• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beylikdüzü, Çatalca ve Çekmeköy’ü bilen var mı?

Bibliyo

…..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
1.275
1.722
333
İstanbul
Merhaba, malum beklenen deprem sonrası çok sevdiğim beylikdüzünden ayrılmayı düşünüyorum. Beylikdüzünü bilenler c mahallesinde oturduğumu söylersem 25-30 yıllık bina olduğunu anlarlar. Kendimi güvende hissetmiyorum. Deprem riski olmasa kesinlikle ilçemden ayrılmayı düşünmezdim. Beylikdüzün tek eksisi eğer bir yerlere trafik çekmeden gitmek istersen sadece tekirdağ ya da edirneye gidebiliyorsun.
Öyle böyle yeni yaşayacağımız yer çekmeköy olabilir mi diye düşünmeye başladık. Başka şehirlere gidebilmek anadolu yakasında daha kolay ve çekmeköyün zeminin sağlam olduğu söyleniyor üstelik beylikdüzü gibi çok eski binalar da yok.
1 yaşında bebeğim var ve ben çalışmıyorum.
Eşim havalimanında çalışıyor beylikdüzünden de, çekmeköyden de ulaşım aynı saatleri buluyor.
Çatalcayı da düşündük. Havalimanı-çatalca 35-40 dk sürüyor ama orada çok ıssız geldi. Bilemedik.
Sorularıma geçeyim daha fazla sıkmadan
1- beylikdüzünü bilenler, tavsiye edecekleri siteler var mı? (Bizimkent de eski ama sağlam olduğu söyleniyor)
2- çekmeköy’ de taşdelen’ nin iyi olduğu söylendi. Çekmeköy ya da taşdelen hakkında bilginiz var mı? Hangi semt tercih etmeli?
2- çatalcayı bilenler, çatalcayı tavsiye eder mi? Ederseniz hangi semt?

çatalca saçma değil mi depremden dolayı gitmek istediğiniz için yani..
silivrinin dibi.
çekmeköy daha mantıklı gibi.

çatalca saçma değil mi depremden dolayı gitmek istediğiniz için yani..
silivrinin dibi.
çekmeköy daha mantıklı gibi.
Çatalca’ nın zemini beylikdüzüne göre daha sağlam ve 2. Derece deprem bölgesi diye orası olabilir mi dedik.

Merhaba, malum beklenen deprem sonrası çok sevdiğim beylikdüzünden ayrılmayı düşünüyorum. Beylikdüzünü bilenler c mahallesinde oturduğumu söylersem 25-30 yıllık bina olduğunu anlarlar. Kendimi güvende hissetmiyorum. Deprem riski olmasa kesinlikle ilçemden ayrılmayı düşünmezdim. Beylikdüzün tek eksisi eğer bir yerlere trafik çekmeden gitmek istersen sadece tekirdağ ya da edirneye gidebiliyorsun.
Öyle böyle yeni yaşayacağımız yer çekmeköy olabilir mi diye düşünmeye başladık. Başka şehirlere gidebilmek anadolu yakasında daha kolay ve çekmeköyün zeminin sağlam olduğu söyleniyor üstelik beylikdüzü gibi çok eski binalar da yok.
1 yaşında bebeğim var ve ben çalışmıyorum.
Eşim havalimanında çalışıyor beylikdüzünden de, çekmeköyden de ulaşım aynı saatleri buluyor.
Çatalcayı da düşündük. Havalimanı-çatalca 35-40 dk sürüyor ama orada çok ıssız geldi. Bilemedik.
Sorularıma geçeyim daha fazla sıkmadan
1- beylikdüzünü bilenler, tavsiye edecekleri siteler var mı? (Bizimkent de eski ama sağlam olduğu söyleniyor)
2- çekmeköy’ de taşdelen’ nin iyi olduğu söylendi. Çekmeköy ya da taşdelen hakkında bilginiz var mı? Hangi semt tercih etmeli?
2- çatalcayı bilenler, çatalcayı tavsiye eder mi? Ederseniz hangi semt?

Yakuplu tarafına geçebilirsiniz şu an 6 aylık bir sitede oturuyorum ve çevrede gayet iyi, metrobüse 2 dk mesafedeyim, Çatalca çok ıssız zor orada yaşamak. Evinin etrafında rahat ulaşım olacak, alış veriş edeceğin yer, hastane, sağlık ocağı vs olmalı, kısacası Yakuplu yu tavsiye ederim, Hasırcılar civarını yani yukarı valilik kısmını değil

Çekmeköy’de arkadaşım oturuyor. Araç yoksa Metro+Marmaray ile ister Anadolu; ister Avrupa trafiğe takılmadan rahat hareket ediyor. Evler yeni, yeşili bol bir sitede. Eşinizin işi havalimanındaysa Göktürk’ü düşünmez misiniz? Benim eşim de haftada 3-4 kez uçuyor. Göktürk tarafına bakıyoruz. Çekmeköy’den git-gel yorucu olur.

maviss_34 maviss_34 Bibliyo Bibliyo canım maviss çatalcada oturuyor sana söylesin yaşanılır mı yaşanmazmı :) ben beylikdüzü çatalca arasında oturuyorum. Eğer eşin yeni havalimanında çalışıyosa çatalca daha mantıklı bence. Yaşanılmaz biyer değil benim oturduğum yere bakılırsa. Çatalca bizim bu taraflar kayalar üzerine kurulmuş yerler ve araştırdığın gibi depreme daha dayanıklı yerler. Tabi yine de Rabbim ol deyince olmayacak şey yok o ayrı

Çatalca'da oturuyorum. Arkadaşlar ıssız demiş ama neye göre acaba? Küçük bir kasaba evet ama ıssız değil Biz yerli halk azınlıkta kaldık artık göç aldık baya. Burada ev kiraları yaşam standardına göre baya yüksek yalnız. Ulaşımda kendi aracımı kullanırım sakinlik seviyorum çocuğumla istediğim yere girmek çıkmak istiyorum komşuluk seviyorum diyorsanız çatalca size uygun. Özel hastanemiz yok çekmeceye gidiyorum kızım için. Hareketli bön ir yaşam seviyorsanız sakın gelmeyin çok sıkılırsınız.

Çekmeköy’de arkadaşım oturuyor. Araç yoksa Metro+Marmaray ile ister Anadolu; ister Avrupa trafiğe takılmadan rahat hareket ediyor. Evler yeni, yeşili bol bir sitede. Eşinizin işi havalimanındaysa Göktürk’ü düşünmez misiniz? Benim eşim de haftada 3-4 kez uçuyor. Göktürk tarafına bakıyoruz. Çekmeköy’den git-gel yorucu olur.
Göktürk çok pahalı geldi. Kiralar 4-5 binden başlıyor. Daha aşağı fiyat görmedim.

Beylikdüzünde deprem sonrası evler de var. Onları neden düşünmüyorsunuz?

Geçenlerde bu konu 4 inşaat mühendisinin olduğu bir ortamda konuşuldu,

Sonuç şöyle,

Deprem yönetmeliğine uygun binalar, eger sonradan mudahele edilmediyse (kolon kesme, kiriş kesme vs), zemini de rüşvetle imar alınan bir yer değilse 7 şiddetine kadar problem çıkarmaz..

Hadi daha alçak kat olsun diyip 5-6 katlı binalar bize daha güvenli gelirken, 10-12 kat genelde daha güvenli olurmuş. Tünel kalıp bilmem ne var ayrıntıları.
(Atakoydeki eski bloklar için konuşuldu)
7 şiddetine kadar oralarda da eski olmasina ragmen öngörüleri bir şey olmayacağı yönünde.

Öte yandan malzeme ömrü diye bir şey var. Insaatta kullanılan demirler her yil belli bir asima ugrar ve incelir, 30-40 yillik (bizimkent gibi) binalarin sorunu da bu oluyormus. Ama yine de bir çok yerden daha güvenli olmaları kuvvetle muhtemel.

Gibi 7-8 maddenin 3 u aklimda kalmış,
Özetle, 7 siddetine kadar ortalama yerler yikilmayacak, 7 nin uzerindeki depremde ise kimse hic bir yerin garantisini veremez, depremin yönü, uzunlugu vs dusunuldugunde amerika konsoloslugu dahil yikilir dediler.

He son noktayı da yüksek mühendis, doktora terk esim koydu, ecelden kaçılmazmış🤣

Bu arada catalca ya karar verirseniz, istanbul da yaşamıyor oluyorsunuz...
Çengelköy de 3. havalimani için akıl kari bir secim degil..
Kayasehir, başaksehir falan diyeceğim ama oralarda oturur musunuz bilemedim :)
Ama catalcadan iyidir.

Çatalcayı biliyorum ıssız değil ama ulaşım sıkıntı. Çekmeköy hiç bilmiyorum ama eğer deprem için düşünüyorsanız yeni evlere bakın bir de Çatalca'nın da her zemini sağlam mı bakalım. Tamam genel olarak 2. Bölge ama her zeminde aynı değildir diye düşünüyorum. O yüzen Beylikdüzü'ne yeni apartmanlara bakın derim ben.

99 depreminde deprem bolgesindeydim ,her yanim enkaz doluydu hatirliyorum yeni siteler vardi fakat catisi bile yok olmustu hala unutamam o anlari enteresan olan yan yana baska binalar yikilmamisken bazilari tuzla buz olmustu.Bina saglamligimi dersiniz ,zeminmi? faymı ? Bilemedim...

99 depreminde deprem bolgesindeydim ,her yanim enkaz doluydu hatirliyorum yeni siteler vardi fakat catisi bile yok olmustu hala unutamam o anlari enteresan olan yan yana baska binalar yikilmamisken bazilari tuzla buz olmustu.Bina saglamligimi dersiniz ,zeminmi? faymı ? Bilemedim...
Hem fay hem de bina ve zemin sağlamlığı. Tekrar çok geçmiş olsun. Ben son depremden sonra manyak gibi kandillinin sitesine bakıyorum çok işe yarıyormuş gibi...

Hem fay hem de bina ve zemin sağlamlığı. Tekrar çok geçmiş olsun. Ben son depremden sonra manyak gibi kandillinin sitesine bakıyorum çok işe yarıyormuş gibi...
Cok tesekkur ederim bende hala ne zaman deprem olsa son ist depremden sonra bilhassa kucuk bir sarsintida cocuklarimla apt onune firliyorum,cocuklarim benden daha sakin o anda ben benden cikiyorum,isin kotu yani kizimin surekli kullanmasi gereken igneleri cihazi falan var onlari aliyorum yanima oyle uyuyorum ,Allah hepimizin yardimcisi olsun..
Edit: Son Depremler
Malesef bnde bu siteden gozumu ayirmiyorum :)

99 depreminde avcılarda ki evimize birşey olmadı. Sağlam bilgisi verildi. Arkadaşımın babası müteahhitti babasının yapmış olduğu binada oturuyordu yıkıldı. Fay hattı mı bina mı bilemedim.

Back