Çatalca’ nın zemini beylikdüzüne göre daha sağlam ve 2. Derece deprem bölgesi diye orası olabilir mi dedik.çatalca saçma değil mi depremden dolayı gitmek istediğiniz için yani..
silivrinin dibi.
çekmeköy daha mantıklı gibi.
Merhaba, malum beklenen deprem sonrası çok sevdiğim beylikdüzünden ayrılmayı düşünüyorum. Beylikdüzünü bilenler c mahallesinde oturduğumu söylersem 25-30 yıllık bina olduğunu anlarlar. Kendimi güvende hissetmiyorum. Deprem riski olmasa kesinlikle ilçemden ayrılmayı düşünmezdim. Beylikdüzün tek eksisi eğer bir yerlere trafik çekmeden gitmek istersen sadece tekirdağ ya da edirneye gidebiliyorsun.
Öyle böyle yeni yaşayacağımız yer çekmeköy olabilir mi diye düşünmeye başladık. Başka şehirlere gidebilmek anadolu yakasında daha kolay ve çekmeköyün zeminin sağlam olduğu söyleniyor üstelik beylikdüzü gibi çok eski binalar da yok.
1 yaşında bebeğim var ve ben çalışmıyorum.
Eşim havalimanında çalışıyor beylikdüzünden de, çekmeköyden de ulaşım aynı saatleri buluyor.
Çatalcayı da düşündük. Havalimanı-çatalca 35-40 dk sürüyor ama orada çok ıssız geldi. Bilemedik.
Sorularıma geçeyim daha fazla sıkmadan
1- beylikdüzünü bilenler, tavsiye edecekleri siteler var mı? (Bizimkent de eski ama sağlam olduğu söyleniyor)
2- çekmeköy’ de taşdelen’ nin iyi olduğu söylendi. Çekmeköy ya da taşdelen hakkında bilginiz var mı? Hangi semt tercih etmeli?
2- çatalcayı bilenler, çatalcayı tavsiye eder mi? Ederseniz hangi semt?
Göktürk çok pahalı geldi. Kiralar 4-5 binden başlıyor. Daha aşağı fiyat görmedim.Çekmeköy’de arkadaşım oturuyor. Araç yoksa Metro+Marmaray ile ister Anadolu; ister Avrupa trafiğe takılmadan rahat hareket ediyor. Evler yeni, yeşili bol bir sitede. Eşinizin işi havalimanındaysa Göktürk’ü düşünmez misiniz? Benim eşim de haftada 3-4 kez uçuyor. Göktürk tarafına bakıyoruz. Çekmeköy’den git-gel yorucu olur.
Hem fay hem de bina ve zemin sağlamlığı. Tekrar çok geçmiş olsun. Ben son depremden sonra manyak gibi kandillinin sitesine bakıyorum çok işe yarıyormuş gibi...99 depreminde deprem bolgesindeydim ,her yanim enkaz doluydu hatirliyorum yeni siteler vardi fakat catisi bile yok olmustu hala unutamam o anlari enteresan olan yan yana baska binalar yikilmamisken bazilari tuzla buz olmustu.Bina saglamligimi dersiniz ,zeminmi? faymı ? Bilemedim...
Cok tesekkur ederim bende hala ne zaman deprem olsa son ist depremden sonra bilhassa kucuk bir sarsintida cocuklarimla apt onune firliyorum,cocuklarim benden daha sakin o anda ben benden cikiyorum,isin kotu yani kizimin surekli kullanmasi gereken igneleri cihazi falan var onlari aliyorum yanima oyle uyuyorum ,Allah hepimizin yardimcisi olsun..Hem fay hem de bina ve zemin sağlamlığı. Tekrar çok geçmiş olsun. Ben son depremden sonra manyak gibi kandillinin sitesine bakıyorum çok işe yarıyormuş gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?