyor. Birkaç seneye kadar imam hatip lisesi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

ben yaptım oldu olur mu, teklif ettim, etki ettim oldu:KK53: neden öğrencilerin ve velilerin istek ve talepleri hep göz ardı ediliyor.

Son düzenleme:

bi kaç sene önceki video, kurbağanın altı açılmış, suyu şimdi ısınıyor, ilerde kaynar:KK53::KK53:

X