Beylikdüzünde oturmak....

kulxuxbxuxn sultanxix

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
784
0
Arkadaşlar ben gebze darıcada oturuyorum fakat eşimin iş değişikliği nedeniyle istanbula taşınmamız gerekiyor, zaten ailem istanbulda gaziosmanpaşa tarafında fakat eşimin işyeri beylikdüzü civarında olduğu için beylikdüzüne taşınsak eşime ulaşım açısından daha rahat olur diyede düşünüyoruz ama ben oraları fazla bilmiyorum acaba alışabilirmiyim bir tane kızım var seneye ana okuluna başlıyacak nasıl olur ailemede uzak olucam düşüne düşüne işin içinden çıkamadım beylikdüzü ve etrafında oturan arkadaşlar önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum :26:

Arkadaşlar ben gebze darıcada oturuyorum fakat eşimin iş değişikliği nedeniyle istanbula taşınmamız gerekiyor, zaten ailem istanbulda gaziosmanpaşa tarafında fakat eşimin işyeri beylikdüzü civarında olduğu için beylikdüzüne taşınsak eşime ulaşım açısından daha rahat olur diyede düşünüyoruz ama ben oraları fazla bilmiyorum acaba alışabilirmiyim bir tane kızım var seneye ana okuluna başlıyacak nasıl olur ailemede uzak olucam düşüne düşüne işin içinden çıkamadım beylikdüzü ve etrafında oturan arkadaşlar önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum :26:

öncelikle merhaba kulübün sultanı ben beylikdüzünde oturuyorm 2.5yıldır burdaym buraya evlendim benim ailem de tekirdğda alışmak zor oldu tabi ama beylikdüzü çok huzur dolu bir yer siteleşmiş zaten alışacağını düşünüyorum ben çok çabuk alıştım şimdi de çok seviyorum başka semtler hiç cezbedici gelmiyor yani sıkıntı olmaz gaziosmanpaşada çok uzakdeğil zaten gebzedeymişsinz hani ordan daha uzak bence beylikdzne daha yakın neden tereddüt ediyorsun peki ev alıcısı iseniz de ev fiyatları da çok uygun hani hemde çok büyük evler başka sormak istediğinz birşey varsa seve seve cevaplarım ama rahat olun alışıcaksınz eşiniz ne iş yapıyor peki onun için zor olacaktr g.paşa........

öncelikle merhaba kulübün sultanı ben beylikdüzünde oturuyorm 2.5yıldır burdaym buraya evlendim benim ailem de tekirdğda alışmak zor oldu tabi ama beylikdüzü çok huzur dolu bir yer siteleşmiş zaten alışacağını düşünüyorum ben çok çabuk alıştım şimdi de çok seviyorum başka semtler hiç cezbedici gelmiyor yani sıkıntı olmaz gaziosmanpaşada çok uzakdeğil zaten gebzedeymişsinz hani ordan daha uzak bence beylikdzne daha yakın neden tereddüt ediyorsun peki ev alıcısı iseniz de ev fiyatları da çok uygun hani hemde çok büyük evler başka sormak istediğinz birşey varsa seve seve cevaplarım ama rahat olun alışıcaksınz eşiniz ne iş yapıyor peki onun için zor olacaktr g.paşa........

merhaba canım öncelikle teşekkür ediyorum cevapladığın için biz evlendikten sonra eşimin çalıştığı fabrikanın burada sanayi bölgesine taşınması nedeniyle hiç bilmediğimiz halde buray geldik buraya o kadar zor alıştımki daha 6 aylıkı kızım kimsem yok yanımda fakat fabrika krizden etkilenip iflası verince istanbuldan iş teklifi aldı eşim şimdide aileme o kadar uzak kaldım şimdide çok uzak olmuyayım diye düşünüyorum ama tabii eşimin ulaşımı daha önemli.Malesef şimdilik ev alamıyacağız inşallah ileride Allah nasip ederse pekii orada kiralar nasıl kaçtan başlıyor merkezi yerleri nereleri cevaplarsan sevinirim canım.

anladım ama ailene uzak olmayacaksın gaziosmanpaşa çok uzak değil karşıda değilki sonuçta rahat ol.....beylikdüzünde uyum sağlayacağını düşünüyorum ben beykentte oturuyorum evimde merkezde beylikdüzüde öyle dediğim gibi siteleşmiş olduğu için zaten evler 15katlı komşuluk ilişkin de olacaktr sıkılacağını sanamam alışırsın ki çocuğun okula da başlıycaksa eğer daha kolay uyum sağlarsın kiralar evine göre değişir 600den başlıoyr sanırım üstü araştrrsn netten daha net cevaplar alabilirsin canım kiralar hakkında pek fikrim yok çünkü bildiklerimde 600küsür 600civarında........

anladım ama ailene uzak olmayacaksın gaziosmanpaşa çok uzak değil karşıda değilki sonuçta rahat ol.....beylikdüzünde uyum sağlayacağını düşünüyorum ben beykentte oturuyorum evimde merkezde beylikdüzüde öyle dediğim gibi siteleşmiş olduğu için zaten evler 15katlı komşuluk ilişkin de olacaktr sıkılacağını sanamam alışırsın ki çocuğun okula da başlıycaksa eğer daha kolay uyum sağlarsın kiralar evine göre değişir 600den başlıoyr sanırım üstü araştrrsn netten daha net cevaplar alabilirsin canım kiralar hakkında pek fikrim yok çünkü bildiklerimde 600küsür 600civarında........

sağol canım biraz içimi rahatlattın netten ev bakıyorum ama yer olarak bilemediğim için gelip görmemiz lazım inşallah dediğin gibi olurda çabucak alışırım zaten metrobüste geliyor aileme ulaşımda rahatlar diye düşünüyorum umarım hakkımızda hayırlısı olur:KK16:

sağol canım biraz içimi rahatlattın netten ev bakıyorum ama yer olarak bilemediğim için gelip görmemiz lazım inşallah dediğin gibi olurda çabucak alışırım zaten metrobüste geliyor aileme ulaşımda rahatlar diye düşünüyorum umarım hakkımızda hayırlısı olur:KK16:

yani huzur dolu şahsım adına konuşuyrm herkeste çok memnun sıkılacağnı sanmam istanbul sıkılıncak yer değil emin ol rahat ol....seni birazda olsa rahatlattysam süper.........hakkınızda hayırlısı olsun eveet birde metrobüste geliyor artık şipşak olacak ulaşım...........ama vakit kaybetmeyn bence biranönce yolunuza bakın..............

Ben 2000 yılında Beylikdüzü'nden biraz daha ileride olan Sinanoba'ya taşındım. Daha sonra evlenmemin ardından farklı yerlere taşınsam da 3 yıl önce kendimi yine bu tarafta Beylikdüzü'nde buldum. Ailem hala bu bölgede oturuyor. Öncelikle belirteyim eğer gece dahi rahat dışarı çıkabileceğin bir yer istiyorsan Beylikdüzü Büyükşehir Bölgesi ve hemen yanındaki emlak bankası evleri(tıpkı ataköy gibi) olan Bizimkent gerçekten güzel muhitler. Büyükşehirdeki binalar oldukça eski olduğu için içi temiz ev bulman biraz zor ancak az bir masrafla evi elden geçirebilirseniz keyifle oturabilirsin. Yeşil alan oldukça bol, çocuk parkları, kafeler, çay bahçeleri harika. Meşhur çamlık bölümünde zamanında belediye tarafından konulmuş spor aletleri, koşu parkurları herkesin kullanımında ve genç yaşlı insanlar sabah akşam koşu/yürüyüş yapıyor. Market ve benzeri ihtiyaçların için bolca seçenek mevcut. Ana yol tarafına yakın AVM'ler alışveriş için oldukça iyi. Bunun yanında aralarda küçük çaplı alışveriş noktaları zaten ihtiyacı karşılıyor. Ben bu bölgeyi oldukça seviyorum. Sokak hayvanları kediler özellikle etrafta:) Semt pazarları ayrıca güzel. Bunun dışında ben daha evvel Ataköy'de oturduğum için emlak bankası evleri ve deprem hususunda değerlendirme yaparak buradan sonra oturacağım ev için sinanoba bölgesini tercih ettim. Orası da aynı burası gibi ama bir de deniz manzarası var. Tabii buradan arabayla 6-7 dakikalık bir yol ekstra gitmek gerektiği için ve kiralar 200 lira kadar daha fazla olduğu için ben yine de beylikdüzünü öneririm. Bölgeyi tanıdıktan sonra 3-4 yıl içinde kendin ayrıca değerlendirme yapabilirsin. Bunun dışında yine Beylikdüzü'ne bağlı beykent/gürpınar bölgesinde yeni yapılan yerler aynı özellikleri taşıyor. Yeşilkent vs. ancak o bölgeler daha ıssız ve kadın olarak hava karardıktan sonra o bölgelerde devam eden inşaatların fazlalığı, bu bölgedeki kadar yerleşimin yıllar yılı oturmuş olmaması kiralar daha uygun bile olsa oraları benim gözümde tekinsiz yapıyor. Burada gece 11'de dışarıda olsan kimse kafasını çevirip bakmıyor. Oralarda oturan arkadaşlarımı ziyarete gittiğimde eşim kendim dönmeme karşı çıkıyor:) Dediğim gibi maddi durumuna göre büyükşehir 500-700 arası (kat-evin iç durumu vs.) ya da bizimkent tarafı 750-900 sana tavsiyelerim. Ayrıca bizimkent'te aidatlar 150-250 civarı (sıcak su merkezi-ısınma merkezi ve aidata dahil) büyükşehir tarafında 50 tl civarı ve evler %95 kombili yani yaktığını ödüyorsun ancak mantolaması henüz yapılmamış bina ise en az 300 doğalgaz faturası gelir çünkü bu bölgenin kışı cidden sınırları zorluyor. Hani derler ya istanbula kar yağınca önce burada biz görüyoruz gibi bir durum. :) Başka soruların olursa mail adresimden bana ulaşabilirsin.

Sevgiler,
İnci.

çok teşekkür ederim canım tamda benim merak ettiklerimi yazmışsın galiba biz büyükşehir tarafından bakıcağız bu ayıda atlatalım bidahaki ay gelip arayışlara başlıyacağız tabii nerede ne var bilmediğimiz için yazdıkların benimiçin çok aydınlatıcı oldu. Benim için evin büyüklüğünden ziyade çabuk ısınabilen ve merkezi bir yerde olması tabii site içi daha çok tercihim çünkü eşimin vardiyalı çalıştığı oluyor tekrar teşekkürler mail adresini kaydediyorum gelip gezdiğim zamanda mutlaka sorularım olacaktır :13::KK16:

canım ben son 1 kaç senedir izmirdeyim ama doğma büyüme istanbullu olarak bende fikrimi vermeden geçemiycem:KK1: eşimin işi yakın demişsin peki iş değiştirme ihtimali varmı? bunlarıda düşünmeden beylikdüzünden ev almayın derim. evet beylikdüzü çok sakin huzurlu bir semt fakat oraya giden hep bakırköy gibi her yere yakın olan semtlere gelmişlerdi.ben kendim şahit oldum ki ablamda ilk orda oturmuştu sıkıntıdan patladı b.köye yerleşti.bende gidince çok sıkılıyodum. en son gördüğümde uzun uzun binalar başka manzara göremessin:) ayrıca çok yakıt parası ödersin beylikdüzünde evler ucuz ama bir o kadarda masraflı. tabi yinede sen bilirsin senin kararın önemli olan.sadece derimki iyi düşün iyi karar ver geri dönüşü zor olan yerlerden uzak dur bence.

canım ben son 1 kaç senedir izmirdeyim ama doğma büyüme istanbullu olarak bende fikrimi vermeden geçemiycem:KK1: eşimin işi yakın demişsin peki iş değiştirme ihtimali varmı? bunlarıda düşünmeden beylikdüzünden ev almayın derim. evet beylikdüzü çok sakin huzurlu bir semt fakat oraya giden hep bakırköy gibi her yere yakın olan semtlere gelmişlerdi.ben kendim şahit oldum ki ablamda ilk orda oturmuştu sıkıntıdan patladı b.köye yerleşti.bende gidince çok sıkılıyodum. en son gördüğümde uzun uzun binalar başka manzara göremessin:) ayrıca çok yakıt parası ödersin beylikdüzünde evler ucuz ama bir o kadarda masraflı. tabi yinede sen bilirsin senin kararın önemli olan.sadece derimki iyi düşün iyi karar ver geri dönüşü zor olan yerlerden uzak dur bence.

çok haklısın canım yaa yazdıklarını düşünücem bende bu dediklerinden çok korkuyorum özellikle oralara aklışamamaktan istanbuldayken çok merkezi bir yerdeydim çünkü. Ama biz ev almıyacağız baktık alışamadık işide tam oturunca başka yere taşınırı zaten evliliğim taşınmalarla geçti bi yerde dikiş tutturamadık :KK5::KK5::KK5:

Konuya uygun olarak ben de Beylikdüzü Adnan Kahveci Mah.ni - Bulvar 'ı ve Migros tarafını merak ediyorum nasıldır burası muhit - yerleşim - konut sağlamlığı - fiyat bakımından kızlar?

Canım ya üzüldüm Gebzeden taşınmanıza keşke taşınmadan başka bir iş imkanı olsaydı ama ama hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Arkadaşlar bu konu açılalı konuşulalı baya üzerinden geçmiş fakat şuan bnm de araştırmalarım içerisinde bir konu.yıl sonunda evlenip bu taraflara taşınacağım darıcadan maalesefki . Kira olarak ev bakmaya başladık fakat yer konusunda netleşemedik hala.benim iş durumum; ikitelli de ki şubeye geçişim gibi bir durum söz konusu eğer öyle olursa zaten o tarafda ev bulmak icap edecek ama nerden nasıl uyguna ve iş yerine de yakın bi ev bulabilrim bilemiorum.İş yeri keresteciler sitesinde.Eğer ki geçişim söz konusu olmaz ise de başka bi iş bulucam ama yer olarak beylikdüzü düşünüyoruz nasıldır eski yorumlara biraz baktım ama değişen gelişen ne vardır neresi daha uygundur ve rahat bir yaşam alanıdır?Yardımcı olabilirmisiniz.?

X